Home > Santiago de Compostela: Logrono - Najera

Santiago de Compostela: Logrono - Najera

Santiago de Compostela: Logrono - Najera -

Vandaag wandelt John van Logroño naar Nâjera, een lange etappe van 31 kilometer door de wijnvelden van de Rioja. Het is een hele mooie etappe en voor John één van de mooiste dagen tot nu toe !!

6 mei 2018 • Santiago de Compostela

Het zondag en je verwacht dat ook pelgrims een keertje uitslapen. Nou, niet dus !! Om 5:30 uur zijn de eersten in de kamer aan het ijsberen en is het gedaan met de rust. Een half uurtje later komt John uit bed. Snel tas inpakken, tanden poetsen en een beetje water over zijn gezicht. Om half 7 is hij startklaar. Het is dan heerlijk weer en 24 ºC.

Pelgrimsbeeld in Logroño. Vanmorgen al vroeg genomen.
Pelgrimsbeeld in Logroño. Vanmorgen al vroeg genomen.

Door de wijnvelden van de Rioja

Het eerste stuk de stad uit, is veel leuker dan de route van gisteren om de stad in te komen. Langs het Stuwmeer van Grajera wandelt John richting Nájera. De route loopt door La Rioja, een echte wijnstreek met overal wijngaarden.

Het stuwmeer van Grajera Een idyllsich stromend beekje Een foto van een foto van de eeuwige pelgrim Genieten van het mooie weer met een strak blauwe lucht
Een impressie van de route tussen Logroño en Nájera

De eeuwige pelgrim

Na ongeveer 5 kilometer zit er langs de weg een oude pelgrim met sinaasappels en bananen. John neemt 2 bananen mee, hij heeft nog nooit zoveel bananen gegeten. Deze Marcelino Lobato heeft al vele malen de Camino gelopen (de eerste keer in 1972) en wordt de eeuwige pelgrim genoemd. Hij is een van de pelgrims die historische kleding blijft dragen, met een mantel, cape en hoed. Een echt Camino-VIP op de route tussen Logroño en Nájera.

100% genieten

Het eerste dorp op de route is Navarrette. Het is de hoogste tijd voor een lekker (pelgrims)ontbijt. Na een kwartiertje gaat John verder. Via Ventosa en de Alto de San Antón komt Nájera snel dichterbij. Onderweg wandelt hij langs een bord dat Santiago nog maar 593 kilometer is.

Pelgrimsontbijt
Pelgrimsontbijt

Het is genieten van de uitzichten, de wijnvelden en het lekkere weer. Alles ziet er anders uit als de zon schijnt, ook in Spanje.

Muziekant die eigenlijk niet op de foto wilde !! De Jakobsschelp, het symbool van de Camino de Santiago Fenomenaal uitzicht Nog maar 593 kilometer naar Santiago de Compostela
100% genieten

Nájera

Om 13:00 uur is John in Nájera, hartstikke vroeg. Hij heeft snel een bed in een hostel gevonden met een Nederlandse eigenaresse. Zij woont al 28 jaar in Spanje. Er was alleen nog maar een twee-persoons kamer vrij. Vannacht deelt hij het stapelbed met een Chinees meisje uit Hongkong, die vooral druk is met haar telefoon.

Het is best een luxe onderkomen voor vannacht. Hij heeft zijn slaapzak niet nodig en kan slapen tussen schone lakens. Kan zijn slaapzak lekker luchten.

Chinese kamergenote uit Hongkong Heeey biertje?!
Nájera

De douches zijn prima en John heeft tijd genoeg om lekker te relaxen op het mini-balkon. Mooi uitzicht en er lopen nog vele pelgrims langs. Hij gaat de stad in als toerist en geniet van een hapje met een welverdiend biertje op een terras.

Het uitzicht vanaf de slaapkamer
Het uitzicht vanaf de slaapkamer

John heeft lekker gelopen in zijn eigen tempo, dat bevalt hem wel. Hij heeft veel gezien en het was een prachtige wandeltocht. Hij klonk super enthousiast aan de telefoon. Ik ben trots op hem, hij doet het toch maar effe.

"Een pelgrim heeft het nog niet zo slecht. Al met al één van de mooiste dagen", aldus John.

Waar is John nu ??

John is in Nájera
John is in Nájera

John en ik hebben dagelijks contact. We appen wat af en bellen om de dag. Als het internet hapert sms-en we ouderwets.

John schrijft elke dag een verslagje in zijn dagboek over zijn belevenissen en vervolgens zet hij zijn dagboekverslagen op de foto. 's Avonds appt hij mij deze foto's samen met de een aantal foto's van onderweg.

Vervolgens maak ik er een blogbericht van. Een beetje van mezelf (achtergrond info) en veel van John (het is tenslotte zijn Camino).

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 10: Logroño - Nájera
Datum wandeling
zondag 6 mei 2018
Afstand
31 km
Kenmerken
Startpunt
Logroño
Eindpunt

Meer wandelplezier

5 Reacties

Annet  -  07-05-2018 @ 06:34:01  -

Mooi om zo de informatie / verslag te mogen ontvangen. John doet het goed. En Mirjam bedankt voor de mooie verslagen.

Wanda   -  07-05-2018 @ 06:58:58  -

Super leuk om zo John zijn camino te volgen!

Annette  -  07-05-2018 @ 10:47:56  -

Jeetje, wat gaat John snel, voor je het weet is hij weer thuis. Superleuk deze verslagen zo,

Mirjam  -  07-05-2018 @ 11:20:23  -

Ja, hij gaat zeker snel en hij weet (nog) van geen ophouden. Hij heeft een lekker ritme en wil al helemaal geen rustdag houden. Misschien over een paar dagen in Burgos (een grote stad) ?!?!

Rian  -  08-05-2018 @ 06:13:31  -

Wat een herkenbare ontbijt tafel!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reizen algemeen