Thuis Wandelen-Tag

Home > Thuis Wandelen-Tag

Thuis Wandelen-Tag

Thuis Wandelen-Tag -

Alweer 2 weken geleden introduceerde Vera Wandelt de Thuis Wandelen-Tag met 8 vragen over het niet-wandelen tijdens de huidige lock-down situatie. Hoewel, niet wandelen . . . het mag wel. We geven met plezier antwoord op haar vragen.

13 april 2020 • Persoonlijk

Maak je nog een ommetje of blijf je volledig binnen?

Wij maken regelmatig een ommetje dicht bij huis. De ene keer wat korter, een volgende keer wat langer. We hebben het geluk dat het best rustig is bij ons in de buurt en in de polders. We zoeken de drukte niet op. Enige nadeel van deze kortere wandelingen in de buurt is dat het geen blog-waardige wandelingen zijn. Een rondje Provincialeweg is geen wandeling om ook maar iets over te schrijven. Dat is echt wandelen om te wandelen.

Controle Benedeneindse klompenpad (KIDS)

Eén van de taken als coördinator van het Benedeneindsepad is het controleren van de route. Ondanks de lock-down heb ik samen met een andere vrijwilliger het Benedeneindsepad gecontroleerd. Nuttig om te doen en leuk om de route met andere ogen te bekijken. We bleven netjes anderhalve meter achter elkaar lopen. Klinkt simpel en tegelijkertijd is het hartstikke moeilijk.

Loeiend enthousiast publiek tijdens de controle van het Benedeneindsepad
Loeiend enthousiast publiek tijdens de controle van het Benedeneindsepad

Wat doe je nu je geen (lange) wandeling kunt maken?

We werken allebei en dat kost best veel tijd. Ik werk zelfs meer dan normaal omdat het superdruk is op het werk. Als we niet werken zijn we lekker thuis.

Hoe blijf je fit nu je minder wandelt?

Op mijn werk krijg ik gratis fitness van de zaak . Als bloemiste heb ik een staand beroep en gebruik ik mijn benen de hele dag. Ik probeer zo vaak mogelijk de spierversterkende oefeningen te doen die ik altijd al doe. Wel mis ik de wekelijkse Physiosport training bij de fysio.

Wat mis je het meest nu je minder kunt wandelen?

Het wandelen zelf en lekker buiten bezig zijn. Daarna de foto’s bekijken en uitzoeken om later te gebruiken voor een nieuw blog.

Welke wandeling wil je het eerst gaan maken als het weer mag?

Een stadswandeling in één van de provinciehoofdsteden. In Arnhem en Den Bosch heb ik al een stadswandeling gemaakt. Nog 10 provinciehoofdsteden te gaan.

Dat gaat naar Den Bosch toe – Sint Jans Kathedraal
Dat gaat naar Den Bosch toe – Sint Jans Kathedraal

Welk wandelevenement moet je missen? En aan welke doe je weer als eerste mee?

Allereerst de Vierdaagse, hoewel dat nu nog niet 100% zeker is. We kunnen ons niet voorstellen dat de vierdaagse doorgaat. Volgend jaar doen we gewoon weer mee. John voor de 10-de keer als wandelaar en ik voor de eerste keer als vrijwilliger.

De vijfde editie van de Wandel naar je Werk-dag op 2 april j.l. ging niet door. Ik was van plan om nogmaals van huis naar het werk te wandelen, een afstand van zo'n 57 kilometer. Vrije dagen waren gepland, ik was er klaar voor (denk ik). Volgend jaar is er een nieuwe kans. Op donderdag 8 april 2021 is de 5-de editie van de Wandel naar je Werk-dag gepland.

Welke websites raadpleeg je juist nu je zoveel thuis moet blijven?

Ik volg vooral het nieuws vaker op nu.nl. Verder raadpleeg ik geen specifieke websites. De blogs en websites die ik altijd al volg, bezoek ik nu ook.

Wat voor moois heb je in de buurt ontdekt nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven?

Ik heb nog niets nieuws ontdekt. Onze omgeving is hartstikke mooi, dat weten we al. Evengoed is het leuk om een andere omgeving te ontdekken want overal is iets moois te zien.

Dorpsplein Benschop
Dorpsplein Benschop

Geef deze ‘Thuis Wandelen-Tag’ door

Leuk al deze actuele vragen en antwoorden. Ook jij mag deze vragenlijst van Vera Wandelt gebruiken & invullen!! De volgende wandelaars en bloggers gingen ons voor:

  1. Vera Wandelt
  2. Henk Jan van der Klis
  3. Mari Wandelt
  4. Stiensbuitenblog
  5. Gedachtenspinsels
  6. Jannie Trouwborst
  7. JTravelBlog

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wij wandelen met kinderen
-Trage Tocht Vechten-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.