Home > Rondje Krimpenerwaard

Rondje Krimpenerwaard

Rondje Krimpenerwaard -

Hoogste tijd vandaag om weer te gaan wandelen. Ik kies voor een knooppuntenroute in de mooie Krimpenerwaard en ik begin mijn wandeling in Vlist. Ik ga over de Bonrepas naar Schoonhoven. Lekker struinen over de Bergvlietsekade richting Haastrecht en daarna langs het riviertje De Vlist weer terug naar Vlist.

16 augustus 2015 • Zuid-Holland

TB Fit

Ik heb een speciaal doel met deze wandeling. Bij John op het werk organiseren ze allerlei activiteiten om de medewerkers (samen) te laten bewegen. TB Fit heeft een Sport & Beweeg kalender gemaakt en ook wandelen staat op de agenda. Ons is nu gevraagd of wij voor 10 oktober a.s. een leuke wandeling willen uitzetten. Ik heb wel een wandeling in gedachten en vandaag ga ik de route eens uitproberen.

En dus ga ik vanaf huis op de fiets naar Vlist, eerst toch nog ruim 7,5 km fietsen, meer dan ik had verwacht. Ik ben van plan om vanuit Vlist een knooppuntenroute door de Krimpenerwaard te gaan wandelen en ik start bij Café de Vlist. Ik ken de route eigenlijk al behoorlijk goed, het grootste gedeelte heb ik in december vorig jaar ook al gelopen. Toen wandelde ik de Trage Tocht Haastrecht en daarom wandel ik nu 'andersom'. Dan kom ik vanaf de andere kant en lijkt alles anders . . .

Bonrepas

Vriendelijke fietsers Ik wandel als eerste de Bonrepas op richting Schoonhoven. Ik vind dit een erg mooi weggetje en op de Vlist kun je altijd heerlijk schaatsen (als er ijs ligt). Het is er niet druk met auto's want er mag alleen bestemmingsverkeer komen. Wel zijn er erg veel fietsers op de weg, vooral wielrenners. Als ik hen op de foto zet, gaan ze spontaan naar mij zwaaien. Aan het einde van de Bonrepas staat Molen De Bonrepas, een wipwatermolen uit 1600.

Kort na Schoonhoven kom ik op de Kadijk, een ouderwets langweggetje met een wielspoor en gras in het midden. Het is hier erg rustig, heel Hollands landelijk en overal zijn heel veel watervogels. Dan kom ik op een kruising en hier verwacht ik het volgende knooppunt en dus een knooppuntenpaaltje. Maar nee . . . alleen een aanduiding van het fietsroutenetwerk. Nu heb ik gelukkig altijd mijn eigen ingebouwde tomtom bij me, ik weet waar ik heen wil gaan. Als ik dan om de hoek ben, zie ik ineens het routepaaltje in het water liggen. Ik kan me niet voorstellen dat het paaltje vrijwillig zwemles heeft genomen.

Bergvlietsekade

Vlonderpad op de Bergvlietsekade Ik vervolg mijn weg en laat Stolwijk letterlijk en figuurlijk links liggen. Ik kom bij de Bergvlietsekade. Dit vind ik ook een erg mooi stuk. Je bent even helemaal weg uit de bewoonde wereld. Het is er erg begroeid en ik kan genoeg bramen plukken. Dat zit wel goed met mijn 2 stuks fruit vandaag. Ondanks de regen van gister is de Bergvlietkade overal goed te belopen en is het nergens nat en blubberig. Het stukje over de vlonderpad vind ik het leukste.

Zo onschuldig en daar durf ik niet langs . . . Na de Bergvlietsekade ga ik over een lange graskade richting Haastrecht. Ik zie de graskade al in de verte . . . maar ik zie ook dat daar koeien lopen. Oeps . . . daar wil ik niet langs. Wat dat betreft ben ik een held op sokken. Maar eenmaal bij de graskade blijkt dat ik het niet helemaal goed gezien heb. De koeien staan gewoon in een stuk land ernaast.

SchaatskampioenOnderweg naar Haastrecht wordt ik gewaarschuwd voor actieve jagers. Het jachtseizoen is gisteren geopend en er kan geschoten worden. Owww jeee . . . hier ook al ?!?! Bij gevaar moet je de politie bellen. Maar over de Tiendweg kom ik in veilig in Haastrecht aan. Ik ben weer terug in de bewoonde wereld.

Op de grote rotonde bij de Provincialeweg zie je twee silhouetten van schaatsers in cortenstaal. Zij verbeelden de schaatscultuur van Haastrecht en de Krimpenerwaard. In Haastrecht en omstreken is schaatsen erg populair, ik hoop hier zelf ook weer te schaatsen aankomende winter. De beelden verwijzen naar twee succesvolle Haastrechtse wereldkampioenen op de schaats. Weet jij nog wie dat waren ?!?!

Vanuit Haastrecht wandel ik rustig terug naar Vlist. Ik loop dan langs het riviertje De Vlist. Af en toe lijkt het wel of de tijd hier heeft stilgestaan. Overal zijn veel fietsers en op de Vlist wordt gekanood. Als ik weer terug ben bij Café de Vlist heb ik 19 kilometer op de teller staan. Bij gebrek aan een ijsboer trakteer ik mezelf dit keer op een kopje tomatensoep. Dat heb ik wel verdiend. Ik heb mezelf weer prima vermaakt en ik denk dat dit wel een geschikte route is voor de collega's van John. Ik hoop dat natuurlijk zij dat ook vinden . . . Wordt vervolgd . . .

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Rondje Krimpenerwaard
Datum wandeling
zondag 16 augustus 2015
Afstand
19 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Café de Vlist - Vlist
Horeca
Café de Vlist - Vlist
Media
Bijzonderheden
Knooppunten: 25 --> 83 --> 16 --> 5 --> 14 --> 13 --> 12 --> 11 --> 79 --> 77 --> 78 --> 89 --> 86 --> 23 --> 85 --> 26 --> 84 - 25 (Zuid-Holland)

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Grensparkwandeling
-Luyksgestel-

Volgend bericht »

Reuma Walk 2015
-Ik doe mee !!-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.