Home > Gelukkig en Gezond 2019

Gelukkig en Gezond 2019

Gelukkig en Gezond 2019 -

Het is een kleine stap van 2018 naar 2019. Een nieuw jaar met 365 spiksplinter nieuwe dagen om te genieten van mooie dingen. Wij wensen jullie allemaal een Gelukkig en vooral Gezond Nieuwjaar. Wij Wandelen vrolijk verder en hopen dat 2019 een fantastisch jaar mag worden met mooie wandelingen.

1 januari 2019 • Persoonlijk

VERDWAAL
raak de weg wat vaker kwijt
Geluk vind je niet op je bestemming
maar in de tussentijd#Libelle Inspireert

Terugblik wandeljaar 2018

We hebben in 2018 lekker gewandeld en de nodige kilometers gemaakt. In binnen- en buitenland komen we op plaatsen waar we niet eerder zijn geweest !! Opvallend is het aantal stadswandelingen dat we gemaakt hebben. Maar liefst 12x gingen we op stap in de stad, gewoon omdat het hartsikke leuk is. Elke stad is een openluchtmuseum.

Net als vorig jaar zetten we alle plaatsen waar wij wandelden op een rijtje. Het lukt lang niet altijd om een plaatsnaambord op de foto te zetten, simpelweg omdat we er niet langs lopen.

Bemelen Cadier en Keer Eckelrade Gasthuis Groot Welsden Margraten Meerssen Raar Schietecoven Sint Anthoniusbank Terblijt Valkenburg
Plaatsen in Zuid-Limburg - Heuvelland Vierdaagse

Ik (Mirjam) heb bij elkaar 440 wandelkilometers gemaakt, verdeeld over 33 wandelingen. Mijn gemiddelde afstand komt daarmee op 13.3 km per wandeling. De uitdaging om in 2018 meer dan 1000 km. te wandelen heb ik wederom niet gehaald.

Vorig jaar stonden er 30 wandelingen op mijn lijstje, dit jaar zijn dat er 3 meer. Het aantal kilometers is aanzienlijk minder. Het lukt mij momenteel niet om lange afstanden te wandelen. Rond de 15 kilometer is helaas de max. Mijn benen protesteren hevig tijdens en na elke wandeling, ik heb teveel last en pijn. Hopelijk vinden we dit jaar een oorzaak. Evengoed blijf ik wandelen want ook de kortere afstanden zijn de moeite meer dan waard.

Hellendoorn - Pieterpad Holten - Pieterpad Laren - Pieterpad Vorden - Pieterpad
Zomaar wat plaatsen langs het Pieterpad

John heeft in totaal 1244 km gewandeld, verdeeld over 53 wandelingen. Dat is 535 kilometer meer dan vorig jaar. Zijn gemiddelde afstand komt op 23.5 km per wandeling. Alleen al van Saint Palais naar Santiago was ruim 800 kilometer. Op 1 januari begon John zijn wandeljaar met een rondje Benschop-City. Gisteren, op 31 december, eindigde hij zijn wandeljaar met hetzelfde rondje Benschop-City.

John is in Santiago de Compostela aangekomen
John is in Santiago de Compostela aangekomen

Wandelhoogtepunt 2018

2018 heeft één absoluut wandelhoogtepunt:

 1. De Camino naar Santiago de Compostela
  Van 26 april t/m 26 mei 2018 wandelde John naar Santiago de Compostela. Hij begon in Saint Palais en eindigde 30 dagen later in Santiago. Een ervaring dit hij niet snel vergeet, het liefst gaat hij gisteren weer op stap.

  Zijn voettocht naar Santiago heeft inmiddels een vervolg gekregen. Onlangs zocht Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob nieuwe informanten. John heeft zich hiervoor aangemeld en na een aantal keer proefdraaien begint in hij januari als informant bij het Genootschap.

