Home > Wandelen langs Zeister Landgoederen en Slot Zeist

Wandelen langs Zeister Landgoederen en Slot Zeist

Wandelen langs Zeister Landgoederen en Slot Zeist -

De Groene Wissel Zeister Landgoederen en Slot Zeist is een leuke, gevarieerde (bos)wandeling van ruim 16 km. De route is grotendeels onverhard, door de Zeister bossen, over diverse landgoederen en als laatste langs Slot Zeist. Deze Groene Wissel Wandeling begint bij station Driebergen-Zeist. Een mooie wandeling voor een zonnige zondagmiddag.

27 september 2015 • Groene Wissel Utrecht Boswandeling

Overstapje De route loopt vanaf het station door het park van Landgoed Beerschoten-Willinkshof. Over Landgoed Bornia kom ik bij het natuurgebied van Landgoed Heidestein, een mooi en open heidegebied, met vele zandpaden, omringd door het bos. Om dit gebied in en uit te komen, moet ik een overstapje nemen. De schapen die dit gebied begrazen kunnen hier niet overheen.

Het is druk met wandelaars, jong en oud. Dat is niet zo heel gek want het is supermooi met leuke uitzichtpunten. De herfst is overduidelijk in aantocht, overal zie je paddenstoelen. De vliegenzwam blijft toch wel de mooiste, opvallend rood met witte stippen.

Elftal van de eeuw

Edwin van der Sar Tussen de bomen en het bos wandel ik een stukje langs een drukke doorgaande weg. Meestal vind ik dat niet leuk maar het hoort er wel bij. Ik loop langs het hoofdkantoor van de KNVB. In de tuin staan beelden van het elftal van de eeuw. Dat vind ik onverwachts leuk en ik loop een rondje door de beeldentuin. Ik zet een aantal voetballers op de foto, inclusief de leeuw want die laat je niet in zijn hempie staan.

Dan mag ik het bos weer in en kom ik langs de Ezel Sociëteit. Wat is dat nou weer? Daar maak ik een gekke MySelfie, soms zijn woorden overbodig ;-)

Slot Zeist

De route loopt over mooie slingerende bospaadjes en komt langs De Boswerf. Ik weet dat ik ongeveer bij het hertenkamp moet zijn. De route komt daar niet langs. Ik wijk een stukje van de route af om toch langs het hertenkamp te lopen. Gewoon omdat ik het leuk vind. Het bos wordt nu statiger met mooie lanen, Via Landgoed Hoog Beek en Rooyen kom ik in Zeist. Vandaar ben ik snel ook bij Slot Zeist. Het ligt er mooi bij in het najaarszonnetje.

Zeister Landgoederen en buitenplaatsen

Slot Zeist Het laatste deel van de wandeling loopt nog langs landgoed De Wulperhorst, het huis van Wibi Soerjadi. Over leuke bomenrijke paadjes en een graspad langs de Blikkenburgervaart wandel ik richting Landgoed Blikkenburg. Ook hier zie je in de verte een alleraardigst paleisje staan.

Nog een klein stukje langs de sportvelden en dan ben ik terug bij het station. Ik heb ruim 17 kilometer op de teller staan. Ik vond het een leuke en afwisselende wandeling. Veel onverharde (bos) paden. Heerlijk wandelen en het was natuurlijk ook allemachtig prachtig wandelweer vandaag.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 27 september 2015
Afstand
17 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Station Driebergen
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

11 onthullingen - de Liebster Award
-Vraag en Antwoord-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.