Home > Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen

Nieuwe Wandelgids

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen - Nieuwe Wandelgids

Als wij Nijmegen zeggen dan bedoelen we eigenlijk de Vierdaagse, The Walk of the World, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. We komen er graag. Maar als wandelstad heeft Nijmegen meer te bieden dan alleen de Vierdaagse. Cultuurhistoricus Kees Volkers staat garant voor deze prachtige nieuwe wandelgids: Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen.

7 mei 2019 • Wandelgidsen

Wandelen buiten de binnenstad blijft een populaire bezigheid. Na Utrecht, Rotterdam en Eindhoven neemt auteur Kees Volkers de wandelaar mee door Nijmegen en verhaalt hij van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims. 

In de nieuwe gids staan acht heel diverse wandelingen. Naar het oosten de prachtige Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden de universiteit en de Goffert. Naar het westen het industrieel erfgoed en het hippe Honigcomplex en over de rivier naar het Noorden de prachtige bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong.

Elyzeese Velden

Ik verheug me op de wandeling door de Elyzeese Velden. Ik wandelde er al eerder met de Walk of Wisdom en vond het geweldig.

Eenmaal in 'Heerlijkheid Beek' is het genieten van de Elyzeese Velden', een gebied op de stuwwal tussen Berg en Dal en de Ooijpolder. Ik geniet van de slingerende landweggetjes, het glooiende landschap en waan mezelf hier helemaal in het buitenland.

De derde week van juli is Nijmegen de hotspot van wandelen Nederland en ver daarbuiten. Ook wij zijn van de partij. John wandelt 4 dagen 50 kilometer, ook buiten de binnenstad van Nijmegen. Ik sla wederom een jaartje vierdaagse over maar niets houd mij tegen om de leukste route(s) uit deze nieuwe wandelgids te bewandelen.

T!PVerzamel ze allemaal (€)
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

Urban Walking

Al wandelend de stad ontdekken, dat is Urban Walking. De routes starten allemaal in het centrum en waaieren uit over alle delen van de stad. Van de acht wandelingen eindigen er zes ook in de binnenstad, prima bereikbaar met het OV.  De uitgebreide achtergrondinformatie over de omgeving geven echte meerwaarde aan deze wandelgids. En ook niet onbelangrijk, er is altijd wel een leuke uitspanning voor een hapje en een drankje. 

Wij Wandelden uit deze gids

  1. 06-02-2018 - Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen - Goffertpad

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen
Auteur(s)
Kees Volkers
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
Website
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-buiten-de-binnenstad-van-nijmegen.jpg
Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen (17,95) (€)
In acht wandelingen ontdekt de wandelaar dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wandel naar je Werk-dag 2019
-Van Leiden naar Den Haag-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.