Home > 100-ste vierdaagse begonnen met een feestelijke parade

100-ste vierdaagse begonnen met een feestelijke parade

100-ste vierdaagse begonnen met een feestelijke parade -

De laatste etappe van alle twaalf Stertochten eindigt vandaag in Nijmegen met een feestelijke (vlaggen)parade. Hier doen, behalve de Stertocht-deelnemers, ook binnen- en buitenlandse politie- en militaire delegaties mee. Ook de deelnemers aan de Makonimars (650 km. - Kopenhagen-Nijmegen) lopen mee. Alle groepen dragen hun eigen vlag mee naar Nijmegen.

17 juli 2016 • 4 daagse Nijmegen

Vlaggenparade

Provincie Utrecht bij de Parade
Provincie Utrecht bij de Parade

In totaal doen zo'n 2.400 deelnemers mee aan de parade. Wandelaars die 2 of meer stertocht-etappes hebben meegelopen, mogen ook deelnamen aan de Parade. En ik ben erbij vandaag en ik loop voor mijn eigen provincie Utrecht, uiteraard met het provincie t-shirt aan !!! Vanaf 15:15 uur mochten we ons opstellen op de Lentse Warande in 'ons' startvak. De Parade loopt door de Nijmeegse binnenstand en eindigt op de Wedren, waar de feestelijk opening van de 100-ste Vierdaagse plaats vindt.

Startbewijs weer in de pocket

Voorafgaand aan de Parade hebben wij ons eerst aangemeld en wij hebben ons startbewijs alvast in de pocket. De rijen waren voor ons gelukkig niet zo heel erg lang en ik had zelfs nog tijd over om de goodiebag op te halen. Alle wandelaars krijgen een leuke rugtas van de 100-ste vierdaagse en een leuke pin (speld) voor op je tas. Verder bevat de goodiebag zoals altijd heel veel reclame, waarvan ik de blarenpleister het meest nuttig vind.

Jawel . . . wij mogen weer. John gaat voor de 7-de keer 50 km. en Mirjam gaat voor de 10-de keer 40 km. wandelen.
Jawel . . . wij mogen weer. John gaat voor de 7-de keer 50 km. en Mirjam gaat voor de 10-de keer 40 km. wandelen.

Op naar Lent voor de Parade

Nadat onze aanmelding een feit was, ben ik naar het station gelopen om daar de train naar Lent te pakken. Dat was al gezellig, want onderweg kom je al heel veel stertochtwandelaars tegen. Allemaal herkenbaar aan hun provincie t-shirt. Eenmaal bij het van der Valk Hotel in Lent was het zelfbediening wat betreft een bakkie koffie of thee. Even een plaspauze op de luxe toiletten, daar zal ik nog aan terugdenken deze week als ik op zo'n vreselijke dixie mag.

De Parade . . .
De Parade . . .

Feestelijke vlaggenparade

Buiten begon het wachten. Wachten totdat we naar de Lentse Warande mochten wandelen, want daar moesten we ons opstellen in rijen van drie met de vlag links voor. En weer wachten totdat alle delegaties compleet waren en iedereen in de juiste volgorde stond. Eindelijk kwam er beweging in de stoet. De fanfare voorop was al bijna over de Waalbrug, toen moesten wij nog gaan lopen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Tien Tippel, Me & Franklin
Tien Tippel, Me & Franklin

Eenmaal over de Waalbrug heen, in het centrum van Nijmegen was het toch wel erg gezellig. Heel veel mensen op de been en allemaal vrolijk en enthousiast. Nijmegen is er klaar voor !! En ik ook, je krijgt gelijk heel veel zin in de Via Gladiola . . .

Gek doen tijdens de Parade
Gek doen tijdens de Parade

De Wedren, daar gebeurt het allemaal . . .

Op de Wedren aangekomen moesten we weer even wachten. Uiteindelijk mochten we doorlopen en toen stonden wij helemaal vooraan. Op het podium was het tijd voor een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. Na de stille minuut werden de vlaggen gehesen. Als eerste de Nederlandse vlag terwijl het Wilhelmus luidkeels werd meegezongen. Vervolgens werd de 4-daagse vlag gehesen terwijl het vierdaagselied werd ingezet.

1 minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Nice
1 minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Nice

Als laatste was het de beurt aan Marsleider Johan Willemstein voor zijn openingsspeech en daarmee is deze 100-ste edite van īThe Walk of the World` officieel begonnen !!

De openingsspeecht van Marsleider Johan Willemstein
De openingsspeecht van Marsleider Johan Willemstein

Ik had van tevoren veel zin in de Parade en ik vond het erg leuk. Het enthousiasme voor deze 100-ste Vierdaagse is enorm, zowel bij de wandelaars als de toeschouwers. John vond het leuk om te kijken en alles te zien. We zijn er klaar voor en hebben er zin in !!

Fotoalbum: Foto's zeggen soms meer dan woorden . . . »»

Meer wandelplezier

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.