Home > Wandelen rond de Reeuwijkse Plassen

Wandelen rond de Reeuwijkse Plassen

Wandelen rond de Reeuwijkse Plassen -

Het vriest en buiten is het koud. De rijp op de bomen ziet er sprookjesachtig uit. Het ijs kraakt onder onze voeten. Heerlijk winterweer om te gaan wandelen. Vandaag maakten wij een wandeling rond de Reeuwijkse Plassen en liepen over het ijs: 100% Genieten !!

22 januari 2017 • Zuid-Holland

Het is heerlijk wandelen rond de Reeuwijkse Plassen. Lekker afwisselend met veel ijs, water, riet, grasland en natuurlijk vele wandelpaden. Doel is de route te verkennen voor de Terberg-wandeling in maart. Hopelijk is het dan net zulk mooi wandelweer als vandaag.

100% Genieten

We vertrekken bij de Reeuwijkse Hout. Er is volop parkeergelegenheid. Het is er druk met wandelaars en fietsers. Niet vreemd, het is te mooi om binnen te blijven.

We wandelen langs de grootste plas en volgen het wandel- en fietspad. De Reeuwijkse Plas zit vol met eenden en andere watervogels die deze plas ijsvrij lijken te houden. John kan het niet laten om even het ijs te testen in de sloot naast het pad.

Toch effe het ijs uitproberen !! Heerlijk Wandelen Reeuwijkse Plassen Mooi - Rijp op de struiken Wandelen op de Kippenkade De Kippenkade Hollands plaatje
Nederland Wandelland - Reeuwijkse Plassen

We verlaten het fiets- en wandelpad en komen op de 'gewone' weg. Er staan een paar afgelegen boerderijen in de Middle of Nowhere. Wel mooi aan de plassen !! Aan het einde van de doodlopende weg klimmen we over een hek de Prinsenkade op. We wandelen een stukje over een grasdijk langs de Enkele Wiericke en gaan de Kippenkade op.

Struinen over de Kippenkade

Toen ik bijna 3 jaar geleden voor het eerst over de Kippenkade wandelde was ik blij verrrast. Vandaag is dat niet minder. Dit is echt een supermooi pad tussen de weilanden en plassen. Er staan leuke recreatiehuisjes, die alleen lopend of met de boot bereikbaar zijn.

Heerlijk om even weg te dromen . . . als wij ooit geld over hebben, kopen we hier ergens een huisje !!

Rietkragen Stukkie wandelen over het ijs Schaatstplezier op de Reeuwijkse Plassen Mirjam op het ijs . . . Schaduw-selfie op het ijs Doorkijkje . . .
Winterwandelen rond de Reeuwijkse Plassen

We wandelen verder, op naar de volgende plas. Onderweg genieten we van de mooie uitzichten over bevroren plassen en de kleine slootjes met hoge rietkragen. We bewonderen de mooie optrekjes. Het is rustig op de weg want veel weggetjes zijn verboden voor auto's, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Schaatsen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen

Op één van de grotere plassen wordt druk geschaatst. Het ijs kraakt aan alle kanten en we horen de scheuren die ontstaan. Bij een grote steiger wagen wij ons op het ijs. John gaat bij een volgende steiger weer de kant op, ik durf dat niet. Ik zie onder de steiger teveel water en vertrouw het niet, ook al is John mij voor gegaan. Ik blijf op het ijs en volg de schaatssporen, dat lijkt me het veiligste.

Ik wandel over het ijs !!
Ik wandel over het ijs !!

Ooo wat is dat leuk, had ik nou mijn schaatsen maar bij me. Misschien morgen ?!?!

Bij iedere stap die ik zet kraakt het ijs. Een machtig mooi geluid, ook een beetje eng. Halverwege de plas ga ik de kant op en samen wandelen we verder richting Reeuwijk.

We zien leuke optrekjes langs de plassen te koop staan. Bij nader inzien blijken deze ver boven ons budget te liggen.

Genieten met een grote G

Na een minder gezellig stuk door de bebouwde kom, komen we weer bij de grootste plas uit, nu aan de andere kant. Het wordt kouder want de zon is minder sterk.

Maar wat maakt het uit, wij hebben heerlijk gewandeld zelfs over het ijs. We mogen weer 16 kilometer bijschrijven in ons wandelboekje.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Wandelen rondom de Reeuwijkse Plassen
Datum wandeling
zondag 22 januari 2017
Afstand
16 km
Kenmerken
Media
Restaurant `t Reeuwijkse Hout bij de start. Restaurant 't Vaantje aan het einde van de Korssendijk. (niet getest door ons)
Overnachting

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

101-ste Vierdaagse #4d17

2 Reacties

Jannie Trouwborst   -  23-01-2017 @ 14:25:05  -

Spannend verhaal (zou ik niet durven, het ijs op) en mooie foto's.

Mirjam  -  24-01-2017 @ 20:26:45  -

Ik ben gek op ijs (in alle soorten & smaken) en ga ook graag schaatsen. Was niet bang om er door te zakken, ondanks dat het vreselijk kraakte - ben ervaringsdeskundige op dat gebied 😉 -  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reizen algemeen