Home > Walk of Wisdom

Walk of Wisdom

Klaar voor de start

Walk of Wisdom - Klaar voor de start

Check, check, dubbelcheck . . . de pelgrimsveter om mijn pols, het pelgrimsicoon op mijn rugtas gespeld, blarenpleisters en paspoort mee ?? Ik ben klaar voor de start !! Donderdagochtend (26 mei) meld ik mij in de Stevenskerk in Nijmegen. Daar word ik ingeschreven in het pelgrimslogboek en dan kan ik beginnen aan mijn Walk of Wisdom. Ik heb er zin in !!

23 mei 2016 • Wandelpaden Gelderland

"Ga pelgrim ga, iedere stap die je gaat
Is een droom en een daad, dus ga pelgrim ga . . ."- Het Pelgrimslied -

De etappes

Ik verdeel de 136 kilometer van de hele Walk of Wisdom over 5 wandeldagen:

  1. 26 mei - Nijmegen Stevenskerk - Kranenburg - 25.3 km
  2. 27 mei - Kranenburg - Mookerheide - 21.1 km
  3. 28 mei - Mookerheide - Grave - 31 km
  4. Grave - Hernen - 25.1 km
  5. Hernen - Nijmegen Stevenskerk - 33.5 km

Vanaf huis rijd ik eerst met de auto naar Grave, om deze daar 3 dagen te parkeren. Daarvandaan neem ik de bus naar Nijmegen en wandel ik via het Kronenburgerpark naar de Stevenskerk. Vanaf 10:30 uur kan ik mezelf daar inschrijven dan kan ik GAAN . . . 3 mooie wandeldagen voor de boeg !!

Bepakt en bezakt - mijn rugtasje zit helemaal vol - wandel ik vervolgens in 3 etappes van Nijmegen naar Grave. Alles bij elkaar is het ruim 77 kilometer wandelen. De etappes zijn niet superlang, ik wil er alle tijd voor nemen. Hier komen nog wel een paar extra aanloop-kilometers bij, vanaf de route naar mijn slaapadres en vice versa. De overige 2 etappes wil ik later dit jaar gaan lopen en stiekem hoop ik dat dit in juni al gaat lukken.

Internetvasten

Mijn smartphone gaat niet mee deze dagen. Even geen e-mail, geen weblog, geen whatsapp, geen social media, geen (doelloos) gesurf. Om wel bereikbaar te blijven voor het thuisfront neem ik mijn oude, antieke Nokia mee. Daar zit geen internet op zodat ik ook niet in de verleiding kan komen om toch even te netsletten. Ik zet alleen 's avonds de telefoon even aan om te kijken of ik nog fans heb ;-).

Even geen e-mail, geen weblog, geen twitter, geen (doelloos) gesurf
Even geen e-mail, geen weblog, geen twitter, geen (doelloos) gesurf

Overnachten

Het overnachten was nog wel een dingetje want ik slaap het liefst in mijn eigen bed. Bovendien ben ik absoluut geen avonturier. Een tentje, slaapzak en luchtbed meenemen past allemaal niet in mijn rugtas en is mij teveel gesjouw. Op de bonnefooi gaan wandelen en dan 's avonds maar zien waar ik kan slapen durf ik niet. Mijn overnachtingen zijn dus al geboekt, dat voelt wel zo prettig.

Voor de eerste nacht (van donderdag op vrijdag) overnacht ik in Bed & Breakfast De Pastorie in Groesbeek-De Horst, vlakbij de Duitse grens.

Voor de tweede nacht heb ik via Vrienden op de Fiets een slaapadres gevonden in Mook. Logeren bij vreemde mensen in een tuinhuisje. Ik vind dit al een uitdaging op zich !! Hiermee stap ik echt uit mijn comfort zone, hoewel dat natuurlijk ook wel een beetje bij een pelgrimstocht hoort.

Wandeluitdaging

Ondanks dat de Walk of Wisdom een pelgrimstocht is, vind ik mezelf geen pelgrim. Ik ga toch vooral op stap om lekker te wandelen in een mooie omgeving. Ik heb er bewust een paar dagen voor vrij gemaakt (en gevraagd), want het wandelen schiet er veel te vaak bij in.

Ik heb zin in deze wandeluitdaging en vind het spannend. Blij dat ik de eerste stappen heb gezet, nog nooit ben ik meerdere dagen achter elkaar helemaal alleen op stap geweest.

Wat zal er allemaal voor wijsheid op mijn pad komen ?!?! Volgende week gaan jullie het lezen in mijn verslag.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Walk of Wisdom
-De eerste stap gezet-

Volgend bericht »

Walk of Wisdom - Nijmegen-Kranenburg
-1-ste etappe-

4 Reacties

Ina Bouhuijzen  -  23-05-2016 @ 13:09:40  -

Ik wens je heel veel wandelplezier en "wisdom" tijdens deze tocht en ga je zeker volgen!

Lida en Joop  -  23-05-2016 @ 16:48:49  -

Mirjam wij wensen jouw heel veel wandelplezier. De omgeving is prachtig. Ik ga proberen of ik mooi weer kan regelen voor je maar ik kan het niet beloven. SUCCES.
P.S. Het blog op de site van de ANWB was heel leuk.

Susan   -  24-05-2016 @ 09:35:23  -

Ah leuk! Ik ben inmiddels in Nederasselt blijven steken (net over de helft van de route) en ga 'em eind deze week uitlopen 😀 We zullen dus op dezelfde dagen aan het wisdom walken zijn. Dag 1 en 2 zijn in ieder geval prachtig!
Uit je comfortzone, toch een echte pelgrim hoor, komt vast allemaal helemaal goed, we zijn heel aardig hier 😉
Veel plezier alvast en ik lees volgende week graag meer!

Mirjam  -  24-05-2016 @ 18:46:00  -

Dank jullie wel, ik ben er helemaal klaar voor. Mijn spullen zijn gepakt. Ik krijg er steeds meer zin in. Zelfs het weer lijkt niet tegen te vallen 😉  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.