Home > Stertocht Utrecht: Hollandsche Rading - Maarssen

Stertocht Utrecht: Hollandsche Rading - Maarssen

Stertocht Utrecht: Hollandsche Rading - Maarssen -

Vandaag staat de 3e etappe van de Stertochten op het programma. De route van vandaag gaat van Hollandsche Rading naar Maarssen, een etappe van bijna 18 hele kilometers. Het is een mooie en afwisselende route op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland.
Het levert oer-Hollandse plaatjes op.

11 juli 2016 • 4 daagse Nijmegen Utrecht

Ik parkeer mijn autootje alvast in Maarssen bij het station. Onderweg kom ik de eerste stertochtwandelaars al tegen op Utrecht Centraal. Heel herkenbaar die t-shirts met de provincievlag. Gezamenlijk gaan we verder met de trein naar Hollandsche Rading, waar we verzamelen voor deze 3-de etappe van de stertochten. Het is de 2-de etappe die ik mee wandel. Ik zou wel meer etappes mee willen lopen, maar er moet ook nog gewerkt worden deze week. Bovendien wil ik mezelf niet 'overlopen' zo vlak voor de Vierdaagse.

Nog even op de foto voordat we op stap gaan. Foto: WSC De Verbinding
Nog even op de foto voordat we op stap gaan. Foto: WSC De Verbinding

De groep is aanzienlijk kleiner dan zaterdag en bestaat uit 14 wandelaars. Er zijn een paar nieuwelingen bij en een aantal herken ik nog van zaterdag. Ook Monique van 'WSC De Verbinding' is er weer bij, zij is het brein achter de Utrechtse Stertochten.

Het is bewolkt en er staat een straffe (tegen)wind maar het is gelukkig wel droog. Het is eigenlijk ideaal wandelweer, dat willen we volgende week ook !!

Klaar voor de start van de 3-de etappe van de Stertochten Utrecht
Klaar voor de start van de 3-de etappe van de Stertochten Utrecht

Eerst gaan we nog even met z'n allen op de foto, met de vlag natuurlijk en dan gaan we aan de wandel. Vanaf het station is het een klein stukje lopen om op de route te komen. Monique en Jan zetten gelijk flink de vaart er in en zijn al snel uit het zicht verdwenen. Er zit niets anders op dan zelf de routebeschrijving erbij te pakken en goed te lezen. Ik heb mijn (lees)bril niet op en vertrouw blindelings op mijn medewandelaars. Aanvankelijk gaat het erg goed en we wandelen gezellig kletsend door het bos en over de Hoornboegse Heide.

Helemaal de weg kwijt

Daar mogen we richting Loosdrecht en dan gaat het mis. Het lijkt dat iemand het weet maar uiteindelijk blijkt dat niemand het weet. Ergens hebben wij een groen hek met prikkeldraad gemist en voordat we dat goed en wel in de gaten hebben, zijn we al een aardig stukje verder.

Maar wij hebben Joske in ons groepje en zij is behoorlijk bekend in deze omgeving. We wandelen dus al snel weer in de goede richting. En omdat we er nu toch voorbij lopen, gaan we even een bakkie doen op een terras. Gezellig hoor, samen 'verdwalen'. Zonder dit verder af te spreken besluiten we om als groep bij elkaar te blijven. Met z'n zessen (Joske, Tien Tippel, Merian, Harold, Franklin en ikzelf) wandelen we verder, gezellig kletsend met elkaar. Ieder heeft zijn eigen wandel- en vierdaagseverhalen, onze gemeenschappelijke hobby.

Door de Bethunepolder
Door de Bethunepolder

Het Vierdaagselied

We wandelen over lange rechte graspaden door de Bethunepolder en genieten van het weidse uitzicht. Het vierdaagselied wordt ingezet en luidkeels meegezongen, maar de juiste tekst is wat lastig !!

Joske is onze gids en vertelt over de bijzondere rol van molen 'De Trouwe Waghter' in de oorlog. Eenmaal in Maarssen willen we graag nog even met z'n allen met de provincievlag op de foto met de Vecht op de achtergrond !! Zo gezegd, zo gedaan.

Eén van die fraaie optrekjes is buitenplaats Goudestein
Eén van die fraaie optrekjes is buitenplaats Goudestein

We verbazen ons over de mooie optrekjes langs de Vecht. We komen dan wel allemaal uit de provincie, maar er is toch zoveel dat we nog nooit gezien hebben. Ook liggen hier vele plezierboten, de een nog mooier (luxer) dan de ander. Mijn idee over het Zandpad moet ik echt even bijstellen ;-).

Heel veel bootjes langs de Vecht in Maarssen
Heel veel bootjes langs de Vecht in Maarssen

In Maarssen is het einde van de route van vandaag. We moeten echter nog wel allemaal doorwandelen naar het station. Er komt nog een klein ommetje bij over en langs het Amsterdam Rijnkanaal. Bij het station zit Monique al meer dan 1 uur op ons te wachten, wij hebben immers de vlag bij ons.

Langs het Amsterdam Rijnkanaal en over de brug terug naar het station
Langs het Amsterdam Rijnkanaal en over de brug terug naar het station

We nemen afscheid en hopen elkaar tijdens de Parade of in Nijmegen weer te zien. Het was weer een leuke en bovenal gezellige wandeldag.

Is er nog iemand die voor mij de groepsfoto heeft? De foto bij de start en de foto onderweg in Maarssen. Ik zou deze foto's graag bij dit verslag willen gebruiken ?!?!

Inmiddels heb ik de foto gedownload van WSC De Verbinding.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Stertocht Utrecht: Hollandsche Rading - Maarssen
Datum wandeling
maandag 11 juli 2016
Afstand
21 km
Kenmerken
Startpunt
Station Hollandsche Rading
Eindpunt
Station Maarssen
Media

Meer wandelplezier

3 Reacties

Joske  -  12-07-2016 @ 21:21:44  -

Wat een ontzettend leuk stukje heb je geschreven. Veel succes gewenst in Nijmegen en wellicht zien wij elkaar daar.

vriendelijke groet

Joske

Mirjam  -  13-07-2016 @ 21:55:44  -

Dank je wel Joske, Ik hoop jou ook te zien, ik sta nog bij je in het krijt 😉
Groetje van Mirjam

Joske  -  14-07-2016 @ 19:09:10  -

Dat ben ik vergeten, hoop elkaar nog eens te zien. Succes zondag a.s.

vriendelijke groet

Joske  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.