Home > Klimgeiten

Klimgeiten

Over de Zevenheuvelenweg

Klimgeiten - Over de Zevenheuvelenweg

Vandaag is het de dag en Groesbeek en van de Zevenheuvelen en als echte ‘klimgeiten’ hebben wij die getrotseerd. Het zou enorm warm gaan worden. Het was een mooie dag en ook een hele leuke dag vandaag ondanks de opstartproblemen.

17 juli 2014 • 4 daagse Nijmegen

Om 02.20 uur gaat alweer de wekker voor John. Hij lag nog wel erg lekker maar hij wil bijtijds op De Wedren zijn, dus hij moet er wel uit. Hij gaat dan ook altijd bijna om 04.00 uur van start. Mijn wekker gaat vervolgens om 05.00 uur. Voor mij een zwaar moment, want wat had ik graag willen blijven liggen. Ik lag nog zo lekker. Affijn . . . ik ben toch maar uit bed gestapt en gegaan. Maar de zin was nog redelijk ver te zoeken. De moed zonk me in de schoenen bij de lange rijen bij de start. En toen ben ik maar weer een beetje voorgedrongen, of ik nou wel of niet zo opgevoed ben maakt even niet uit . . . hihihi . . . het werkt wel en om half 7 ging ik van start.

TV Gelder land is er ook !! Al snel werd ik ingehaald door de overbuurman van de camping, ik weet niet eens zijn naam. Met hem raakte ik aan de praat en zijn tempo lag net iets hoger dan mijn tempo. En ongemerkt kreeg ik al snel het ritme te pakken. Blij met het beetje afleiding van de overbuurman, ik heb hem er nog voor bedankt straks. Daarna ben ik alleen verder gegaan en toen kwam ik op een heel saai stuk een andere overbuurman Peter tegen. En ook met hem ben ik een tijdje opgelopen en ook hij gaat net wat sneller. Op deze manier viel mijn ochtend niet tegen en kreeg ik er weer zin in.

Eenmaal in Plasmolen, na ongeveer 18 km. begint het langs de route ook wat leuker te worden. Daar heb ik mezelf op een ijsje getrakteerd van Clevers IJssalon (het zit 'm in de naam ;-)). Pas toen kwam ook de zon een beetje door, rond 11 uur. Daarvoor was het nog lekker bewolkt, wel warm, maar zonder de brandende zon.

Blik op de weg

Onderweg wordt er weer veel uitgedeeld maar lang niet alles is aan ons besteed. Zo ook mini blikjes met IceTea. En omdat er daarna te weinig prullenbakken staan, worden de blikjes overal op de grond gegooid. Logisch maar ook best wel link, want ik keek niet naar beneden en ik stapte dus op zo'n leeg miniblikje. Het blikje gleed weg onder mijn schoen en ik gleed mee. Ineens lag ik dus op de grond. Shit !! Gelijk stonden er wel mensen om me heen om me overeind te helpen, maar dat kon ik op eigen kracht. De schade valt gelukkig mee, meer een beetje de schrik. Ik kreeg wel gelijk een handdoek en wat te drinken aangeboden van de mensen die daar woonden en zaten te kijken.

Soep in Bredeweg

Ik ga maar snel verder en zie dan ineens een lekkere stoel klaar staan en plof daar even neer. Maar van die meneer mag ik achter in de schaduw komen zitten en dat doe ik dankbaar. En dan krijg ik daar van alles aangeboden en ik kies voor tomaten-kippensoep. Lekkere soep en wat spontaan en lief en zo onverwacht. Daar kikker je echt helemaal van op. Meerdere (vreemde) wandelaars kregen iets aangeboden. Zo speciaal. Enne, dit adresje ga ik onthouden natuurlijk. Fam. Janssen van nummer 4 in Bredeweg . . . Dank U wel !!

Langs de Camping - Zevenheuvelenweg

Campingbuurvrouwen: vlnr - Bets, Sieta en !?!? Dan ben ik bijna in Groesbeek en ga ik nog gratis op de foto. Tja .. gratis. Deze foto is redelijk gelukt en ik kreeg hem gelijk afgedrukt mee. Ik vind dit de leuke dingen onderweg. Daarna ga ik snel door en kom ik langs de camping. Hier praat ik even met de campingbuurvrouwen die daar ook allemaal zitten. Daar vandaan is het nog 7.5 km. maar de finish, best een makkie dus. John is er dan al bijna en hij blijft op mij wachten daar, want ook daar is het gezellig.

John heeft ook een prima dagje gehad. Hij zit al rond half 8 's ochtend aan de Goulashsoep. Ook hij vermaakt zichzelf prima tijdens het wandelen is elke dag best bijtijds al binnen. Hij loopt best makkelijk.

Schoonmaakploegen en de Bezemwagen

Grote stofzuiger om alle troep op te ruimenDaarna zijn we teruggefietst naar de camping, weer terug over de Zevenheuvelenweg waar we een uurtje of 2 - 3 eerder nog zelf gewandeld hebben. De massa mensen is dan al weg en het is er weer rustig. Schoonmaakploegen zijn dan al bezig om alle troep op te ruimen en dat is heel veel. Ook kwam ik de bezemwagen bezig. Triest voor de mensen die er inzitten. Het hoort erbij, maar ik vond het toch erg sneu.

Achteraf is de voorspelde hitte ons erg meegevallen. Tuurlijk was het warm, maar de zon kwam best laat. Tot 11 uur is het (gelukkig) bewolkt geweest. Inmiddels hebben we alletwee 1 blaar. Maar dat is niet onoverkomelijk. We gaan er weer voor morgen, alweer de laatste dag. John start gewoon om 04.00 uur. Ik heb een vroege start en die is nog een kwartiertje vervroegd. Ik kan dus vanaf 05.0 uur starten. We verheugen ons nu al op het uitslapen van zaterdag.

FotoalbumHeuvelachtige Foto's »»

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wij zijn WAT-jes

Volgend bericht »

Geslaagde Vierdaagse

5 Reacties

Moeder Bou.  -  17-07-2014 @ 20:21:39  -

Hoi kanjers, ik ben trots op jullie,
nou die laatste dag redden jullie ook nog wel,
niet meer vallen over een blikje, dan komt het helemaal goed, op naar de gladiolen, succes morgen.

Robbert, Susan, Luuk en Sven  -  17-07-2014 @ 21:44:40  -

Blik op de weg houden zus! 😀

Jullie heel veel Suc-6 morgen in t warme weer!
Moet volgens ons lukken. Kus van Luuk & Sven

Henk en Riny  -  17-07-2014 @ 22:34:33  -

Mirjam en John op naar de gladiolen,
jullie redden het zeker, maar het is wel heeeeeeeel vroeg opstaan , jullie hebben er veel voor over. Klasse
morgen nog veel loopplezier:🌞🌞🌞🌞🌞🌞👍👍👍👍

Coby  -  17-07-2014 @ 23:42:34  -

Goed gedaan hoor. Veel plezier op de alweer laatste dag.👍👍

Familie van vliet  -  18-07-2014 @ 10:06:58  -

Beetje laat, maar wens jullie een goed uiteinde!!
Makkie voor jullie.......







  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.