Home > Santiago de Compostela: Estella - Torres del Rio

Santiago de Compostela: Estella - Torres del Rio

Santiago de Compostela: Estella - Torres del Rio -

De route van vandaag is een lange(re) geworden dan gedacht. John wilde naar Los Arocs wandelen maar eenmaal daar aangekomen was het nog veel te vroeg om al te stoppen. En dus is John doorgelopen tot Torres del Rio. Een mooie etappe, Santiago de Compostela is weer 30 kilometer dichterbij gekomen.

4 mei 2018 • Santiago de Compostela

Goed uitgerust en vol goede zin begint John aan zijn 8-ste wandeldag, op stap naar Los Arcos. Het is een mooie dag om kilometers te maken en ook nu start hij rond de klok van 7:00 uur.

Ik blijf me verbazen over al die pelgrims die zo vreselijk vroeg vertrekken, alsof ze allemaal vreselijk veel haast hebben.[ Mirjam ]

De weg naar Santiago de Compostela
De weg naar Santiago de Compostela

Net buiten Estella wandelt John langs een benzinepomp. Daar koopt hij een pot jam. Hiermee kan hij even vooruit want hij heeft zijn buik vol van de smerige bacon van gisteren. De croissantjes komen er net uit de oven, die laat je natuurlijk niet liggen als je nog niet ontbeten hebt.

De Wijnfontein - La Fuente de Irache

Twee kilometer buiten Estella wandelt John het stadje Ayegui binnen. Hotspot voor de pelgrim is de wijnfontein, daar komt gratis wijn uit de muur. Zo kan het gebeuren dat zelfs John al om 7:45 uur aan de wijn gaat 😉

In de Middeleeuwen kregen alle pelgrims bij het klooster van Irache een stuk brood en een beker wijn. Wijnhuis "Bodegas Irache" houdt deze traditie in ere. Alle pelgrims krijgen gratis wijn of water naar keuze.

Gratis wijn voor pelgrims !!
Gratis wijn voor pelgrims !!

Zoals eeuwenlang in het Klooster van Irache gebeurde, wil het wijnhuis Bodegas Irache de traditie voortzetten en de pelgrims gastvrij onthalen. Daarom heeft Bodegas Irache aan de eeuwenoude pelgrimsweg "La Fuente de Irache" aangelegd. Deze fontein heeft twee pijpen. Uit de ene komt water en uit de andere wijn.

Dit vind John mooie paden !!
Dit vind John mooie paden !!

Na dit leuke begin van de dag zet John er stevig de pas in. Hij komt Mathieu tegen, net als een paar dagen geleden en samen wandelen ze verder. De route is heuvelachtig, open en weids. Wijngaarden, akkers en koolzaadvelden wisselen elkaar af.

Velden met koolzaad
Velden met koolzaad
Mobiele rustplek langs de route
Mobiele rustplek langs de route
Los Acos, John wandelt nog 7,5 km verder naar Torres del Rio
Los Acos, John wandelt nog 7,5 km verder naar Torres del Rio

Al snel zijn de mannen in in Los Arcos, John heeft er dan bijna 22 kilometer op zitten. Eigenlijk is hij van plan om hier te stoppen maar het is pas 12:00 uur.

Hij wil verder, hij gaat verder.

Samen Mathieu wandelt John verder naar Torres del Rio, een dorpje 7,5 kilometer verderop.

Torres del Rio

Torres del Rio is een klein dorp en telt 131 inwoners (1-1-2016)
Torres del Rio is een klein dorp en telt 131 inwoners (1-1-2016)

In Torres del Rio lopen ze tegen een prachtige albergue aan. Daar gaat John naar binnen en voor € 10,00 heb je een bed voor de nacht. Voor nog € 12,00 erbij krijg je ook nog een diner. En er is een zwembad.

Wouw . . . Een albergue met een zwembad !!
Wouw . . . Een albergue met een zwembad !!

Dat klinkt natuurlijk harstikke leuk . . . een zwembad. Het is echter te koud om te zwemmen, daar waagt John zich niet aan.

Het is wel lekker weer en na het douchen is er tijd genoeg om te relaxen in de zon. Heerlijk genieten op het terras met magnum ijsje. Die extra calorieën zijn dik verdiend.

John heeft een prima daagje achter de rug. Morgen weer een nieuwe dag. Dan wandelt hij naar Logroño . . . of verder . . . ?!?!

Waar is John nu ??

John is in Torres del Rio
John is in Torres del Rio

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 8: Estella (Lizarra) - Torres del Rio
Datum wandeling
vrijdag 4 mei 2018
Afstand
30 km
Kenmerken
Startpunt
Estella (Lizarra) - Hosteria de Curtidores
Eindpunt
Torres del Rio

Meer wandelplezier

4 Reacties

Coby  -  04-05-2018 @ 23:36:43  -

Goed gedaan weer John. Je had goed de pas erin zo te lezen.👍 kijk je wel uit dat je nie te veel wijn drink ander krijg je zware benen🤣 Succes morgen.

Annet  -  04-05-2018 @ 23:45:54  -

Zo John ben je niet dronken geworden van de vroege wijn? 🏆 veel wandelplezier morgen weer.

Arthur en Tijn  -  05-05-2018 @ 10:07:14  -

Goed bezig John! Succes vanuit de Terberg veegploeg!

Mirjam  -  07-05-2018 @ 10:30:58  -

Bedankt allemaal, John vind het hartstikke leuk dat er zovelen reageren en lezen 😃 👍  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

SportSport