Home > Dag van Groesbeek: 7 Heuvelen

Dag van Groesbeek: 7 Heuvelen

Dag van Groesbeek: 7 Heuvelen -

De derde dag is de ‘bergetappe’, oftewel de dag van Groesbeek met als hoogtepunt de Zevenheuvelenweg. Een pittig dagje, maar ook altijd een leuke en gezellige dag. We hebben alle twee lekker gelopen en niet te vergeten ... ook genoten onderweg.

23 juli 2015 • 4 daagse Nijmegen

De eerste wekker gaat alweer om 2:20 uur. John mag eruit, maar het wordt toch steeds moeilijker. We liggen nog zo lekker. Maar we willen dit echt zelf !! Mijn wekker gaat om 3:30 uur. Ik mag een uurtje langer liggen, maar eigenlijk merk je daar niets van. Maar goed, eenmaal uit bed komen we langzaam op gang. John start altijd klokslag 4:00 uur. Hij staat dan al bij het hek te wachten en is dan al een van de eersten aan de beurt om gescand te worden. Ik sta nooit zo lang van tevoren in de rij, dus ik moet in de rij iets langer wachten. Vandaag ben ik dus om 5:15 uur gestart. En iedere dag staan er weer de feestvierders om ons uit te juichen.

Het eerste stuk tot Plasmolen vind ik altijd erg saai en vervelend. Er gebeurt dan net iets te weinig onderweg. Vandaag was het eigenlijk niet anders, maar het viel me toch niet tegen. Ik kwam gelijk al best goed in mijn ritme, waardoor ik de hele dag met een goed gevoel heb gelopen. Voor mijn doen heb ik er stevig de pas in gezet. En net als gisteren heb ik mezelf getrakteerd op een bakkie thee met een appelflap. De appelflap smaakte me vandaag stukken beter als gisteren.

Traditie: Een ijsje van IJssalon Klevers Clevers !!

En eenmaal in Plasmolen trakteer ik mezelf op een ijsje van IJssalon Clevers, dit wordt een leuke traditie die ik erin wil houden. En dan ben ik al snel bij het punt waar de 40 en 50 km bij elkaar komen. Gauw John bellen waar hij is. Shit … ik krijg hem niet te pakken, netwerk weer overbelast. Maar de aanhouder wint en dan blijkt dat hij mij tegelijkertijd ook probeert te bellen. We zijn samen, tegelijk op hetzelfde punt. Dat is leuk en we wandelen samen verder. Op naar de soep … hoop ik !!

Soep in Bredeweg . . . Heerlijk

Genieten van lekkere tomatensoep Vorig jaar kreeg ik onderweg bij de familie J. met huisnummer 4 in Bredeweg onverwacht zomaar een lekker koppie soep. Ik weet nog precies waar dat was en ga eens kijken of er dit jaar weer soep in de aanbieding is. En eenmaal daar aangekomen staan de stoelen weer heel uitnodigend klaar en wij gaan er zitten. En als snel komt er een mevrouw op ons af met de vraag of wij iets lusten, Kippensoep, tomatensoep of gewoon koffie of thee. YES !! Wij blij, wat lekker en wij genieten van een bakkie tomatensoep. En ook gewoon lekkere huisgemaakte soep, met lekker veel vlees. Dit vind ik toch echt het leuke van de vierdaagse. Dat mensen dit zomaar doen voor onbekende wandelaars. Ik blijf het bijzonder vinden.

Bedankt hoor mensen !!

Feest in Groesbeek

Na de soep volgt Groesbeek en hier is het een groot feest. We nemen het ervan, dat kan ook niet anders want het ´loopt´ niet echt door. Gewoon met de massa meelopen, een andere keuze is er niet. En bij het begin van de Zevenheuvelenweg deelt de Lidl weer bananen uit. Het veroorzaakte gewoon een grote file.

De Zevenheuvelenweg

De Breetjes Op de Zevenheuvelenweg is onze camping. En daar zaten ook alle campingbuurtjes te kijken en te klappen voor de wandelaars. Wij hebben ze allemaal uitgebreid gedag gezegd en even onze rust genomen. Gezellig als je onderweg bekenden tegenkomt. Na de camping gingen we snel verder want in Berg en Dal zaten Annette en Jan op ons te wachten, ergens links van de weg. Maar ik zag hen al snel zitten. Opvallend, dat wij onze fans altijd eerder zien dan zij ons. Gezellig dat ook Jasper en Femke erbij waren. En ook nu weer uitgebreid de tijd genomen om even te rusten en bij te praten.

Waar is Leon10 ?!?!

