Reuma Walk 2023

In beweging met Reuma

Home > Reuma Walk 2023

Reuma Walk 2023

In beweging met Reuma

Reuma Walk 2023 - In beweging met Reuma

Lange tijd heeft het wandelen mij op de been gehouden maar momenteel het loopt niet zoals ik het graag zie. De (knie)artrose speelt mij parten. Daarom wandel ik zaterdag 9 september a.s. voor de vijfde keer mee met de Reuma Walk. Ik heb me ingeschreven voor de 10 km, op mijn eigen tempo moet het lukken.

4 september 2023 • Persoonlijk

Reuma Walk

Wist je dat voor bijna 2 miljoen Nederlanders is bewegen niet zo vanzelfsprekend is? Dagelijks moeten zij de strijd aan met reuma. Daarom organiseert ReumaNederland op zaterdag 9 september de 9e Reuma Walk. Samen komen we in beweging met reuma!

Scholengemeenschap NXT Maarsbergen is de start/finish locatie voor de ReumaWalk in samenwerking met de Heuvelrug Wandel2daagse. De route van 5/6 km kan alleen op zaterdag 9 september gelopen worden door deelnemers van de ReumaWalk.

Doe ik het of doe ik het niet?

Tot vanmorgen twijfelde ik of ik wel mee zou doen met de ReumaWalk. Niet omdat ik geen zin heb maar ik ben ook nog eens jarig zaterdag. En ik kan niet en de ReumaWalk wandelen en ’s avonds mijn verjaardag vieren. Dat trekken mijn knieën simpelweg niet.

Donateurs bedankt!!

Maar goed, ik heb er toch een bericht op Facebook aan gewaagd en einde van de middag had ik mijn streefbericht al gehaald. En het gaat snel want ondertussen is mijn streefbedrag al verdubbeld 🙂. Niet wandelen is geen optie meer. Ik kan het niet maken tegenover mijn sponsors om niet mee te doen. M'n verjaardag vier ik gewoon een dagje eerder.

Als ik goede benen heb ga ik minimaal voor de 10 km. Want artrose of niet, ik vind 5/6 km gewoon te weinig.

Knieartrose en nu . . .

In 2010 is er bij mij voor ‘t eerst artrose in mijn knieën vastgesteld In 2018 ben ik nogmaals bij een reumatoloog geweest en zij bevestigde de eerdere diagnose.

Ik ga momenteel hard achteruit. Mijn benen willen niet altijd wat ik wil. De wandelafstand wordt korter en korter. Dagelijks heb ik er last van ik voel me altijd stijf.

Wat dat betreft is er niet veel veranderd sinds 2021 toen de laatste Reuma Walk was. Ik doe zoveel mogelijk zonder pijnstillers en dat gaat met gelukkig goed af. Ik wil er gewoonweg niet aan toegeven.

Kybun schoenen

Bijna 3 jaar wandel ik op Kybun Arosa 20 Black (€) schoenen. Dat helpt enorm, wat een verschil. De pijn gaat er niet van weg en ik loop zeker niet pijnvrij. Maar ik hou het wel veel langer vol als ik mijn Kybun schoenen aan trek. Voor mij geen andere wandel- en werkschoenen meer.

Met Kybun schoenen en wandelstok
Met Kybun schoenen en wandelstok

Wandelen als medicijn

Op de website van ReumaNederland vind je een interview met mij nav mijn eerdere blogs over de Reuma Walk. Hier lees je mijn verhaal. Nog een goede reden om juist nu wel mee te wandelen.

Doe je mee, sponsoren mag!

Op 9 september wandel ik voor de 5-de keer mee met de Reuma Walk !! En ook jij kunt meedoen. Gewoon door mij te sponsoren. Kijk op mijn speciale actiepagina en help mee om het streefbedrag te halen. Alle beetjes helpen en mijn dank is groot.

De opbrengst van de Reuma Walk komt ten goede aan onderzoek om reuma in de toekomst te kunnen genezen.

Scan de qr-code en je komt direct op mijn actiepagina
Scan de qr-code en je komt direct op mijn actiepagina

Help jij mee om mijn streefbedrag te verdriedubbelen?

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Gouden kruisje met kroon
-Vierdaagse 2023-

Volgend bericht »

Wandelen langs de Dinkel en de Oelemars
-Ommetje Overdinkel-Losser-

1 Reactie

Robbert, Susan, Luuk en Sven  -  20-10-2023 @ 10:54:36  -

Goed bezig (geweest)!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.