Home > Yes . . . ik ben ingeloot voor de vierdaagse

Yes . . . ik ben ingeloot voor de vierdaagse

Yes . . . ik ben ingeloot voor de vierdaagse -

Jawel, ik ben helemaal happy want ik ben ingeloot voor de Vierdaagse. Afgelopen vrijdag kreeg ik een bericht van het Uitvoerend Comité 2020 dat ik ben uitgenodigd als vrijwilliger voor de dienst Bureaulist.

8 maart 2020 • 4 daagse Nijmegen Persoonlijk

Vorig jaar zat ik vier dagen langs de route om alle bekenden (en onbekenden) aan te moedigen. Hartstikke leuk, maar ik heb het ondertussen allemaal wel gezien. Zelf meelopen lukt niet meer vanwege mijn knieartrose. Toch wil ik meedoen met de Vierdaagse en daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger voor 2020.

Niet alleen bij wandelaars maar ook bij vrijwilligers is de Vierdaagse populair. De organisatie krijgt elk jaar meer aanmeldingen dan zij kunnen plaatsen en dus is er ook voor vrijwilligers een wachtlijst. Best spannend of ik er bij zit. Afgelopen vrijdag kwam het langverwachte bericht:

Beste Mirjam,
De voorbereidingen voor de 104de editie van de Vierdaagse (21 t/m 24 juli 2020) zijn in volle gang. Zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers zoals jij kan de Vierdaagse niet georganiseerd worden. Samen met ruim 360 vrijwilligers kun jij er mede voor zorgen dat ruim 45.000 deelnemers uit binnen- en buitenland en honderdduizenden supporters een onvergetelijke week hebben. Daarom nodigen je hierbij van harte uit als vrijwilliger voor de dienst: Bureaulist.

Mijn eerste Vierdaagse als vrijwilliger

Vrijdagavond heb ik direct mijn aanmelding officieel bevestigd. Ik ben erbij, ik heb er zin in !!

Het eerste jaar als vrijwilliger is altijd een proefjaar. Na de Vierdaagse worden de ervaringen geëvalueerd. Wie weet ben ik er bij een volgende Vierdaagse weer bij.

De dienst Bureaulist

Wat ik precies mag doen weet ik nog niet. Ik 'zit' bij de bureaulisten, de grootste groep vrijwilligers binnen het Uitvoerend Comité (UC). De meeste burealisten zijn actief op de Wedren bij de dagelijkse start en finish. Maar er zijn ook bureaulisten actief bij de militairen op Heumensoord. De komende tijd krijg ik nog nadere informatie en instructies.

2015 - Alweer 5 jaar geleden. Net aangemeld en klaar voor de start
2015 - Alweer 5 jaar geleden. Net aangemeld en klaar voor de start

Als burealist ben je het gezicht van de Vierdaagse en het eerste aanspreekpunt voor de wandelaars. Wij hebben de burealisten in al die jaren veelvuldig aan het werk gezien, je kunt en mag er niet omheen !!

Taken van de Bureaulisten

  1. Aanmelding en registratie van alle wandelaars op zondag en maandag. Bij hen haal je het polsbandje op en krijg je de startkaart voor de eerste dag.
  2. De startprocedure 's ochtends. Vanaf 4:00 uur worden de vertrekkende wandelaars geregistreerd en zo'n 45.000 polsbandjes gescand.
  3. De afmeldprocedure 's middags. Het scannen van de polsbandjes en het controleren van de knipjes in de startkaart. Als dat in orde is krijgt je de startkaart voor de volgende dag.
  4. Een luisterend oor voor de wandelaars die er doorheen zitten en hen een hart onder de riem steken.
  5. Het veelvuldig uitdelen van complimenten en schouderklopjes.
  6. Het uitreiken van de Vierdaagsekruisjes en beloningen op vrijdagmiddag.

Dat laatste spreekt mij enorm aan. Hoe leuk is het als ik op vrijdag John zijn Gouden Kruisje mag opspelden ?!?!

2014 - Het scannen van zo'n 45.000 polsbandjes door de bureaulisten in alle vroegte
2014 - Het scannen van zo'n 45.000 polsbandjes door de bureaulisten in alle vroegte

The Walk of the World

Hoe het in de Vierdaagseweek allemaal gaat lopen weten we nog niet. Ik kan me er nu nog geen voorstelling van maken. We hebben er allebei superveel zin in en gaan ervoor. Gaaf om The Walk of The World eens van een andere kant te bekijken. Ik weet wat het is om de Vierdaagse te wandelen, hopelijk komt die ervaring mij goed van pas. Belangrijkste is een onvergetelijke Vierdaagse voor iedereen.

Het Vierdaagsevirus is hardnekking. Ik heb me laten vertellen dat vrijwilliger zijn net zo verslavend is als het wandelen zelf. We gaan het meemaken en houden jullie weer dagelijks op de hoogte.

Zonder Vrijwilligers staat alles stil . . .

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Den Bosch
-Wandelen in Oeteldonk-

Volgend bericht »

Trage Tocht Benschop
-Landelijk wandelen in 't Groene Hart-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.