Een sprankelend Nieuwjaar

Adieu 2022 - Welkom 2023

Home > Een sprankelend Nieuwjaar

Een sprankelend Nieuwjaar

Adieu 2022 - Welkom 2023

Een sprankelend Nieuwjaar - Adieu 2022 - Welkom 2023

Wat vliegt de tijd, ineens is het 1 januari 2023. Wij wensen iedereen een gezond en gezellig nieuwjaar toe. In dit NieuwjaarsABC blikken we vooral terug op 2022 en kijken we een beetje vooruit naar 2023.

1 januari 2023 • Persoonlijk

A • Artrose

De A van Artose, een gevoelig begin van dit ABC. Mijn knieën worden er niet beter op. Door artrose in beide knieën kan ik niet altijd een rondje kan wandelen. Mijn wandelingen worden daardoor korter maar gelukkig niet minder mooi. Af en toe maak ik een pas op de plaats. Het beste medicijn tegen artrose is bewegen, zonder te belasten. Wandelen is zo slecht nog niet, zolang ik maar niet te vaak over mijn grenzen heen stap.


B • Belevingstocht

Cultuur, Natuur en wandelplezier. De Trage Tocht Gorinchem is een echte belevingstocht. Met recht een trage tocht, neem er vooral de tijd voor. Veel afwisseling op een betrekkelijk korte afstand. Nergens saai, genoeg te zien en te beleven.

Slot Loevestein op de Trage Tocht Gorinchem
Slot Loevestein op de Trage Tocht Gorinchem

C • Camperplezier

We hebben enorm veel plezier met onze KampeerKoets. Zo vaak als mogelijk gaan we op mini-avontuur. Wij wandelen en camperen, het één kan (bijna) niet zonder het ander. We hopen in de toekomst maandelijks een blogbericht (review) over een mooie camping of camperplaats schrijven.

In 2022 bezochten we 11 campings en 8 camperplaatsen. In totaal zijn we 20x op stap geweest en sliepen we 56 nachten in onze camper. We maakten we meer dan 20 wandelingen tijdens onze camperuitstapjes.

Daar word je toch vrolijk van ?!?!
Daar word je toch vrolijk van ?!?!

Al in februari gingen we ons eerste weekend weg. Overdag was het allemachtig prachtig weer, de nachten waren ijskoud. We twijfelden: Houden we het warm in de camper of is het toch te koud ? Wat zijn we blij dat we gegaan zijn. Het is altijd camperweer . . . nou ja, bijna altijd. We houden niet van regen, daarvoor zijn onze vrije weekenden te kort.

Laat ons maar lekker toeren met de KampeerKoets. Wat een rijkdom.


D • Don't worry, be Happy

Blij ei - Koningsdag 2022
Blij ei - Koningsdag 2022

E • Eerste wandeling van 2022

De eerste wandeling van 2022 was een Wandeling rond IJsstelstein, tussen Kromme IJssel en Lek. Een route lekker dicht bij huis en het leukste is dat ik op plekken ben geweest die ik nog niet kende.


F • Fietsen

Het heeft even geduurd maar we zijn overstag. We hebben onszelf een e-bike cadeau gedaan. Lange tijd vonden we het not done, een e-bike was iets voor oudjes en krakkemikkige mensen. Daar horen wij nog lang niet bij 😄. Maar wat hebben we een schik van onze fietsen. En ook belangrijk: ze passen met gemak in de garage van de camper.


G • Gezond Nieuwjaar

Wij wensen iedereen een gezond 2023 en maak er een mooi (wandel)jaar van. Vergeet vooral niet te genieten. Heb het leuk!


H • Heuvelrughike

Op maandag 12 sept. 2022 wandelde ik de eerste etappe van de Heuvelrughike. Helaas is het daar bij gebleven. Hoogste tijd om deze hike weer op te pakken in het nieuwe jaar. De eerste etappe was veelbelovend.

Wandelbankje op de Tafelbergheide
Wandelbankje op de Tafelbergheide

I • Instagram

Volg je ons al op Instagram? Een klein deel van onze wandelfoto's komt op Insta en dit zijn de foto's met de meeste likes en reacties. In totaal kregen we 1400 likes op slechts 25 foto's dit jaar (best weinig eigenlijk).

