Home > Wandelpaden > RijnDeltapad West

Het RijnDeltapad West

Nederland wordt doorsneden door het grootste archeologische monument van Europa: de Romeinse Limes, de grens van het voormalige Romeinse Rijk en werd van ongeveer 57 voor Chr. tot zo'n 400 na Chr. door de Romeinen gebruikt. In Nederland loopt de Limes van Katwijk via de oude Rijn langs Arnhem naar Duitsland. Langs de rivier lagen forten (o.a. Fort Vechten en Fletiomare) en andere versterkingen om invallers van buiten af te schrikken of tegen te houden. Het RijnDeltapad West loopt samen met het RijnDeltapad Oost langs de Romeinse Limes en onderweg kun je daar de sporen van terugzien.

Route Westerborkpad
Route Westerborkpad

Het pad heeft bovendien zes rondwandelingen bij Woerden, Oudewater, Hoenkoop, Reeuwijk, Zegerplas en Hoge Duinen. Inclusief de rondwandelingen is het RijnDeltapad West ruim 125 km. lang.

Zondag 27 april 2014 ben ik gestart met de eerste etappe van het RijnDeltapad en op zondag 8 maart 2015 heb ik de laatste etappe gewandeld. In Harmelen en Katwijk heb ik een de rondwandelingen gemaakt. Ik heb het RijnDeltapad West opgesplitst in 6 etappes.

De etappes van het RijnDeltapad West

Totaal: 107 km (6 etappes)