Home » Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal

Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal 12 wandelingen in Overijssel

Wandelgids -Wandelen in het Vechtdal-

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Overijsselse Vechtdal. Fotograaf Max de Krijger maakte 12 wonderschone wandelroutes voor de nieuwe wandelgids -Wandelen in het Vechtdal-. Wonende in het Vechtdal weet hij al wandelend de schoonheid van het Vechtdal vast te leggen, met de Overijsselse Vecht altijd op steenworp afstand.

Mirjam • 22 november 2020 • Wandelgidsen

Niet wijds, niet groots, maar weergaloos[ Dalfsenaar Koos Geerds over zijn geliefde Vecht ]

Grenzeloos wandelplezier in het Vechtdal

Als ik de gids doorblader krijg ik gelijk zin om er te gaan wandelen. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waar de Vecht nu precies loopt. Ja, ergens in Overijssel, zover reikt mijn kennis nog net. Dat zoeken we dus even op.

De Overijsselse Vecht begint in het Duitse Münsterland en stroomt bij Gramsbergen Nederland binnen. Vandaar loopt de Vecht richting Zwolle en mondt uit in het Zwarte Water. De Vecht slingert door het landschap, langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide.

De loop van de Overijsselse Vecht (Afstandmeten.nl)De loop van de Overijsselse Vecht (Afstandmeten.nl)

Al wandelend het Vechtdal ontdekken

In deze wandelgids neemt routemaker Max de Krijger ons mee door de velden met majestueuze loofbomen en langs rietkragen vol zingende vogels. In twaalf verschillende rondes wandel je stroomafwaarts, bezoek je schilderachtige plaatsjes als Vilsteren en Beerze, struin je over de heide aan de voet van de Lemelerberg en kijk je vanaf de top tot ver voorbij Zwolle. Hij vertelt ons over buurtschappen die al eeuwen vriendelijk slapend aan het water liggen en met hem doorkruisen we de Sahara, een zandverstuiving bij Ommen die haar naam eer aandoet.

De routes in de gids zijn duidelijk omschreven met overzichtelijke routekaartjes. Daarnaast zijn alle routebeschrijvingen voorzien van praktische informatie over horeca, openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden.

1 rivier
12 rondwandelingen
van 10 tot 20 kilometer
100% natuur
179 km wandelplezier

Zoals we gewend zijn van de wandelgidsen van Gegarandeerd Onregelmatig is de gids rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto's. En natuurlijk ontbreekt ook dit keer de nodige achtergrondinformatie niet. En juist dat maakt de gids zo leuk.

Bestel de gids -Wandelen in het Vechtdal-

Je kunt de gids direct bestellen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (€) voor slechts €16,95. De gids ligt ook in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com (€).

Het liefst ga ik gelijk aan de wandel om het Vechtdal te ontdekken. Het is voor ons nog onontdekt gebied. We komen alleen nog een paar benen tekort . . . en tijd !!

 

In het kort

De Wandelgids
Wandelen in het Vechtdal
Auteur(s)
Max de Krijger
** Aff - Wandelgids Wandelen in het Vechtdal
Ook in het stille oosten van het land zijn geweldige wandel-mogelijkheden! Met deze gids wandel je in het Overijsselse Vechtdal, in de omgeving van Dalfsen, Ommen, Lemele, Vilsteren, Hardenberg en Gramsbergen. Met de Overijsselse Vecht altijd in de buurt.
Formaat/omvang
Paperback - 100 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Verkoopprijs
€ 16,95
fb00a128a61c8b4d197a150a80e09782

 

(€) - Dit bericht bevat affiliatelinks.

Delen = Vermenigvuldigen:
     

Leuk als je reageert . . .

Geef een reactie op dit bericht: - Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal -

 

(verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
 


Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit bericht bevat affiliatelinks.

       

Wij Wan•de•len

Samen aan de wandel

Hoi, wij zijn John & Mirjam en dol op wandelen. Regelmatig trekken we er samen of alleen op uit voor een mooie wandeling.

Op Wij Wandelen nemen wij je mee op onze leukste wandelingen. Dichtbij of ver(der) weg zijn wij altijd op zoek naar de leukste plekjes. Trek je wandelschoenen aan en ontdek hoe gaaf wandelen in Nederland is.

Let's walk
- John en Mirjam -

Don't limit your challenges, challenge your limits

Wandelgidsen - Nieuw

Wandelgids: Wandelen in Groot Amsterdam

Wandelen in het Vechtdal

Wandelgids: Wandelen in Rijnland

Reclame (€)

Online Wandeltraining

Wil jij meer gaan wandelen en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Kies dan voor één van de online trainingsprogramma's van gecertificeerd wandeltrainer Wanda Catsman.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer - Gratis e-book Starten met Wandelen

Trek je schoenen aan en start vandaag nog met jouw wandeltraining. Of download nu het gratis e-book starten met wandelen (€)!

Wij Wandelen © 2009 - 2020

Home