Voormalig brandspuithuisje in IJsselstein - 97 likes en 4 reacties John heeft zijn gouden kruisje binnen. Dik verdiend. Nijmeegse Vierdaagse 2022 - 84 likes en 22 reacties Een goed begin van de Heuvelrughike - 76 likes en 9 reacties Aan het 'werk' bij de Vierdaagse, superleuke eerste dag - 74 likes en 13 reacties Trage Tocht Sandenburg - 65 likes en 1 reactie Camperplezier in Epen - 64 likes en 8 reacties Trage Tocht Epen - 64 likes Wij Wandelen een rondje Olland - 63 likes en 3 reacties Bosvarken op het Cotlandenpad in Amerongen - 62 likes en 6 reacties
BestNine van 2022 op Instagram

J • Jubelmoment van 2022

John z'n Gouden Kruisje bij de Vierdaagse 🥰

Trots !! Helaas zit mijn hand op het gouden kruisje
Trots !! Helaas zit mijn hand op het gouden kruisje

K • Kilometerstand

John wandelde in 2022 547 km verdeeld over 24 wandelingen. Een gemiddelde van 22.8 km per wandeling. Dit is aanzienlijk meer dan vorig jaar. Dit komt vooral door de 4-daagse en de voorbereiding daarop. Dit brengt zijn totaalstand op 7626 wandelkilometers (per 31-12-2022).

In 2022 wandelde ik (Mirjam) 304 km verdeeld over 26 wandelingen. Gemiddeld liep ik 11,7 km per wandeling. Dat is minder dan vorig jaar en daar ben ik niet happy mee. Een wandeling tussen de 10 en 15 km is voor mijn knieën steeds zwaarder. Mijn totaalstand komt hiermee op 6908 km (per 31-12-2022).


L • Leukste wandeling van 2022

De Trage Tocht Epen () is een juweeltje. Een prachtige wandeling van bijna 15 km door het glooiende Limburgs Heuvelland rondom Epen. Wandelen op z'n mooist in Zuid-Limburg. Met een paar kleine kuitenbijters en na (bijna) elke bocht weer een prachtig panorama. De route komt uit de wandelgids Lopen door Limburgs Heuvelland (€).

Trage Tocht Epen - allemachtig prachtig
Trage Tocht Epen - allemachtig prachtig

M • Meest gelezen blogs in 2022

De blogs in de top 5 van 2022 zijn vooral blogs van begin 2022. Niet zo gek, deze berichten staan langer online. Voor mij zitten er een paar verassingen bij want het zijn niet de mooiste routes die het vaakst gelezen werden. Opvallend is dat er in de Top 5 aller tijden 3 stadswandelingen staan, waaronder 2 Street Art routes.

De best bekeken categoriepagina is met stip de categorie Trage Tochten.


N • Negatief

Het meest positieve bericht dat je in 2022 (en 2020 en 2021) kon krijgen was negatief. Eén ding is zeker, ik begin het nieuwe jaar positief.


O • Onsie

Een Onsie, oftewel een Selfie van ons samen. Ik heb 2 foto's van ons saampjes gevonden . . . en wat voor foto's?!?!

We hebben er schik in
Hihi , een selfie van onze voeten
Ons Wandelt

P • Plaatsen waar wij zijn geweest

Ook in 2022 maakte ik een foto van elk plaatsnaambord waar ik langs wandelde. Uiteraard zijn wij in meer leuke plaatsen geweest maar midden in het bos staan nog steeds geen plaatsnaamborden. Het zijn er helaas niet zo heel veel het afgelopen jaar 😕

Aalten Ameronbgen - Cotlandenpad Barlo Beutenaken - Trage Tocht Slenaken Heuvelrughike - etappe 1 Bredevoort Camerig - Wandelen rondom Epen Epen - Trage Tocht Epen Hilversum - Heuvelrughike - etappe 1 Rondje IJsselstein De 8 van Linschoten Lunteren - Meelunterenpad De groeten uit Olland Trage Tocht Otterlo Oudendijk - Trage Tocht Gorinchem Partij - Trage Tocht Epen Ommetje Soerendonk Woudrichem - Trage Tocht Gorinchem
Wij Wandelen - 2022

Q • Quote van de dag

Dat doe je toch gewoon elke dag . . .
Dat doe je toch gewoon elke dag . . .

