Home > Stertocht Utrecht reünie

Stertocht Utrecht reünie

Stertocht Utrecht reünie -

De Stertochten in aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse waren een groot succes. Vandaag is er voor de Utrechtse Stertocht deelnemers een Reünie wandeling georganiseerd. Startpunt is het station van Hollandsche Rading en daarvandaan loopt de route over de Hoornboegse Heide, langs het Wasmeer en door de Vuursche bossen. Heerlijk genieten in het bos en van het allemachtig prachtige wandelweer.

9 oktober 2016 • Utrecht Boswandeling

Wandelen verbindt . . .

We gaan vandaag met 11 enthousiastelingen wandelen. Monique van WSC De Verbinding heeft ook deze Reünie Wandeltocht georganiseerd.

Tijdens de 3-de Stertocht waren we met z'n zessen verdwaald en vandaag zijn er maar liefst 4 mensen (Joske, Tien Tippel, Franklin en ikzelf) van dit verdwaalgroepje aanwezig. Ondanks onze extra kilometers toen, was het wel erg gezellig en dat blijkt ook nu.

Eerst gaan we met z'n allen op de foto, dit keer zonder de provincievlag. We hebben allemaal ons Stertocht t-shirt aangetrokken. Als we eenmaal wandelen stappen we al gauw het bos in, om daar niet meer uit te komen. Het tempo zit er gelijk goed in. We lopen sommige stukjes hetzelfde als de 3-de Stertocht en ook door het gebied waar we de weg kwijt waren. Dit keer blijven we wel als groep bij elkaar en Monique weet de weg. Verdwalen is er nu niet bij.

Hoornboegse Heide

Het is heerlijk wandelweer en de zon schijnt volop. Door het Loosdrechtse Bos komen we op Landgoed Zonnestraal. BIj het voormalige sanatorium houden we een korte rust en de jassen kunnen uit. Vandaaar zijn we snel op de Hoornboegse Heide. Het is en blijft een mooi gebied, ook al is het jammer dat de heide over het hoogtepunt heen is.

Voetpaden overal !! Op de Hoornboegse Heide Voormalig sanatorium op Landgoed Zonnestraal Hilversums Wasmeer
Stertocht Reunie Wandeltocht

Het wandeltempo ligt behoorlijk hoog voor mijn doen. Als ik alleen wandel ga ik echt veel minder snel en maak ik veel foto's. Ik heb er nu nauwelijks tijd voor, veel te druk met wandelen. En kijken waar ik loop, in het bos zijn vele boomwortels die over het pad lopen. Je kunt er zomaar over struikelen.

Hilversums Wasmeer

Halverwege de route passeren we de spoorlijn en de A27. We wandelen een lang recht stuk en horen de vogeltjes fluiten tussen het geluid van de snelweg door. Bij het uitkijkpunt van het Hilversums Wasmeer pauzeren we even, toch nog een fotomomentje. Het Wasmeer werd vroeger gebruikt om schapen te wassen. Andere voorbijgangers vertelden mij dat je er vroeger heel goed kon schaatsen. Dat waren nog eens tijden ;-).

Door de bomen en het bos . . .

Door het bos wandelen we verder, dit keer over een half verhard pad/weg. Er rijden ook auto's en dat is toch minder leuk. Eén automobilist maakt het wel erg bont, hij rijdt ons nog net niet van de weg af. In het bos raak ik mijn richtingsgevoel helemaal kwijt. Volgens mij lopen we binnen 1 vierkante kilometer veel rondjes, alles lijkt op elkaar. Zo erg is het gelukkig niet.

Bos en Heide
Bos en Heide

Het hoge wandeltempo begint bij mij zijn tol te eisen. Ik moet alle zeilen bij zetten om bij te blijven. Ik voel het aan mijn knieën, die hebben het moeilijk. Ze doen geen pijn maar ik voel ze wel. En ik voel ook een blaar op mijn teen. Tja, ik kan vele kilometers lopen zonder blaren en dan ineens heb ik er spontaan weer eentje te pakken.

WSC De Verbinding

Onderweg hangt er nog een verdwaalde pijl van WSC De Verbinding. Deze is ooit blijven hangen na een wandeltocht van hen en wordt nu gelijk weggehaald. Ik raak aan de praat met Kees, hij is ook van De Verbinding. Hij vertelt dat er veel moet gebeuren voordat wij op stap kunnen voor een georganiseerde wandeltocht. Als wandelaar sta je daar eigenlijk nooit zo bij stil. Van te voren moet er worden gepijld en na afloop moeten alle pijlen weer afgelpijld worden. Zij controleren de route meerdere keren en regelen de juiste vergunningen. De horeca onderweg wordt ook op de hoogte gesteld dat er vele wandelaars langskomen, dan kunnen zij daar desgewenst hun voordeel mee doen. En zo zijn er nog veel meer dingen die geregeld moeten worden, voordat wij aan de wandel kunnen.

En om alles in goede banen te leiden zijn vele vrijwilligers nodig en daar is ook hier weer gebrek aan. Ze kunnen bij De Verbinding nog wel vrijwilligers gebruiken. Als iedere wandelaar nou 1x per jaar bij 1 wandeltocht helpt, zijn er ineens vrijwiligers in overvloed. Zo simpel kan het zijn !! Nou, ik beloof niets, ik ga er een paar nachtjes over slapen?!?!

Eerst maar weer een keertje een georganiseerde tocht lopen van De Verbinding. Wij hebben altijd goede ervaringen met hun tochten.

21 km. wandelplezier

Toch nog onverwachts zijn we weer in de bewoonde wereld. Nog een paar kilometer en dan zijn we weer terug bij het station van Hollandsche Rading. Daar nemen we afscheid van elkaar en bedanken we Monique voor ruim 21 kilometer wandelplezier.

Ik heb weer een leuke wandeldag gehad. Een groepswandeling is toch heel anders dan alleen in je eentje of met z'n tweetjes wandelen. Het is zeer zeker erg gezellig. We houden allemaal van wandelen, dus gespreksstof is er genoeg. Iedereen is met elkaar aan de praat.

Korte pauze
Even aan de kant om een ruiter en paard te laten passeren

Mijn eigen wandeltempo is vele malen lager en dan is het ook weleens goed om stevig door te (moeten) stappen om bij de groep te blijven.

Vorige week wandelde ik nog ruim 23 km. alleen maar in de stad. Vandaag ruim 21 km. alleen maar in het bos, het contrast kan haast niet groter. Ik hou wel van die afwisseling. Nederland is en blijft een mooi wandelland !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Stertocht Utrecht Reünie
Datum wandeling
zondag 09 oktober 2016
Afstand
21 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Station Hollandsche Rading
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Den Haag - Scheveningen
-Haven, strand en boulevard-

Volgend bericht »

11 Wandelvragen aan jou

2 Reacties

Joske  -  10-10-2016 @ 05:47:57  -

Het is opnieuw een leuk stukje dat je geschreven hebt. Jammer, dat ik niet gemerkt heb dat je pijnlijke voeten kreeg en dat het tempo te hoog was. Hoop dat je geen spierpijn nu hebt.
Verder weer echt mijn complimenten zoals je deze dag in beeld gebracht hebt,

vriendelijke groet,

Joske

Mirjam  -  10-10-2016 @ 10:59:01  -

Dank je wel Joske, het was weer gezellig 👍 Nee, ik heb geen spierpijn !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.