Home > 11 Wandelvragen aan jou

11 Wandelvragen aan jou

11 Wandelvragen aan jou -

Wandelen wordt steeds populairder als vrijetijdsbesteding en als sport !! En dat is niet zomaar natuurlijk. Wandelen is hartstikke leuk en wandelen kun je overal !! Van kleins af aan worden we al meegenomen om te wandelen. Daarom hebben wij 11 wandelvragen aan jou. We zijn reuze benieuwd naar jouw antwoorden !?!?

11 oktober 2016 • 11x Persoonlijk

Wij (vooral Mirjam) hebben al antwoord gegeven op de vragen . . . !!

1. Waarom Wandelen . . . ??

Toen ik stopte met voetballen (na ruim 30 jaar) miste ik het sporten. Met mijn artrose-knieën kan ik niet alle sporten zomaar beoefenen. Tijdens mijn voetbalcarrière had ik meerdere keren de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Wandelen was (en is) voor mij een logisch vervolg op het voetballen. Tot nu toe gaat het prima met mijn knieën en wandel ik er vrolijk op los.

Daar komt nog bij dat wandelen is gezond voor lichaam & geest. Het versterkt en/of versoepelt je spieren, botten, gewrichten en kraakbeen. Overal op internet kom je berichten tegen over de voordelen van wandelen.

John is inmiddels ook besmet met het wandelvirus -erg hardnekkig-. In 2010 begon hij met wandelen als oefenening voor de Vierdaagse. En nu gaan we (on)regelmatig op stap om lekker buiten bezig te zijn en te genieten van ons mooie Nederland.

2. Hoeveel wandelkilometers heb je in de benen ??

John: 8120 km (- 2016: 698 km)
Mirjam: 7019 km (- 2016: 832 km)
(Van juli 2011 t/m vandaag)

3. Wat vind jij een leuke stad voor een wandeling ??

Elke stad leuk is om te wandelen. Ik (Mirjam) hou wel van een stadswandeling, er is zoveel te zien en onderweg draait mijn fototoestel overuren. Ik vind het hartstikke leuk om al wandelend meer over de geschiedenis van een stad te weten te komen en als toerist te wandelen langs de hotspots van de stad.

11 Wandelvragen aan jou
11 Wandelvragen aan jou
Oud & Nieuw in Den Haag

Ik kies voor Den Haag, de stad waar ik werk. Dit omdat ik veel weet in de stad maar nog veel meer niet weet. Den Haag is een stad met veel variatie: zee en duinen, de haven, de regeringsgebouwen op het Binnenhof, de karakteristieke hofjes, chique Den Haag, de kleurrijke schilderswijk, het Haagse Bosch en de vele musea onderweg.

4. Wat is jouw langste wandeling ooit ??

Mirjam: Dat was op 1 april van dit jaar (2016) de wandelnaarjewerkdag. Ik wandelde toen 56 hele kilometers !! Een Kennedymars (80km) staat nog steeds op mijn bucketlist.

John: Diverse wandelingen van 50km en natuurlijk de Vierdaagse met 4x50 km.

5. Heuptas of rugtas ??

John: Rugtas
Mirjam: Heuptas

11 Wandelvragen aan jou
11 Wandelvragen aan jou
Rugtas (John) of heuptas (Mirjam) ?!?!

6. Hoe vaak wandel jij ??

Wij Wandelen het hele jaar door (on)regelmatig. Wij Wandelen als we zin hebben. Het moet leuk blijven en het is geen wedstrijd. We merken wel dat we in het voorjaar meer wandelen en naarmate de Vierdaagse dichterbij komt worden de afstanden ook wat langer.

7. Lente - Zomer - Herfst - Winter ??

John: Lente
Mirjam: Winter

Een mooie zonnige winterwandeling
Een mooie zonnige winterwandeling

8. Welk wandelevenement sla je niet over ??

Voorlopig slaan we de Nijmeegse Vierdaagse niet over, dit blijft ons favoriete wandelevenement. We hebben het Vierdaagsevirus goed te pakken. John overigens iets meer dan ik. Als John gaat, dan ga ik mee !

9. Verhard of onverhard ??

John: Verhard
Mirjam: Onverhard met 100% Zandpadgarantie !!

10. Wat is jouw ultieme wandeltip ??

Gewoon GAAN !! Geniet van alles wat er op je pad komt. Je hebt weinig nodig voor een leuke wandeling, ver weg of heel dichtbij. Nederland is zo mooi om te wandelen, er zijn nog genoeg plekken om te ontdekken.

11. Wat is jouw (wandel)vraag aan ons ??

Vraag ons gerust de hemd van het lijf. Je mag ons alles vragen. Wij beantwoorden zoveel mogelijk vragen (geen 100% antwoordgarantie )


Wie durft . . . ?!?!

Wij zouden het leuk vinden om hieronder jullie antwoorden te lezen op onze vragen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te beantwoorden (liever wel natuurlijk). Je kunt de vragen ook op de je eigen blog beantwoorden, in dat geval vinden wij een berichtje hieronder met link naar jouw blogbericht wel erg leuk.

Zelfs als je bijna nooit wandelt kun je een aantal vragen toch beantwoorden.

Meer wandelplezier

2 Reacties

Ineke   -  16-10-2016 @ 17:15:28  -

Leuk! Mijn antwoorden staan op mijn blog www.wandel-de-wandel.blogspot.com
Groetjes Ineke

Mirjam  -  16-10-2016 @ 17:56:41  -

Dag Ineke, Leuk om ook jou antwoorden te lezen en zo een indruk van jouw wandelcarrière te krijgen.

Jouw 11-de antwoord was de vraag aan ons:
[b]Lopen jullie het liefst samen of ook wel alleen?[/b]

Wij Wandelen zowel samen als ieder apart. Bij georganiseerde tochten waar we de langere afstand lopen, gaan we wel samen op stap, maar blijven we niet altijd bij elkaar. Het wandeltempo van John ligt wat hoger.

Bij een wandelroute van papier blijven we juist wel vaak samen wandelen. Meestal wandelen we dan ook een kortere afstand.

En we vinden het ook niet vervelend om 'alleen' op stap te gaan, dat gebeurt ook vaak genoeg.

Groetje van Mirjam & John  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.