Home > De dag van Groesbeek

De dag van Groesbeek

4-daagse 2012

Vandaag de dag van Groesbeek, de enige bergetappe van de 4-daagse, met de 7-heuvelenweg als uitdaging. Nou maar vandaag zat de uitdaging niet in de heuvels, maar toch in het weer. Het ene moment lekker weer met een felle zon. Het was dan gelijk broeierig en warm, dus jas uit en in je t-shirt. Maar 5 minuten later zonnetje weg en een harde wind, dus jas maar weer aan. Daarna regen, flinke hoosbuien wisselden af met hele korte, maar wel heftige plaatselijke buitjes.

19 juli 2012 • 4 daagse Nijmegen

Dus regencape (regenjas/pak) weer aan en net zo snel weer uit. Je wist gewoon niet wat je nou moest doen, aan of uit, of toch maar weer aan, nee liever uit en dat de hele dag door !! Al met al waren aan het eind vd etappe onze schoenen doorweekt, natte sokken en voeten.

Het houdt op met zachtjes regenen !!

John vertrok rond 3.15 uur en kreeg gelijk een grote plensbui te verduren. Gelukkig was hij erop voorbereid en had hij zijn regenpak (weer) aan. Daarmee begon zijn dag slecht en dat is een beetje zo gebleven. John had vandaag zijn dip-dag met pijn in zijn voeten en zijn knie. En nachtje slapen (vroeg naar bed - 20.00 uur) doet hopelijk wonderen, morgen weer een nieuwe dag met de Via Gladiola als eindbestemming !! !!

Ik begon droog, maar na anderhalf uur hielden we het niet langer droog en kregen we een flinke hoosbui. Het eerste deel van vandaag is uitermate saai. Het duurt tot Plasmolen voordat er wat gebeurd langs de kant. Vanaf Groesbeek, over de Zevenheuvelenweg tot Nijmegen is het één groot feest. Gelukkig maar, anders is deze dag niet vol te houden. Vanmorgen had ik er totaal geen zin meer in en voelde ik alle pijntjes wat erger.

Ik heb er geen blaren bijgekregen en van de andere blaren heb ik geen last meer. Maar ach, als ik in het wandelpeloton om mij heen hoor hoeveel pijnstillers men slikt, dan doen wij het zonder nog heel goed. Ook wij hebben pijntjes (vanaf mijn bovenbenen naar beneden voel ik alles) maar we hebben de pijnstillers nog links laten liggen. Evengoed heb ik wel paracetamol bij me, je weet maar nooit waar het goed voor is.

Morgen de laatste dag. We gaan ervoor, tot ziens allemaal, ergens op de Via Gladiola :-)

Wist u dat:

  1. Vandaag heb ik geen foto's gemaakt.
  2. Boomzager Jan van Vulpen is de meest bekende nederlander tijdens de Vierdaagse . . .
  3. . . . ook de meest irritante . . .
  4. Wij al om 20.00 uur gaan slapen, want de eerste wekker gaat al om 2.15 uur
  5. Het regent weer . . .

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wychen

Volgend bericht »

Cuijk
-You'll never Walk Alone-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.