De Bloklandroute

Een wandeling rondom Montfoort

Home > De Bloklandroute

De Bloklandroute

Een wandeling rondom Montfoort

De Bloklandroute - Een wandeling rondom Montfoort

Op de 4-de dag van de Wandel Fit Het Nieuwe Jaar In Challenge wandel ik de Bloklandroute. Een wandeling van bijna 8 kilometer rondom het stadje Montfoort. Buiten de bebouwde kom wacht de stilte van het weidse polderland met aan het eind een struintocht over de oer-oude Tiendweg.

5 januari 2021 • Utrecht

De wandel-opdracht van vandaag is een uurtje wandelen en daarom zoek ik het ook nu weer dicht bij huis. Het stadje Montfoort ligt op 6 kilometer afstand. De Bloklandroute is precies wat ik zoek voor een uurtje wandelplezier. Grote delen van de route heb ik vaker gelopen of gefietst. Behalve de Tiendweg en die bewaar ik tot het laatst. Ik heb er zin in.

Ik ga voortvarend van start en met mijn hoofd in de wind zet ik er stevig de pas in. Met de frisse neus halen gaat het vandaag wel goedkomen. Het polderlandschap is best mooi maar ik zie het dagelijks zodat ik het bijzonder meer is. Voor de verandering loop ik over de weg. Yes, schone schoenen !!

Een vergeet-mij-nietje van het Bloemenvrouwtje

Als ik linksaf ga richting Blokland valt mijn oog op iets dat aan een bord hangt. Wat zou dat zijn, het lijkt wel een briefje. En dan ben ik aangenaam verrast.

Wat hangt daar ??
Wat hangt daar ??

Er hangt een gehaakt bloemetje. Wouw, wat een leuke bloem, ik word er helemaal blij van. Dan lees ik het briefje dat er aan zit:

Ik ben een vergeet-mij-nietje. Vandaag ben ik opgehangen door het Bloemenvrouwtje, om je dag een beetje op te fleuren.

Mocht je mij mee naar huis nemen, wil jij dan ook iemands dag een beetje kleur geven? Door en kaartje te sturen naar een persoon, die deze dagen, zijn geliefde familie niet kan zien?

Als je het Bloemenvrouwtje een berichtje stuurt, krijg je een adres door, mocht je een extra postzegel over hebben.

Eenmaal thuis ga ik op zoek naar het Bloemenvrouwtje want ik wil natuurlijk meer van haar weten. Het Bloemenvrouwtje hangt buiten Vergeet-Me-Nietjes op. Op het strand, de hei, in het bos of gewoon bij jou in de straat. Je kunt ze overal vinden. Zo te zien hangt het vergeet-mij-nietje er nog niet zo lang, het bloemetje is nog helemaal schoon en droog.

Deze gehaakte bloem is een Vergeet-mij-nietje
Deze gehaakte bloem is een Vergeet-mij-nietje

Geef de glimlach door

Ik neem de bloem mee en dus moet ik iemand een kaartje sturen. Wie O wie. Ik kan natuurlijk meerdere kaartjes sturen. Dus als je iemand weet dan lees ik het graag in een reactie onder dit bericht, dan geef ik de glimlach door.

Volg het Bloemenvrouwtje op Instagram en Facebook.

Wouw, wat leuk, daar fleurt mijn dag helemaal van op. Mijn wandeling kan niet meer stuk. Zo simpel kan het zijn om een big smile op iemands gezicht te toveren. Met een glimlach van oor tot oor wandel ik verder.

De Bloklandroute

Ik wandel door Blokland en dan kom ik bij de Heeswijksche kade. Een kilometer lang fiets- en wandelpad. Een mooi stuk om even te versnellen.

Dan volgt de Tiendweg, het enige onverharde stuk op de route. Het gebied is een officieel stiltegebied om de weidevogels niet te verstoren. Het is rustig met de vogels maar ineens vliegt er een reiger verschrikt weg als ik langs loop. Meerkoeten sprinten over het water voor een verlate nieuwjaarsduik en in het weiland naast mij kijken de schapen mij schaapachtig aan.

In de verte ligt Benschop
Laatste stukje Blokland
Terugblik op de Heeswijksche Kade
De Tiendweg
In de verte ligt Montfoort
Ik ben terug in Montfoort
Vergeet Mij Niet
Een impressie van de Bloklandroute

Mijn schone schoenen blijven niet schoon. Dikke plakkaten modder komen er onder mijn schoenen en op sommige plekken is het glibberen en glijden. Het mag de pret niet drukken. Ik heb lekker gewandeld, langer dan gedacht. De challenge is weer gelukt. Morgen weer een nieuwe dag met een nieuwe challenge.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
dinsdag 05 januari 2021
Afstand
8 km
Kenmerken
Zandpadgarantie
Onverhard: 30% (Verhard: 70%)
Start- & eindpunt
  De Bleek in Montfoort
Parkeren
Gratis parkeren bij startlocatie
Bereikbaarheid
Montfoort is per zowel per auto als met het OV prima te bereiken
Horeca
In het centrum van Montfoort (op loopafstand). Onderweg is geen horeca.
Media
Route
Honden
Toegestaan

Meer wandelplezier in de buurt

« Vorig bericht

Groene Wissel Vlist
-Polderwandeling over de Bergvlietsekade-

Volgend bericht »

11x - Onze Mooiste wandelingen van 2020
-Wij Wandelen-

2 Reacties

Rita  -  10-01-2021 @ 18:46:54  -

Wat leuk om dit te lezen. Ik doe ook mee aan deze challenge van Wanda.
En waar ik nu spijt van heb is ..... ik heb dat bloemetje ook zien hangen. Ik liep de hoek om van Anne Frank STR naar de tiendweg. Heb dus niet de moeite genomen om over te steken. En ik ben best nieuwsgierig........ balen.
Wie weet komen we mekaar nog tegen want de heeswijkse kade loop ik heel veel. Tja dat heb je als je ernaast woont. Succes met jullie wandelingen.

Mirjam  -  10-01-2021 @ 19:30:06  -

Hi Rita, ik heb het bloemetje gevonden op de hoek van de Benedenkerkweg en Blokland en ik was wel nieuwsgierig 😉. Ik denk dat iemand er meerdere in Montfoort heeft opgehangen. Wat betreft de challenge van Wanda loop ik een aantal dagen achter (ben nog bij dag 5). Werken en Wandelen gaan bij mij niet zo goed samen . . .  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer