Reuma Walk 2018

Boswandeling in Lunteren

Home > Reuma Walk 2018

Reuma Walk 2018

Boswandeling in Lunteren

Reuma Walk 2018 - Boswandeling in Lunteren

Voor de 3-de keer wandel ik mee met de Reuma Walk. Met de opbrengst van de Reuma Walk kan ReumaNederland belangrijk reuma-onderzoek steunen. Ik heb er zin in, het is heerlijk wandelweer en geniet van een prachtige route door de bossen van Lunteren.

18 september 2018 • Boswandeling Gelderland Georganiseerde tocht

Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Voor bijna 2 miljoen Nederlanders is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij gaan dagelijks de strijd aan met reuma. Daarom organiseren Wanda en Astrid voor de 5e keer de Reuma Walk. Samen komen we in beweging met reuma! [ Bron: ReumaNederland ]

De Reuma Walk voor ReumaNederland

Artrose is een vorm van reuma. Ik heb (beginnende) artrose in mijn duim en knieën. Ik hoop zo lang mogelijk te kunnen wandelen. Dit is mijn motivatie om voor de 3-de keer mee te doen met de Reuma Walk.

Toch twijfel ik vrijdagavond of ik wel ga wandelen. Ik heb de hele week slechte benen, iets waar ik vaker last van heb de laatste tijd. Mijn benen en gewrichten voelen pijnlijk en stijf aan, daardoor loop ik moeilijk, soms een beetje mank. Het hindert mij bij de gewone dagelijkse dingen en tijdens het wandelen. Mijn wandelingen zijn dit jaar aanzienlijk korter dan me lief is. De fysio heeft een goede klant aan mij.

Zaterdag besluit ik om toch te gaan wandelen. Ik kan mijn sponsoren niet in de steek laten. Voor elke gewandelde kilometer verdien ik € 3,- voor ReumaNederland, in totaal € 45,-.

De start is bij restaurant de Goudsberg in Lunteren. Vandaar zijn drie routes uitgezet, elk ongeveer 5 kilometer lang. Ik heb me ingeschreven voor 15 hele kilometers, dat betekent dat ik alle drie de routes mag wandelen. Na elke lus van 5 kilometer kom ik terug bij de start. Daar kan ik alsnog besluiten om slechts 1 of 2 lussen te wandelen. Ik bekijk dit ter plekke. Gaat het goed genoeg, dan wandel ik verder, zo niet dan stop ik. Dat is overigens makkelijker gezegd dan gedaan . . .

De Reuma Walk is ook dit jaar weer een echte boswandeling
De Reuma Walk is ook dit jaar weer een echte boswandeling

De Reuma Walk is een prachtige boswandeling

Net als voorgaande jaren is de Reuma Walk een echte boswandeling. Van de eerste t/m de laatste meter wandel ik in het bos. Heerlijk struinen over kronkelende bospaadjes gevolgd door een statige bomenlaan. Ik wandel op de grens van bos, heide en boerenland. Ik ben verrast door de afwisseling en de hoogteverschillen in het bos.

Wandelen op de grens van bos en heide
Wandelen op de grens van bos en heide

Het is heerlijk wandelweer, het is droog en het zonnetje laat zich meer en meer zien. Ik vind het altijd fijn als ik met-zonder-jas kan wandelen. Snel ben ik bij de eeste rustpost. Dat is goed geregeld, op elke lus van 5 kilometer is ongeveer halverwege een rustpost. Bij de rustpost krijg ik een appel en een stempel.

De route is goed gepijld, ik heb de routebeschrijving helemaal niet gemist.

De Reuma Walk is goed gepijld, zo is een routebeschrijving is niet nodig !!
De Reuma Walk is goed gepijld, zo is een routebeschrijving is niet nodig !!

Terug bij de start besluit ik om gelijk verder te gaan met de tweede lus. Het gaat best goed met mijn benen, ik voel ze wel maar stoppen is niet aan de orde. Ik heb geen haast en neem de tijd. Mijn wandeltempo ligt laag, zoals altijd. Ik word ingehaald door Ivonne, zij maakt foto's van alle deelnemers aan de Reuma Walk. We wandelen een stukje samen en ik merk al snel dat ik haar tempo niet kan bijbenen.

De tweede lus, met 100% zandpadgarantie, is minder afwisselend dan de eerste lus. Het mag de pret niet drukken, ik ben veel te blij dat ik lekker wandel.

Het lukt mij niet om er overheen klimmen en ook niet om er onderdoor te kruipen . . . ?!?!
Het lukt mij niet om er overheen klimmen en ook niet om er onderdoor te kruipen . . . ?!?!
Scheve boom op de Goudsberg in Lunteren
Scheve boom op de Goudsberg in Lunteren

Na de tweede lus kom ik weer bij de start. Ik neem een korte pauze en geniet van een lekker kopje soep. Ik raak in gesprek met andere wandelaars. Een aantal heeft (een vorm van) reuma en voor hen is het niet vanzelfsprekend om zomaar even 5, 10 of zelfs 15 kilometer te wandelen. Voor sommigen is 5 kilometer wandelen een enorme prestatie.

Het Middelpunt van Nederland

Het wandelbloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ga door voor de laatste lus van 5 kilometer. De route loopt als eerste langs een kleine uitkijktoren. Zoals altijd klim ik naar boven om te genieten van het uitzicht. De route is afwisselend met een pittige klim. Boven ligt een grote kei om het middelpunt van Nederland te markeren. Ik dacht altijd dat het middelpunt ergens bij ons in de omgeving was, daar zit ik ver naast.

Wij wandelen langs het Middelpunt van Nederland
Wij wandelen langs het Middelpunt van Nederland

Ik heb gezelschap gekregen van een aardige meneer. Hij kletst honderduit en neemt mij ongemerkt mee op sleeptouw. Ik kan dus wel sneller wandelen !!

Eerder dan verwacht zijn we terug bij de start en heb ik toch maar mooi 15 kilometer gewandeld. Dat zag ik vanochtend niet aankomen. Ik praat nog even na over de geslaagde Reuma Walk met Astrid en geef haar de complimenten, ook voor Wanda. Ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn bij dit wandelfeestje.

Succesvolle Reuma Walk

De Reuma Walk is met 160 deelnemers erg succesvol. Op vrijdagavond was het streefbedrag van € 7500,- al gehaald. Alles bij elkaar is er € 7.901,- opgehaald. Ik ben blij dat ik, gesteund door mijn sponsoren, een steentje heb bijgedragen aan dit resultaat. (Omdat ik niet weet of de sponsors het op prijs stellen, noem ik geen namen.)

Dank jullie wel !!

Heb jij de ReumaWalk ook gelopen, hoe was jouw Reuma Walk ?

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zaterdag 15 september 2018
Afstand
3 x 5 = 15 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Restaurant De Goudsberg, Hessenweg 85, 6741 JP Lunteren
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wandelen in Zuid-Limburg: Moerslag - Mesch
-Grenswandeling-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.