Home > Wandelen-Tag: Vraag en Antwoord

Wandelen-Tag: Vraag en Antwoord

Wandelen-Tag: Vraag en Antwoord -

Vorige week kwam ik de -Wandelen-Tag- vanVera Wandelt tegen. Een tag is een vragenlijst gemaakt door een blogger. Andere bloggers geven antwoord op hun eigen blog. En je begrijpt het al, deze tag gaat over Wandelen. Leuke vragen. Daar geef ik natuurlijk graag antwoord op !!

19 augustus 2017 • Persoonlijk

Waarom wandel je?

Deze vraag beantwoordde ik vorig jaar op ons eigen vragenblog: 11 Wandelvragen aan jou. Het antwoord is nog steeds hetzelfde ;-)

Toen ik na 30 jaar stopte met voetballen. miste ik het sporten. Met mijn artrose-knieën kan ik niet alle sporten beoefenen. Tijdens mijn voetbalcarrière had ik de Nijmeegse Vierdaagse meerdere keren gelopen. Wandelen is een logisch vervolg op het voetballen. Tot nu toe gaat het prima met mijn knieën en wandel ik er vrolijk op los.

Wanneer wandel je?

Wij Wandelen het hele jaar door (on)regelmatig. Wij Wandelen als we zin hebben, meestal in het weekend. Soms plannen we een tocht of route, andere keren gaan we spontaan op stap. Het moet leuk blijven en het is geen wedstrijd. We merken wel dat we in het voorjaar meer wandelen en naarmate de Vierdaagse dichterbij komt worden de afstanden langer.

Waar wandel je het liefst?

Ik wandel overal, heb geen specifieke voorkeur. Wandelen in de natuur is heerlijk rustig en genieten van al het groen. Ook van een drukke stadswandeling kan ik 100% genieten.

Kijk eens om je heen . . . Overal is iets leuks te zien !!
Kijk eens om je heen . . . Overal is iets leuks te zien !!

Wandel je samen of alleen?

De ene keer wandel ik alleen, bij gebrek aan gezelschap. Een andere keer kies ik ervoor om alleen op stap te gaan. Net zo makkelijk wandel ik samen met John. Dit is mede afhandelijk van de afstand. John wandelt aanzienlijk sneller en op een langere afstand lukt het ons niet om samen te wandelen. Op een kortere afstand gaat dat wel goed, vooral omdat John dan zijn tempo aanpast aan mijn tempo. Andersom lukt niet echt.

Ik wandel weinig samen met anderen. Vrienden genoeg, alleen niet om mee te wandelen.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Wandelen kan altijd, ongeacht het weer. E´n van onze mooiste wandelingen was een winterwandeling in de sneeuw. Als ik dan toch de ideale omstandigheden mag geven, kies ik voor droog weer rond de 20 graden. Warm genoeg om met zonder jas te wandelen.

Walking in a Winter Wonderland - Oudewater-Haastrecht
Walking in a Winter Wonderland - Oudewater-Haastrecht

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Het liefst neem ik zo min mogelijk mee, daarom draag ik liever mijn heuptasje dan een rugtas. Iets te eten zoals brood, repen en drinken hoort bij mijn standaarduitrusting. Ik heb pleisters en tape bij me en een paar paracetamolletjes. Een flesje desinfecterend spul om mijn handen schoon te maken ontbreekt niet. Een petje, telefoon, fototoestel en portemonnee gaan zeker mee. Afhankelijk van het weer neem ik wel of niet een regencape mee.

Wat is jouw wandeltempo?

Mijn wandeltempo ligt rond de 4.5 km per uur. Niet snel, ik heb geen haast en maak er geen wedstrijd van. Bovendien vind ik het leuk om foto's te maken.

Zo mooi - de Elyzeese Velden, daar ga je vanzelf langzamer wandelen
Zo mooi - de Elyzeese Velden, daar ga je vanzelf langzamer wandelen

Op welke schoenen wandel je?

Ik wandel altijd op lage schoenen, A-categorie, die zo min mogelijk wegen aan mijn voeten. Mijn favoriete schoenen zijn mijn versleten Karhu Synchron schoenen. Helaas niet de mooiste schoenen. Daarnaast heb ik een paar Meindl X-SO 30 Lady GTX (€), deze draag ik vooral op kortere routes.

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Ik wandel het liefst onverhard. Vooral paden en plekken waar je op geen enkele andere manier kunt komen dan wandelend, hebben mijn voorkeur.

Verhard wandelpad over het ijs ;-)
Verhard wandelpad over het ijs ;-)

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

De meeste wandelingen zijn geslaagd te noemen, ik heb slechts een enkele keer een wandeling gemaakt waar ik niks aan vond.

Het leukste vind ik het om verrast te worden. Dat kan van alles zijn: mooie en onbekende paden, verstopte straatjes in de stad, bezienswaardigheden, vogeltjes in de bomen, mooie natuur, dieren op ons pad, een ontmoeting of geprek onderweg, wandelen door de sneeuw of over het ijs, noem maar op.

Verrassend leuk (en nat) vlonderpad onder de rook van Amsterdam
Verrassend leuk (en nat) vlonderpad onder de rook van Amsterdam

Geef deze 'wandelen-tag' door

Leuk al deze vragen en antwoorden. Ook jij mag deze vragenlijst van Vera Wandelt gebruiken & invullen!! De volgende wandelaars en bloggers gingen ons voor:

  1. Vera Wandelt - natuurlijk heeft Vera zelf de vragenlijst ook ingevuld !!
  2. Dream the World
  3. Stiens Buitenblog
  4. Wanda Wandelt
  5. Wandelvrouw
  6. Jannie Trouwborst

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

't Schaddenpad
-Wandelen in de Achterhoek-

Volgend bericht »

Groene Wissel Amersfoort
-Landgoed Den Treek-

4 Reacties

Carolien   -  19-08-2017 @ 16:28:14  -

Leuk om te lezen! To du heel wat anders dan voetballen lijkt me. Die laatste foto is erg mooi zeg. Daar wil ik ook wel wandelen!

Mirjam   -  19-08-2017 @ 17:51:54  -

Die laatste foto is genomen tijdens de: Groene Wisselwandeling Amsterdam Waterland. Ik wandelde tussen Ransdorp en Zunderdorp over dit vlonder en vond dat toen erg leuk 😀

Jeanine  -  20-08-2017 @ 19:59:34  -

Leuk om andere wandelen-tags te lezen. Mooie foto met de sneeuw. Van voetbal naar voetpad was het dus. Grote overgang. De verrassingen tijdens het wandelen vind ik ook erg leuk,

Fijne avond Jeanine.

Mirjam  -  20-08-2017 @ 20:28:06  -

Ja, van voetbal naar voetpad 😀. De domeinnaam nummer11.nl stamt ook nog uit mijn voetbaltijd. Ik speelde destijds met rugnummer 11 en schreef hier altijd onze wedstrijdverslagen. Kortom, voorheen was dit de blog van mijn elftal.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Wandelen begint bij Bever

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.