Home > Midwintertocht Boxtel, heerlijk wandelen

Midwintertocht Boxtel, heerlijk wandelen

Midwintertocht Boxtel, heerlijk wandelen -

Mijn oog is gevallen op de Midwintertocht Boxtel, georganiseerd door WSV De Keistampers. Hier ga ik wandelen vandaag, de omgeving er is prachtig. Het Groene Woud heeft mooie natuurgebieden met heel veel wandelpaden. Ik heb er zin in !!

5 februari 2017 • Georganiseerde tochtNoord-Brabant

Ik kan kiezen uit 4 afstanden: 7 - 12 - 20 en 30 km. Omdat het al meer dan een half jaar geleden is dat ik (meer dan) 30 kilometer gewandeld heb, ga ik voor deze afstand.

31 kilometer
50% zandpadgarantie
2 kastelen
100% genieten
1 gênant momentje !!

Vorig jaar liep ik de Kampinatocht in Boxtel van WSV De Keistampers en dat vond ik een erg leuke tocht. De start is ook nu bij het Jacob-Roelandslyceum. Een mooie startlocatie met een grote aula en genoeg toiletten. Ik ga om 8:15 uur van start, lekker bijtijds.

Kasteel Stapelen in Boxtel 100% zandpadgarantie Stuw in de Essche Stroom
Impressie van de Midwintertocht Boxtel

De tocht begint leuk door Park Stapelen met Kasteel Stapelen. Dit is binnen de bebouwde kom van Boxtel. Daarna gaan we naar 'buiten' over een saai industrieterrein.

Het wandelen is goed in het Brabantse Land . . .

Eenmaal buiten de bebouwde kom is het genieten van het Brabantse Landschap. Als snel wandel ik langs een kapelletje, die zie je in Brabant veelvuldig langs de weg. Dat zie je 'bij ons' helemaal niet. De route loopt over land- & zandweggetjes, niet meer dan 2 karresporen. Leuk om te wandelen, heerlijk rustig en snel ben ik bij de eerste rust.

Het is goed geregeld op de rustplaats. Koek en Zoepie en natuurlijk een toilet, helaas wel een Dixie. Ik heb ongeveer 10 kilometer gewandeld en ga niet zitten. Er volgt een lang en recht stuk langs de spoorlijn. Dat kan mij niet bekoren, goed moment om even mijn tempo te verhogen. Van de nood een deugd maken, mijn wandeltempo mag best iets hoger, zeker met het oog op de Elfstedentocht die ik ga wandelen.

Afwisselende route van de Midwintertocht Boxtel

Het is heerlijk wandelweer, het zonnetje doet goed zijn best. Er is meer zon dan voorspeld. Vanwege de regen van de afgelopen dagen zijn de paden her en der veranderd in kleine modderpoelen.

Lang, recht en saai fietspad Kasteel Nemelaer Wandelen langs de Essche Stroom Heerlijk modderpad ;-) Een van de vele onverharde wandelpaden Midwintertocht Boxtel wordt georganiseerd door WSV De Keistampers
De Midwintertocht Boxtel is erg afwisselend

De route is afwisselend: Het ene moment loop ik over een saai fietspad langs het spoor. Even later sjok ik over een breed graspad langs de Essche Stroom. De Kleine Aa meandert rustig door het landschap. Kronkelende groene bospaadjes worden afgewisseld met een kaasrechte Kasteellaan. Mulle zandpaden en harde asfaltwegen. Voor elk wat wils.

Gênant momentje

Onderweg raak ik aan de praat met een medewandelaar. Hij loopt niet zo snel en ik haal hem in. Hij begint te praten en hij is apetrots op alle kilometers die hij gewandeld heeft, zo'n 68.000, als ik het goed onthouden heb. Ik vertel dat ik zoveel kilometers never nooit zal halen. Hij antwoordt dat je kunt wandelen tot op hoge leeftijd, als lijf en leden meewerken. Hij is al wat ouder is en wandelt vaak. Vervolgens vraagt hij mij om zijn leeftijd te schatten en dat had hij beter niet kunnen doen.

Gevaarlijke vraag !!

Ik kijk even naar hem van opzij en ik schat hem 75 jaar jong.
Oeps, blijkt dat hij pas 62 is !!

Ik wandel maar snel verder, op naar de rust.

Ik ben er bijna . . .

Ik trakteer mezelf op een bakkie thee en ga even zitten. Strik even mijn veters opnieuw, iets losser en ga verder. Vanaf de rust is het nog zo'n 10 kilometer naar Boxtel. Ik word onderweg door dezelfde mensen voor de 3-de keer ingehaald. Blijkbaar rusten zij net iets langer, zodat ik hen ook inhaal.

Ik passeer meerdere boomkwekerijen en loop door maisvelden zonder mais. Nog één keer het spoor over en dan ben ik terug in Boxtel. Ik denk dat ik er bijna ben en dan is 3 kilometer door Boxtel best een lang eind. Op de kerkklok zie ik dat het bijna half 3 is. Netjes gedaan, best gelopen.

Midwintertocht Boxtel, goed georganiseerd door WSV de Keistampers
Midwintertocht Boxtel, goed georganiseerd door WSV de Keistampers

31 Kilometer op de teller

Ik meld mij af bij de organisatie en laat mijn wandelboekje afstempelen. Ik geef WSV De Keistampers mijn complimenten. Het is een goed georganiseerde tocht en er is erg goed gepijld. Een routebeschrijving is overbodig om mee te nemen.

De Midwintertocht Boxtel is een aanrader. Hoewel ik de Kampinatocht wel mooier vond.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Midwintertocht Boxtel
Datum wandeling
zondag 05 februari 2017
Afstand
30 km
Kenmerken
Bereikbaarheid
De startlocatie, het Jacob-Roelandslyceum is goed te bereiken. Het station is niet ver weg, minder dan 1 km. Met de auto ben je er snel vanaf de A2. Parkeren is prima geregeld.
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

101-ste Vierdaagse #4d17

Volgend bericht »

Wandelen tussen de Grote Rivieren
-Fort Bakkerskil-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.