Home > Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar -

Jawel, het kan je niet ontgaan zijn, maar vannacht is 2016 begonnen. Wij willen iedereen een heel gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar wensen met net zoveel wandelkilometers als je zelf in gedachten hebt.

1 januari 2016 • 4 daagse NijmegenPersoonlijk

Terugblik 2015

2015 was een prima wandeljaar. In totaal heb ik (Mirjam) 695 wandelkilometers gemaakt, verdeeld over 28 wandelingen/tochten. De gemiddelde afstand komt daarmee voor mij op 24.8 km per wandeling. Ik heb helaas minder gewandeld dan in 2014. In mei/juni hield een knieblessure mij van de straat. Na de oplevering van ons nieuwe huis in oktober is het wandelen eigenlijk teveel op de lange baan geschoven.

John heeft in totaal 671 km. gewandeld, verdeeld over 22 wandelingen/tochten. Zijn gemiddelde afstand komt op 30,5 km. per wandeling. Mooi gemiddelde toch ?!?!

Vierdaagse Nijmegen Het hoogtepunt van 2015 was toch weer de Nijmeegse Vierdaagse. Ik begon met enige reserve vanwege mijn 'vervelende' knie. Maar als je 4 dagen steeds je beste beentje voor zet, kun je heel ver komen. De Vierdaagse is gelukkig weer 'best gelopen' voor ons beiden.

5 Leukste wandelingen van 2015:

  1. St. Jan en de Pettelaar - 17 km
  2. Stap en Trap Hoornaar - 39 km
  3. Fruitbloesemtocht Leerdam - 25 km
  4. Omtrek van Amersfoort - 33 km
  5. Grenzeloze tocht - 32 km

Wandelplannen 2016

Voor 2016 hebben we weer de nodige plannen in onze wandelagenda staan:

  1. De 100-ste vierdaagse belooft een speciale editie te worden. Dit jaar ga ik voor het gouden kruisje, oftewel voor de 10-de keer. John doet voor de 7-de keer mee.
  2. Ik hoop ooit nog een keertje het Elfstedenkruisje te halen. Op de schaats zal dit mij zeker niet gaan lukken en fietsen is aan mij niet besteed. Te voet is dit een uitdaging die ik graag wil aangaan. Voor 2016 ga ik mijn eigen Elfstedentocht maken. Ik wil in 11 Nederlandse steden een leuke (stads)wandeling maken. Amsterdam (altijd leuk) en Den Haag (de stad waar ik werk) staan zeker op het programma. Ik kan nog wel tips gebruiken voor een aantal leuke stadswandelingen. Hopelijk lukt het om in 2017 aan de enige echte Elfstedenwandeltocht mee te doen.
  3. Het Westerborkpad heeft op een laag pitje gestaan. Hoogste tijd om dit thema-wandelpad weer op te pakken en uit te lopen.
  4. De grootste uitdaging komt op de eerste vrijdag in april. In Amerika is het dan de ‘Walk to Work day’ oftewel de Wandel naar het Werk dag. Ik heb deze dag (1 april) speciaal hiervoor vrij gevraagd, want eenmaal op mijn werkplek aangekomen is werken geen optie meer. Ook John is van plan om die dag naar zijn werk te gaan lopen.

Walk to Work day We hopen dat 2016 weer een mooi wandeljaar zal worden met de nodige kilometers. Stiekem hoop ik op meer kilometers dan het afgelopen jaar.

Wat zijn jouw wandelplannen voor 2016 ?? Loop je een keertje met ons mee ??

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

24-ste Grenzeloze tocht
-Grensoverschrijdend wandelplezier-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.