Daarvandaan was het nog zo´n 6 km. naar de finish. Leuke kilometers, overal was muziek en vertier. Bij de finish op de Wedren zou Leon10 zitten. Maar helaas, wij hebben haar niet kunnen vinden. Het is daar enorm druk, het is zoeken naar een speld in de hooiberg. En bellen lukte ook al niet. Shit, dat is jammer. Bovendien wij zijn behoorlijk moe en gaan zo naar ons bedje toe. Op de Wedren is het zo druk, dat je nergens fatsoenlijk kunt zitten. Wij zijn maar snel terug naar de camping gegaan om even te relaxen. En het wordt al een goede gewoonte … het voetenbadje van Bets !!

Ik heb vele malen beter gelopen dan gisteren, zat gewoon lekkerder in mijn velletje. Gelukkig maar, want dat maakt het lopen gelijk veel leuker. Ik heb er geen blaren bij gekregen maar de blaren die ik al had voel ik wel meer nu. Zo nog even afplakken voor de laatste dag morgen. De knieën hebben het goed gedaan, ik mag echt niet klagen. Als ik het vergelijk met andere jaren, is er nauwelijks verschil. En ze zijn ook niet dik(ker) geworden. Nu heb ik vooral last van pijnlijke schenen, niet ongebruikelijk in het wandelpeloton.

John loopt zoals altijd heel makkelijk en hij geniet van alles op zich heen, dat zie ik wel. Hij heeft nog steeds geen blaren, wel iets om jaloers op de zijn

Bekijk ook ons Google Fotoalbum »»

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Dag van Cuijk en Linden

9 Reacties

Moeder Bouh.  -  23-07-2015 @ 20:44:29  -

Hallo toppers, weer toppie gedaan hoor, mede door de lekkere soep en
de Harmelense supporters, ook weer leuke foto's, nu nog maar een dagje
(dat wordt vast een makkie) en de buit is weer binnen.
Slaap lekker en voor morgen toi, toi, toi.

Henk en riny  -  23-07-2015 @ 21:51:29  -

[i]tekst[/i] dag Mirjam en John, net terug van vacantie maar snel even jullie afgelopen dagen bekeken. klasse hoor. Wens jullie voor morgen (laatste dag) heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel gladiolen en hopen dat jullie zonder veel ongemakken de eindstreep halen.

De kasjes  -  23-07-2015 @ 22:35:38  -

Super gedaan weer! Morgen de laatste dag veel suc6👍

Lia enArie  -  23-07-2015 @ 22:37:59  -

Erg leuke site, we kunnen jullie goed volgen op deze manier.
Maar wat een soepzootje daar, je ziet John genieten.
Slaap lekker en morgen dansend over de via gladiola,

Rob, Carola, Lucy, Suze, tess en Ivan  -  23-07-2015 @ 22:46:28  -

Laatste, allerlaatste dag is dan bijna aangebroken. Nog een paar slaapuurtjes te gaan en dan hup weer naar de start. Genieten jullie lekker morgen en jullie gaan het zeker halen!!

Rob, Carola, Lucy, Suze, tess en Ivan  -  23-07-2015 @ 22:47:42  -

Laatste, allerlaatste dag is dan bijna aangebroken. Nog een paar slaapuurtjes te gaan en dan hup weer naar de start. Genieten jullie lekker morgen en jullie gaan het zeker halen!!

Nappies  -  23-07-2015 @ 22:50:17  -

Zo dat ging een stuk soepeler dan gisteren zus...gelukkig maar, want jullie doen het tenslotte voor de lol...
Wij wensen jullie morgen heel veel plezier, geniet ervan🥰

Robbert, Susan, Luuk en Sven  -  24-07-2015 @ 11:21:12  -

Gelukkig ging het SOEP'eler dan afgelopen woensdag, al zag het filmpje (: het weglopen bij de Bree'tjes) er niet heel soepel uit. Gelukkig kon je die niet openen, Louise... 😉

Vandaag een "makkie"..., met alle steun van het publiek moet het lukken en dan mogen jullie weer een jaartje uitrusten.... 😁

Ik weet niet of jullie morgen al on tour gaan met de caravan, maar pas op morgen, want ze voorstellen harde wind(vlagen)... *winderig*. Wat dat betreft heeft het weer aardig meegedaan met lopen! 🌤

groetjes en suc-6 met de laatste loodjes

Leontine  -  24-07-2015 @ 14:03:46  -

Hoi ja jammer dat wij elkaar niet gezien hebben, maar wat een feest in Nijmegen.
En vandaag natuurlijk helemaal.
Daarna lekker uitrusten.
Heel veel succes en ik denk alleen maar genieten van al die mensen, muziek, gezelligheid en natuurlijk van de soepjes.

Gr Leon10 tot de vossenbbq.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.