Home > Reuma Walk

Reuma Walk

Wandelen voor Reuma Nederland

Reuma Walk - Wandelen voor Reuma Nederland

Vandaag staat er een kortere wandeling van 15 km. op mijn programma, de Reuma Walk. De Reuma Walk wordt georganiseerd door Wanda en Astrid, speciaal voor mensen met reuma. Iedereen (ook wandelaars zonder reuma) is van harte welkom. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar het Reumafonds.

13 september 2014 • Georganiseerde tocht Persoonlijk BoswandelingUtrecht

ReumaWalk voor het Reumafonds

Ik heb zelf artrose en dat is ook een vorm van reuma, dus een extra reden om juist hier te gaan wandelen. Ik heb echter de hele week al last van mijn linkerbeen en linkerknie (de artrose). Eigenlijk weet ik vrijdagavond nog niet of ik wel zal gaan wandelen. Een weekje overslaan is ook geen slecht idee.

Ik heb eerst even lekker uitgeslapen om uiteindelijk toch fris en fruitig uit bed te springen. Ik besluit gelijk om wel te gaan wandelen. In Den Dolder is pas om 10.00 uur de start van de Reuma Walk. Ik kan kiezen uit 3 afstanden, 5, 10 of 15 km en ik loop eerst de lus van 10 km en daarna nog het rondje van 5 km. In totaal toch weer 15 hele kilometers.

Rond half 11 ga ik van start, vanaf Perron Geluk op het station in Den Dolder. We krijgen een routebeschrijving mee op papier, gelukkig nog net te lezen zonder leesbril en onderweg is de route ruimschoots voorzien van rood-wit lint. Fout lopen is eigenlijk onmogelijk . . Bijna dan . .

Parcours met hindernissen
Parcours met hindernissen

De Reumawalk is een echte boswandeling

Ik wandel via het terrein van de Willem Arntzhoeve de bossen in voor de eerste ronde van 10 km. Er lopen een aantal wandelaars voor mij, dus ik hoef alleen maar te volgen. Altijd leuk door het bos en een hindernis in de vorm van een boom over het pad is gewoon leuk. Even heel iets anders dan de stadswandeling van vorige week.

Foutje . . .

Maar dan gaat het toch een beetje fout want volgens de routebeschrijving moeten we naar rechts, een smal paadje in, waarbij we ook moeten opletten, want dit paadje kun je heel gemakkelijk over het hoofd zien. Ik denk dit paadje te zien, het voldoet helemaal aan de omschrijving maar ik zie geen rood-wit lint. En dus ga ik als een echt kuddedier achter mijn voorgangers aan, die gewoon rechtdoor zijn gegaan. Het steeds smaller wordende paadje wordt een beetje een hindernisbaan.

Toch wel vreemd dat er hier nergens meer rood-witte lintjes hangen en ook bij de wandelaars voor mij bespeur ik wat twijfel. Het wachten is op de eerste mensen die terug komen wandelen . . en dat gebeurt al snel . . hihihi. Met z'n allen terug naar het laatste lint en dan toch maar achter elkaar aan het smalle paadje af, waar ik eerst stond te twijfelen. Op dit hele kronkelige paadje ook geen rood-wit lint maar aan het einde, na de bocht naar rechts hangen daar gelukkig weer de routelintjes. Ach weer een kilometertje erbij !!

De eerste rustpost
De eerste rustpost

Snel daarna is de eerste rustpost. Hier kun je wat te drinken krijgen, of een appel of een banaan. Ik neem een appeltje voor de dorst en ga snel weer verder. Ik ben nog niet aan rusten toe na ongeveer 5 km. De route gaat verder via het bos en weer terug over het terrein van de Willem Arntzhoeve.

Mooie boom
Mooie boom

Rondje Den Dolder

Dan ben ik weer terug bij het station in Den Dolder en ga ik gelijk verder met het rondje van 5 km. Maar eerst ga ik bij de plaatselijke bakker een lekker croissantje kopen voor onderweg. Deze route gaat nog steeds door het bos, maar ook door de bebouwde kom. Hier staan huizen (paleisjes) waar je duidelijk aan kunt zien dat geld geen rol speelt. Ook op de 5 km. route is een rustpost en ik neem een bekertje appelsap en maak een praatje met de vrijwilligers. 15 km. wandelen is voor mij een makkie en al snel ben ik weer terug bij de start/finish. Daar krijg je als beloning een leuke medaille.

Het blijkt dat er vandaag ongeveer 50 mensen hebben meegewandeld voor het Reumafonds.Hartstikke goed voor een tocht die voor de eerste keer wordt georganiseerd en afhankelijk is van het eigen netwerk!! Ik vond het een leuke tocht, en geef Wanda en Astrid de verdiende complimenten. Goed georganiseerd en ook op de rustposten kwam je niets tekort.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
ReumaWalk
Datum wandeling
zaterdag 13 september 2014
Afstand
15 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Perron Geluk - Station Den Dolder
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wereldhaventocht
-Wandelen in Rotterdam-

Volgend bericht »

Tocht om de Noord - dag 1

1 Reactie

Wanda   -  05-01-2015 @ 18:44:13  -

Bij toeval kwam ik op je site, wat een leuk verslag van de Reuma Walk! Mag ik straks op de nieuwe pagina van de Reuma Walk 2015 een link zetten?

Wellicht zien we elkaar dan weer 😀

Hartelijke groet,
Wanda  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer