Home > Dag van Elst - 4D15

Dag van Elst - 4D15

Nijmeegse Vierdaagse 2015

Dag van Elst - 4D15 - Nijmeegse Vierdaagse 2015

Eindelijk … we hebben er helemaal naar toe geleefd en nu is de eerste dag alweer achter de rug. Best gelopen voor ons alle twee. Voor John gelijk de langste dag met 52,4 kilometer. We hebben prima gelopen en waren netjes op tijd binnen. Het was wel een pittige etappe.

21 juli 2015 • 4 daagse Nijmegen

De start is zoals altijd tumultueus. Vele feestgangers van de Vierdaagsefeesten, veelal aangeschoten of helemaal ladderzat, staan langs de kant om ons in de eerste meters laaiend enthousiast, met een hoop gejuich en gekdoenerij aan te moedigen. Ik word al moe als ik er naar kijk

Eenmaal op de Waalbrug laat ik het peloton feestgangers achter me. Blijkbaar is dit toch een brug te ver. Niet voor de regen, want op de Waalbrug, en dan ben ik nog geen 3km. onderweg, komt er toch een hoosbui. Iedereen trekt snel regenkleding aan en iedereen is net 2 tellen te laat daarmee. Ik hou mijn regencape aan tegen de regen en omdat ik nat ben. Maar ook tegen de kou. Ik trek mijn regencape pas uit, als ik zeker weet dat het droog blijft. De rest van de dag is het allemachtig prachtig wandelweer. Wat wil je nog meer, gelukkig een verfrissende windje. Wel een hoge luchtvochtigheid en daardoor klef en broeierig weer.

Kaarsje opsteken in Bemmel

De dag van Elst In Bemmel ga ik de kerk in om kaarsjes aan te steken voor alles wat goed is. Voor mijzelf en voor iedereen om ons heen. In de kerk kom ik Hans tegen. Ik ken Hans van 2 jaar gelden, toen heb ik grote stukken met hem samen gelopen. Vorig jaar kwam ik Hans ook tegen en nu weer.

We kletsen zeker anderhalf uur en dan gaat de tijd snel. Niet dat het zo bijster interessant is, het zorgt wel voor afleiding en dat is goed. In Bemmel vind ik het overigens saai. Pas in Elst vind ik het gezellig. Veel mensen op de been, veel muziek en gekkigheid. Ik ga gezellig met een feestvierder op de foto.

Voetenbadje van Bets

Het voetenbadje van buurvrouw Bets Voor mijn doen heb ik snel gelopen, ik denk te snel. Bij de finish om 13:30 uur, ruil ik mijn late voor een vroege start. Morgen start ik weer om 5:00 uur . Na het afmelden ga ik gelijk naar de camping. Eenmaal op de camping ben ik uitgeput. Gelukkig hebben wij Bets op de camping, zij zorgt voor een lekker fris voetenbadje en later ook voor John. Erg lief van haar. Ik vond het een zware etappe, ik denk dat de vochtige lucht daar mee te maken had.

John loopt de hele dag met een collega, Geert, van Terberg. Ze hadden hetzelfde tempo. John vond de laatste 3-4 kilometer zwaar vanwege de warmte. Morgen loopt hij weer met Geert samen.

De schade aan mijn knien valt mee, zo lijkt het. Ik voel van alles en overal ben ik stijf. Straks vroeg naar bed om een lange nacht te maken. Ik heb de nodige blaren, ik denk 2 of misschien zelfs wel 3. John heeft wat dat betreft meer geluk, hij heeft er geen een.

Bedankt

Iedereen bedankt voor alle sms-jes en watts-appjes en berichtjes hier. Vinden wij leuk, vooral doorgaan!!

Wist je dat

  1. In totaal hebben 42.684 wandelaars zich aangemeld.
  2. Ons koningspaar is uitgenodigd voor de 100-ste vierdaagse volgend jaar, of als wandelaars, of als enthousiaste toeschouwers
  3. Traditiegetrouw krijgen wij altijd het eerste sms-je van Coby !!

Foto's zeggen meer dan woorden: Google Fotoalbum »»

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Startbewijs in de pocket

Volgend bericht »

Dag van Wijchen: Code roze

7 Reacties

Moeder Bouh.  -  21-07-2015 @ 18:25:32  -

Goed gedaan hoor, de kop is er echt af en de rest komt ook wel goed,
jullie hebben er zin in en op afstand lopen we allemaal mee.

Lief dat Bets voor de moeie voetjes zorgt.

Slaap lekker straks, groetjes en voor morgen weer toi toi toi.

De kasjes  -  21-07-2015 @ 20:57:32  -

Veel suc6 weer, we komen jullie vast wel tegen morgen in Beuningen.
Slaap lekker en tot morgen.🌞

Familie van Vliet  -  21-07-2015 @ 22:46:54  -

[b]tekst[/b]
Jullie zullen vast al in dromenland zijn. Groot gelijk, er staan weer vele kilometertjes te wachten. Wat een verwennerij op jullie camping zeg! Loopt Bets zelf zeker niet?
Veel loop-plezier gewenst voor morgen.....

Nappies  -  21-07-2015 @ 22:56:29  -

Mirjam en John wij wensen jullie morgen weer een goede wandeldag toe...
Succes👍

Breetjes  -  22-07-2015 @ 13:06:30  -

De 2de dag zit er misschien al bijna weer op, veel succes met lopen en hopelijk niet te veel blaren, go go go

De bijbeltjes  -  23-07-2015 @ 23:35:19  -

Morgen, jullie laatste dag, effe doorzetten en we zien elkaar, wel samen, in Nijmegen.
Geniet van de omgeving en de mensen om je heen.
En..als afsluiting een lekker koud pilsje en Mirjam voor jou een raadlertje.
Liefs van ons alle

Jolanda bijvoet  -  25-07-2015 @ 11:00:45  -

De naam bijbeltjes , moet zijn de bijvoetjes  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.