R • Een Roadtrip met de camper

Iets op mijn bucketlist. Vier weken of langer op stap met de camper en dan niet alleen in Nederland. Juist iets verder weg. Best ambitieus voor een huismuts als ik, die het liefst dicht bij huis blijft.


S • Spaar geen centen . . . maar mooie momenten

Dit is toch wel onze leidraad van het afgelopen jaar en hopelijk ook de komende jaren. Het één kan niet zonder het ander. Het delen en doen van leuke dingen is belangrijk voor ons. Het zal je niet verbazen dat onze KampeerKoets er een grote rol bij speelt, op weg naar meer bijzondere momenten. Laat die Roadtrip dus maar komen.


T • Tevreden

Alles waar TE voor staat is niet goed, behalve tevreden. En dat zijn we. We zijn content en zitten lekker in ons velletje. Helemaal te gek, wat wil een mens nog meer?


U • Uitdaging - 12 Maanden, 12 Steden

Wandeluitdagingen, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Ik heb vooral een goed voornemen. In 2023 wil ik in elke provinciehoofdstad van Nederland een mooie (stads)wandeling maken. Een eerdere proging in 2020 is mislukt. In 2023 ga ik de uitdaging met mezelf nogmaals aan. Tips zijn welkom.


V • De Vierdaagse van 2023

Een historische Vierdaagse die de geschiedenisboeken in gaat als Driedaagse. Voor mij bijzonder omdat het mijn eerste jaar als vrijwilliger is en voor John omdat hij zijn Gouden Kruisje heeft gehaald.

Het was een leuke vierdaagse en ook als vrijwilliger was het een geweldige ervaring. Reikhalzend kijken we uit naar de 105-de vierdaagse van dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli 2023. Ik heb mezelf wederom aangemeld als vrijwilliger bij de bureaulisten. John geeft zich in januari op voor zijn 11-de vierdaagse.

Ik scan John voor de start van dag 4
Ik scan John voor de start van dag 4

W • Wij Wandelen in 2023

Ons blog Wij Wandelen groeit gestaag. De bezoekersaantallen zijn stabiel en daar zijn we blij mee. In 2022 heb ik 31 blogs geschreven. In 2023 volgt het 500-ste bericht.

Dit NieuwjaarsABC is het 474-ste bericht op Wij Wandelen. Een aantal waar we trots op zijn.


X • Generatie X

Dat zijn wij. De generatie X is de generatie die is geboren na de babyboomgeneratie en voor Generatie Y (de Millennials). Grofweg de mensen die zijn geboren tussen 1955 en 1970.


Y • Yes

Yes, een jaar vol kansen en grote dromen.
Laat het nieuwe jaar maar komen.


Z • Zuid-Limburg

Zuid-Limburg wat ben je mooi. In 2022 zijn we 2x op vakantie geweest in Zuid-Limburg en ik weet nu al dat we ook in 2023 voor een korte vakantie (of lang weekend) naar het zuiden gaan. Het Limburgs Heuvelland is 100% een wandelparadijs met elke keer een nieuw uitzicht. Afgelopen jaar maakten wij vier topwandelingen door het Limburgs Heuvelland.

  1. Trage Tocht Epen, Wandelen op zijn mooist door Limburgs Heuvelland
  2. Verrassende wandeling rondom Epen, Geuldal, Diependal en Terziet
  3. 100% genieten op Trage Tocht Slenaken, Heuvelachtig mooi
  4. Wandelplezier in Epen, Wandelen in Zuid-Limburg verveelt nooit
Het Zuid-Limburgse heuvelland
Het Zuid-Limburgse heuvelland

 

Wat zijn jouw plannen voor 2023 ??

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Nieuwjaars wandelchallenge 2023
-Wandel fit het nieuwe jaar in-

Volgend bericht »

Street Art wandeling in Utrecht
-Kunst op straat-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Stapvitaal

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.