Home > Santiago de Compostela: Larrasoaña - Pamplona

Santiago de Compostela: Larrasoaña - Pamplona

Santiago de Compostela: Larrasoaña - Pamplona -

Vandaag is John naar Pamplona gewandeld. Een kortere etappe langs de rivier de Arga van ongeveer 16 kilometer. Pamplona is de eerste grote(re) stad op de route. -Het was een vrij rustig daagje-, schrijft John in zijn eerste berichtje naar het thuisfront.

1 mei 2018 • Santiago de Compostela

Een vrij rustig daagje

De dag verloopt prima voor John. Gewoon een lekker relaxed dagje tussendoor. De etappe was maar 16 kilometer, je kunt bijna van een rustdag spreken. John heeft niet zo veel te vertellen. Het weer is redelijk, met wat regen maar soms ook de zon. John heeft 3x zijn regenpak aan en ook weer uit gedaan, die sjouwt hij dus niet voor niets mee.

De route volgt grotendels de rivier de Arga. Hier in Puente.
De route volgt grotendels de rivier de Arga. Hier in Puente.

John heeft zijn eigen lunchpakket meegenomen. Dat wil zeggen, hij heeft gisteren al stokbrood en jam gekocht. Op deze foto maakt hij zijn lunch klaar.

Lunchen onderweg, zelf je brood smeren
Lunchen onderweg, zelf je brood smeren

Wandelen, Eten & Slapen

Het leven van een pelgrim is eenvoudig. Je laat alle luxe thuis en je leeft wekenlang uit je rugzak. Als het goed is, heb je alles bij je wat je nodig hebt. Ontbreekt er iets koop je dat gewoon onderweg. Elke dag is hetzelfde: Wandelen, Eten & Slapen. En de volgende dag weer . . . en weer . . .

In Pamplona
In Pamplona

Pamplona (Baskisch: Iruñea)

Zijn onderkomen voor vannacht is snel geregeld, een nette albergue met 140 bedden. Het ziet er vele malen beter uit dan gisteren. In de albergue logeren vele pelgrims die John al eerder gezien en/of gesproken heeft. En dat is logisch, de meesten wandelen dagelijks ongeveer dezelfde afstand en route. Ieder op zijn eigen tempo en 's avonds kom je elkaar weer tegen. In deze albergue doet John zijn was, er is een wasmachine en een droger. Dit keer mag hij zelf aan de bak. En ja John, de was mag in de droger ;-)

Vanavond gaat John weer met de kippen op stok, hij is ondanks de korte etappe behoorlijk moe van alle inspanningen de afgelopen week. Morgen weer een nieuwe dag, dan wandelt hij van Pamplona naar Puente La Reina.

Grote slaapzaal in Pamplona
Grote slaapzaal in Pamplona

Wist je dat

  1. John is nu 5 dagen aan de wandel . . .
  2. . . . en heeft inmiddels 105 kilometer gelopen
  3. Ik vermaak me prima in mijn eentje maar het is wel superstil in huis !!
  4. Dit is ons 250-ste blogbericht !!
  5. Het eerste bericht heb ik op 15 juli 2009 geschreven: Klaar voor . . .

Waar is John nu ??

John is in Pamplona aangekomen
John is in Pamplona aangekomen

 


Mijlpaal, ons 250-ste blogbericht

Dit is ons 250-ste blogbericht en dat is een mijlpaal. Dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Onze trouwe volgers weten dat wij fan zijn van de wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Daarom verloten wij één exemplaar van de wandelgids Alle 13 goed! onder onze fans.

Alle 13 goed !! Wij verloten deze wandelgids
Alle 13 goed !! Wij verloten deze wandelgids

In de gids staan 13 originele wandelingen van gemiddeld 15 kilometer met altijd een prima café aan de route om achter een biertje uit te puffen na een heerlijk dagje uit. De gids is niet te koop want hij is GRATIS. Je krijgt hem als je 2 of meer wandelgidsen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig bestelt.

Iedereen kan meedoen. Geef een reactie onder dit bericht en vul je e-mail adres in (komt niet op de site maar is nodig om de winnaar te benaderen).

De (win)actie loopt t/m zondag 6 mei 2018 23:59 uur en de winaar krijgt maandag 7 mei persoonlijk bericht.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 5: Larrasoaiña - Pamplona
Datum wandeling
dinsdag 1 mei 2018
Afstand
15 km
Kenmerken
Startpunt
Larrasoaiña
Eindpunt
Pamplona

Meer wandelplezier

9 Reacties

Annet  -  01-05-2018 @ 21:40:17  -

Mooi om het weer te lezen. Knap hoor John

Irma Mayr  -  01-05-2018 @ 22:03:08  -

Een mooie route langs de rivier,
Slaap lekker....

Annette  -  01-05-2018 @ 23:10:20  -

Leuk hoor om het elke dag te lezen!!, Het pelgrim leven zou niets voor mij zijn. knap hoor John!

Coby  -  01-05-2018 @ 23:20:01  -

Knap hoor Kleef 250 maal jullie verhalen op schrijven. Maar dat kan jij als geen ander. Net zoals de verhalen/verslagen vroeger op de site nummer11.nl.👍 Nou John petje af hoor doe het je niet na. Succes morgen.

Stef Stigter  -  02-05-2018 @ 12:50:13  -

Gefeliciteerd met je 250e blog. Leuk om jullie wandelverhalen te lezen. John succes je bent goed op weg! En denk maar niet te veel aan Terberg haha.

Bea Bos  -  02-05-2018 @ 13:23:14  -

250 berichtjes.. dat is veel. En iedere keer leuk om lezen, dat kan je goed Mirjam!

Mirjam  -  03-05-2018 @ 09:47:57  -

Leuk bericht weer om te lezen over je wandeltocht naar Santiago, wij reden pas door Pamplona en zagen heel veel wandelaars via een viaduct over de snelweg wandelen. Mooie omgeving daar. Geniet van je tocht en ik wens je veel succes.

Monique  -  04-05-2018 @ 10:55:09  -

Wat leuk om te lezen! Respect
Gefeliciteerd met de 250ste blog!

Mirjam  -  08-05-2018 @ 21:27:36  -

De winnaar van de wandelgids "Alle 13 goed!" is Stef Stigter. Hij heeft per mail bericht gekregen en wij zorgen dat de wandelgids zsm bij hem in de bus ligt. Gefeliciteerd Stef en veel wandelplezier !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.