Home > Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal

Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal

12 wandelingen in Overijssel

Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal - 12 wandelingen in Overijssel

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Overijsselse Vechtdal. Fotograaf Max de Krijger maakte 12 wonderschone wandelroutes voor de nieuwe wandelgids -Wandelen in het Vechtdal-. Wonende in het Vechtdal weet hij al wandelend de schoonheid van het Vechtdal vast te leggen, met de Overijsselse Vecht altijd op steenworp afstand.

22 november 2020 • Wandelgidsen

Niet wijds, niet groots, maar weergaloos[ Dalfsenaar Koos Geerds over zijn geliefde Vecht ]

Grenzeloos wandelplezier in het Vechtdal

Als ik de gids doorblader krijg ik gelijk zin om er te gaan wandelen. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waar de Vecht nu precies loopt. Ja, ergens in Overijssel, zover reikt mijn kennis nog net. Dat zoeken we dus even op.

De Overijsselse Vecht begint in het Duitse Münsterland en stroomt bij Gramsbergen Nederland binnen. Vandaar loopt de Vecht richting Zwolle en mondt uit in het Zwarte Water. De Vecht slingert door het landschap, langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide.

De loop van de Overijsselse Vecht (Afstandmeten.nl)
De loop van de Overijsselse Vecht (Afstandmeten.nl)

Al wandelend het Vechtdal ontdekken

In deze wandelgids neemt routemaker Max de Krijger ons mee door de velden met majestueuze loofbomen en langs rietkragen vol zingende vogels. In twaalf verschillende rondes wandel je stroomafwaarts, bezoek je schilderachtige plaatsjes als Vilsteren en Beerze, struin je over de heide aan de voet van de Lemelerberg en kijk je vanaf de top tot ver voorbij Zwolle. Hij vertelt ons over buurtschappen die al eeuwen vriendelijk slapend aan het water liggen en met hem doorkruisen we de Sahara, een zandverstuiving bij Ommen die haar naam eer aandoet.

De routes in de gids zijn duidelijk omschreven met overzichtelijke routekaartjes. Daarnaast zijn alle routebeschrijvingen voorzien van praktische informatie over horeca, openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden.

1 rivier
12 rondwandelingen
van 10 tot 20 kilometer
100% natuur
179 km wandelplezier

Zoals we gewend zijn van de wandelgidsen van Gegarandeerd Onregelmatig is de gids rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto's. En natuurlijk ontbreekt ook dit keer de nodige achtergrondinformatie niet. En juist dat maakt de gids zo leuk.

Bestel de gids -Wandelen in het Vechtdal-

Je kunt de gids direct bestellen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (€) voor slechts € 16,95. De gids ligt ook in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com (€).

Het liefst ga ik gelijk aan de wandel om het Vechtdal te ontdekken. Het is voor ons nog onontdekt gebied. We komen alleen nog een paar benen tekort . . . en tijd !!

Wij Wandelden uit deze gids

  1. 02-08-2021 - Boswandeling rondom Hardenberg en Rheeze

T!PVerzamel ze allemaal (€)
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen in het Vechtdal
Auteur(s)
Max de Krijger
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 100 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-in-het-vechtdal.jpg
Wandelen in het Vechtdal (17,95) (€)
Ook in het stille oosten van het land zijn geweldige wandel-mogelijkheden! Met deze gids wandel je in het Overijsselse Vechtdal, in de omgeving van Dalfsen, Ommen, Lemele, Vilsteren, Hardenberg en Gramsbergen. Met de Overijsselse Vecht altijd in de buurt.

Meer wandelgidsen

« Vorig bericht

11 Leuke korte wandelingen
-Tot 11 kilometer-

Volgend bericht »

Trage Tocht Driebruggen
-Wandelen in het Groene Hart-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Trainen voor grote wandeltochten met de Wandeltrainer

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.