Home > Kampinatocht Boxtel

Kampinatocht Boxtel

WSV De Keistampers

Kampinatocht Boxtel - WSV De Keistampers

Het wordt vandaag een mooie wandeldag en het aanbod van wandeltochten is groot. Een tweet van een medewandelaar, waarin hij schrijft dat de Kampinatocht van WSV De Keistampers altijd een mooie wandeling is, trekt mij over de streep. Ik ga naar Boxtel voor de Kampinatocht.

De start is bij het Jacob-Roelandslyceum. Ik start pas na half 10, best aan de late kant en ik ben te laat om nog 40 km. te gaan wandelen. Eigenlijk weet ik ook nog niet of ik wel 30 km. wil gaan wandelen, 20 km. is immers ook een mooie afstand. Onderweg, op de splitsing van de afstanden, kan ik altijd nog kiezen !! En dan ga ik op stap, het zonnetje schijnt al volop en het is nu al zo'n 20 graden.

Het eerste stukje is kort door de bebouwde kom van Boxtel en als eerste mogen we door een opvallend spoortunneltje. De lichtbakken in het tunneltje hebben allemaal een motiverende tekst. Op de muren zitten tegeltjes- mozaÔeken van koeien. Uit luidsprekers klinkt het geloei van koeien. Geen gehoor eigenlijk, maar grappig is het wel.

Natuurgebied de Kampina, adembenemd mooi
Natuurgebied de Kampina, adembenemd mooi

Wandelen in Natuurgebied de Kampina

Eenmaal buiten Boxtel loop ik gelijk natuurgebied De Kampina in. Het is er erg afwisselend, kronkelige graspaadjes, grote heidevelden, stille vennetjes en stromende beekjes. Overal hoor je de vogels fluiten en de kikkers kwaken. Met name de Koekoek laat van zich horen, dit is dan ook de enige vogel die ik herken ;-).

Veel te snel ben ik bij de splitsing van 20 en 30 km. Maar het is nu wel makkelijk kiezen. Het is hier veel te mooi om maar 20 km. te wandelen, dus ik ga voor de 30 km. en daar heb ik geen spijt van. Wat is het hier toch adembenemend mooi. Ik raak aan de praat met wandelaars die uit Boxtel komen en zij voelen zich bevoordeeld dat zij hier zo dichbij wonen. Elk seizoen is het hier mooi !!

Alles is vergeefs als we vergeten

Het Verzetsmonument
Het Verzetsmonument

De route loopt langs het verzetsmonument, heel actueel deze week. Het verzetsmonument is een silhouet van een fietsende verzetsstrijder met tussen zijn benen een melkbus en op de achtergrond een boom. De tekst op het voetstuk luidt: -Alles is vergeefs als we vergeten-. Een momentje om even bij stil te staan.

Overal hoor je enorm veel kikkers . . . maar je ziet ze niet
Overal hoor je enorm veel kikkers . . . maar je ziet ze niet

Koeien op mijn pad

Alle routes zijn weer bij elkaar gekomen na bij de rust en dus komt er ergens weer een splitsing. Ik mag rechtdoor en alle andere routes slaan af. Oeps . . . rechtdoor staat een grote kudde koeien op mijn pad. En dan ben ik echt een held op sokken. Ik durf er eigenlijk niet langs, de koeien zijn mij veel te groot en onberekenbaar. Bovendien leven deze koeien in het wild, je weet maar nooit. Ik blijf staan en twijfel. Blijkbaar zien medewandelaars mijn twijfel en dan is er een redder in de nood. Een aardige meneer jaagt voor mij de koeien van het pad en ze stuiven weg. Met een gerust hart kan ik verder, de koeien laten mij met rust.

Koeien op mijn pad
Koeien op mijn pad

De route blijft erg mooi om te wandelen en ook afwisselend. Maar dan gaat het pad niet verder, er ligt een enorme plas waar je niet omheen kunt. Gelukkig liggen er heel veel takken en boomstronken om overheen te lopen. Het beweegt onder mijn voeten, maar ik kom in ieder geval wel droog aan de overkant.

Het is warm en zonnig en daardoor dorstig weer. Ik drink voor mijn doen erg veel en mijn flesjes beginnen leeg te raken. Ik weet ook dat ik bijna bij de rust ben maar doe evengoed zuinig met het water. Binnen 10 km. heb ik 1 liter water gedronken. De rust is bij het Boscafť en hier pak ik even een rustmomentje. Ik bestel een kopje huisgemaakte tomatensoep dat erg lekker is (Neeeee . . . geen Unox). Ik vul er mijn flesjes met vers water en ga verder. Nog ruim 11 km. voor de boeg.

Wandelen langs de Wesep
Wandelen langs de Wesep
Achterste Ven met bomen in het water
Achterste Ven met bomen in het water

Het venijn van de tocht zit voor mij in de staart. Het laatste stuk bevat meer zandpaden en ik moet af en toe een klein beetje klimmen en dalen. Dat vinden mijn knieŽn meestal niet zo leuk, dat merk ik meteen. Nog een klein stukje doorbijten. Even later staan er paarden op mijn pad, precies waar ik rechtsaf moet. Oeps, nu is er niemand in de buurt om ze weg te jagen voor me. Ik moet het nu zelf doen. De paarden zijn rustig en keuren mij geen blik waardig. Gelukkig, ik ben er voorbij, held die ik ben.

Nog een klein stukje en dan ben ik terug. Ik meld me af en geef WSV De Keistampers mijn complimenten voor de mooie route. Voor herhaling vatbaar !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Kampinatocht Boxtel
Datum wandeling
zaterdag 07 mei 2016
Afstand
30 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Jacob-Roelandslyceum, Boxtel
Media
Runderen

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Rondje Linielanding

Volgend bericht »

Walk of Wisdom
-De eerste stap gezet-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.