  Vrijwilligers van het Genootschap helpen pelgrims in spé op weg naar Santiago. Zij geven tips en advies en je kunt hier terecht met al je vragen. Het Genootschap verkoopt tevens gidsen en kaarten van de mogelijke routes naar Santiago, of je nu vanuit huis gaat wandelen of ergens in Frankrijk of Spanje begint.
Frómista Hornillos del Camino Carrion de los Condes El Ganso Los Arcos Ledigos Portomarin Reliegos
Dorpjes op de Camino (meer heeft John er niet op de foto gezet ;-)

Onze leukste wandelingen van 2018:

 1. De Camino naar Santiago
  Het zal niemand verbazen dat de Camino naar Santiago in dit rijtje staat.

 2. De Heuvelland 4Daagse
  In augustus wandelden we 4 dagen door het Limburgse 5-sterren landschap. De routes zijn onovertroffen, zo mooi, daar kom je voor naar Zuid-Limburg. Wij genoten volop van deze mooie vierdaagse. Heerlijk rustig en toch wandel je nooit helemaal alleen. Dag1 - Dag2 - Dag3 - Dag4.

 3. Stadswandeling Haarlem
  Op onze 25-ste trouwdag trokken we er op uit voor een dagje Haarlem. We waren er nog nooit geweest en hadden geen idee waar te beginnen. Een stadswandeling door Haarlem leek ons een goed begin voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad. We wandelden langs het Spaarne en door talrijke steegjes van het ene naar het andere Haarlemse hofje.

 4. Wandelen door trendy Noord
  Wandelen in Amsterdam is altijd leuk. De stadswandeling door de Trendy stad Noord loopt via een gezellige oude volksbuurt naar rauwe industriële bedrijfsterreinen. Het is geen voor de hand liggende route, geen supermooie route en zeker geen route voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Wat is het wel, gaaf is het zeker ?!?!

 5. Het Kromme Rijnpad
  Het Kromme Rijnpad is in 2015 gekozen tot mooiste wandelroute van Midden-Nederland. Onze verwachtingen waren hooggespannen.

Vechten - Trage Tocht Vechten Mesch - wandelen in Zuid-Limburg Nieuw Sterkenburg - Trage Tocht Palmstad Nijmegen - Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen, Goffertpad Palmstad, Trage Tocht Palmstad Sint Geertruid - Wandelen in Zuid-Limburg 't Beijersche - Goudse uitwaairoute Tull en 't Waal - Lopen langs de linies, Schalkwijk
Nederland Wandelland

Top 6: Meest gelezen blogs in 2018

Onze blogs worden veel gelezen. In 2018 hebben we meer bezoekers gehad op ons blog dan ooit tevoren. De Camino van John is daar zeker debet aan. Zowel de eerste en laatste dag van de camino scoren goed.

 1. 99% Wandelplezier op het Kromme Rijnpad
 2. Walk of Wisdom - praktische informatie, een blog uit 2016. Hopelijk is de informatie nog actueel.
 3. Stadswandeling Amsterdam: Hofjes in de Jordaan, blog uit 2017 van een ontzettend mooie stadswandeling langs 12 historische hofjes.
 4. 11x Mijn favoriete Wandelmuziek, blog uit 2017. Blijkbaar wordt er op Google veel gezocht naar goede wandelmuziek 😉
 5. Op weg naar Santiago - Benschop - Saint-Palais, de bijzondere eerste dag van Benschop naar Saint-Palais met eindbestemming Parijs.
 6. Laatste dag als pelgrim in Santiago de Compostela

Wandelplannen voor 2019

Voor 2019 staan er geen grootse plannen in onze wandelagenda.

 1. Voor John staat de Nijmeegse Vierdaagse weer op de planning. Hij start voor de 9-de keer op de 50 kilometer. Zoals het er nu uitziet loop ik wederom geen Nijmegen.
 2. John vervolgt ongetwijfeld het Pieterpad. Hij loopt van Pieterburen naar de St. Pietersberg en nu in Vorden.
 3. Ik heb de Sallandse Wandelvierdaagse op de agenda gezet, wellicht gaat John ook mee.

Veel wandelplezier in 2019.

Het zijn niet de bergen en dalen die het wandelen moeilijk maken, maar het steentje in je schoen.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Instawalk in verlicht IJsselstein
-Highlights in IJsselstein-

Volgend bericht »

Wandelen langs markante Utrechters
-Utrecht acht keer anders-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.