Home > Nierdaagse en Alternatieve 4-daagse

Nierdaagse en Alternatieve 4-daagse

Alternatief voor de 4-daagse

Nierdaagse en Alternatieve 4-daagse - Alternatief voor de 4-daagse

Nu alle wandelevenementen zijn afgelast worden er steeds meer virtuele wandelalternatieven georganiseerd. De Alternatieve Vierdaagse en de Nierdaagse zijn twee van deze initiatieven. Van 21 t/m 24 juli doe ik mee met de Nierdaagse én de Alternatieve Vierdaagse. Vier dagen achter elkaar 10 kilometer wandelen, meer mag natuurlijk ook!!

21 juni 2020 • Persoonlijk

De Alternatieve Vierdaagse

De alternatieve Vierdaagse is van 21-24 juli, niet toevallig op dezelfde dagen als de Nijmeegse Vierdaagse. Omdat we toch vrij zijn die week heb ik me ervoor ingeschreven.

Natuurlijk, het lijkt bij lange na niet op dé Vierdaagse dus een echt alternatief is het niet. The Walk of the World is immers nergens mee te vergelijken.

De Kleverberg, in deze omgeving wandel ik de Alternatieve Vierdaagse
De Kleverberg, in deze omgeving wandel ik de Alternatieve Vierdaagse

Voor de alternatieve vierdaagse kun je kiezen uit de reguliere vierdaagseafstanden: 30, 40 of 50 kilometer. Voor deze speciale editie mag je ook 10 of 20 kilometer wandelen. Ik kies voor de 10 kilometer, dan blijft het leuk voor mijn onderdanen (knieën). Het mooie is dat ik de routes zelf mag bepalen. En ook niet onbelangrijk, ik hoef niet bij nacht en ontij mijn bed uit en dat is toch wel super relaxed.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert voor deelname op 21-24 juli een nieuwe Wandel.nl-app, met een speciale routefunctie die in heel Nederland gebruikt kan worden. Op die manier kunnen niet alleen 45.000 Vierdaagse-deelnemers meedoen, maar kan iedereen dit jaar de uitdaging aangaan en een unieke beloning verdienen. [ Bron: Wandel.nl ]

De Wandel.nl-app registreert de gelopen kilometers. Ik moet minimaal 10 kilometer wandelen per dag, meer mag natuurlijk ook. Na 4 dagen minimaal 10 kilometer wandelen heb ik de Alternatieve Vierdaagse voltooid. Deelnemen is gratis en iedereen mag meedoen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb je de smaak van het wandelen te pakken en droom je ervan om ooit dé Vierdaagse te lopen?

Begin dan nu al met de voorbereidingen en volg een online wandeltraining (€) bij wandeltrainer Wanda Catsman. Wanda is een ervaren wandelaar én gediplomeerd wandeltrainer en FitStap Coach. Je kunt ook haar gratis e-book Starten met wandelen (€) downloaden voor nuttige tips voor (nog) meer wandelplezier.

De Nierdaagse

Begin deze maand kregen we een mail over een andere wandeluitdaging: de Nierdaagse. We kregen het verzoek of wij een stukje over de Nierdaagse wilden schrijven op ons blog om andere wandelaars erover te informeren. Dus bij deze . . .

De Nierdaagse is een sponsortocht en wordt georganiseerd door de Nierstichting. Deelnemers aan de Nierdaagse wandelen in de maand juli eigen route(s) en afstand(en), net zo vaak als ze zelf willen.

Langzamerhand wordt onze wereld groter. We gaan weer samen naar buiten om te wandelen. Maar nierpatiënten staan blijvend op de rem. Ze leven in onzekerheid en hun wereld blijft beperkt. Voor hen organiseert de Nierstichting de Nierdaagse. Een wandeluitdaging voor iedereen die van wandelen houdt en bovendien help je mee nierziekten genezen. Samen zetten we grote stappen voor nierpatiënten.

De Nierdaagse vindt plaats van 1 t/m 31 juli 2020. Je mag zelf bepalen wanneer, waar en welke afstand je wandelt. De Nierdaagse is dus prima te combineren met de Alternatieve Vierdaagse. Ik heb me daarom ook ingeschreven voor de Nierdaagse en sla twee vliegen in één klap. Vier dagen wandelen in een mooie omgeving voor een goed doel.

De opbrengst van de Nierdaagse gaat naar de Nierstichting om nierziekten te genezen.

En jullie mogen mij sponsoren !!

Ik heb mezelf als eerste gesponsord. Op mijn speciale actiepagina hou ik bij hoeveel kilometer ik wandel. Voor iedere wandeling die ik maak verdien ik een online badge. Na afloop krijg ik een uniek aandenken en een sticker voor mijn wandelboekje.

Geen kruisje dit jaar . . . maar natuurlijk wel Gladiolen !!
Geen kruisje dit jaar . . . maar natuurlijk wel Gladiolen !!

Wie had dat gedacht . . . van vrijwilliger bij dé Vierdaagse naar de Alternatieve N(V)ierdaagse. Tja, het Vierdaagsevirus blijft hardnekkig. Hoe dan ook, ik heb er zin in en hou jullie dagelijks op de hoogte van mijn wandelingen.

Vooralsnog is John iets minder enthousiast maar waarschijnlijk wandelt hij tzt gezellig een paar dagen met mij mee. Jij ook ?!?!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wandelen op de Wadden
-Wandelgids Waddeneilanden-

Volgend bericht »

Dorenweertsepad
-Klompenpad vol natuur, cultuur en historie-

1 Reactie

Mirjam  -  11-08-2020 @ 14:23:36  -

Alle deelnemers hebben samen ruim 45 miljoen stappen gezet met als resultaat € 45.532,00 voor de genezing van nierziekten.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.