Home > Parijs - Saint-Palais - Ostabat

Parijs - Saint-Palais - Ostabat

Parijs - Saint-Palais - Ostabat -

Na alle perikelen van gisteren heeft John heeft niet zo heel erg goed geslapen. Gelijk de eerste dag al een hele dag vertraging opgelopen, dat zit hem niet lekker. Vandaag kan het alleen maar beter gaan.

27 april 2018 • Santiago de Compostela

Parijs - Saint-Palais

Op deze Koningsdag stapt John om 05:45 uur uit bed om vooral op tijd bij de trein te zijn. Vanaf zijn hotel een klein kwartiertje lopen. Om 06:55 vertrekt zijn trein, de TGV, vanuit Parijs naar Dax. Met nauwelijks vertraging komt hij daar rond 10:30 uur aan. Vandaar is het de bedoeling om met de bus naar Saint-Palais te reizen. Zijn buskaartje van gister is vandaag uiteraard niet geldig. In Dax staan meer mensen in de rij die naar Saint-Palais willen. Uiteindelijk stapt John samen met hen in een taxi. Dat is sneller dan de bus en kort na het middaguur is hij dan eindelijk in Saint-Palais.

En de taxi, die is gratis !! Een leuke opsteker.

Saint-Palais - Ostabat

Het is prima wandelweer en John voelt zich uitgerust. Hij besluit om gelijk van Saint-Palais naar Ostabat te wandelen. Zonder de vertraging van gister stond deze etappe ook op zijn programma. De juiste route is snel gevonden.

Het is een pittige route met flinke klimmetjes. De paden zijn ongelijk, soms met stenen en puin, dan weer nat van het water en soms zelfs bijna onbegaanbaar van de bagger. John vindt het leuk en geniet van zijn eerste wandeldag. Hij krijgt gezelschap van een hond die hem de hele route achtervolgt. Die hond verstaat geen Nederlands, daar kom je niet zomaar vanaf.

De eerste stappen onderweg naar Santiago de Compostela
De eerste stappen onderweg naar Santiago de Compostela

Na 15 kilometer wandelen is John in Ostabat. Een slaapadres is snel gevonden. Hij krijgt er avondeten (verrassing) en morgen een ontbijt. Dat is goed geregeld. Er is zelfs een buitenzwembad. Hij gaat douchen en de was doen want zijn kleding is een beetje vies geworden. De moderne pelgrim moet zijn eigen was doen . . . met de hand.

Na het douchen heeft hij tijd over om te relaxen, dat is wel even anders dan gisteren. Hij maakt kennis met andere pelgrims met wie hij op één kamer slaapt.

Zingen tijdens het avondeten

Het eten was heerlijk en een groot feest met z'n allen. De baas zingt tijdens het avondeten om zijn gasten te vermaken. Hij kan niet zingen volgens John maar hij vind het wel reuze leuk. Kijk en oordeel zelf . . .

John heeft vandaag een prima dag gehad veel beter dan gister. Als ik hem aan de telefoon heb klinkt hij helemaal blij. Gelukkig. De eerst etappe zit erop en de vertraging is weggewerkt.

De eerste stempel staat in zijn pelgrimspaspoort, zijn Camino is nu echt begonnen !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 1: Saint-Palais - Ostabat
Datum wandeling
vrijdag 27 april 2018
Afstand
15 km
Kenmerken
Startpunt
Saint-Palais
Eindpunt
Ferme Gaineko Etxea, Ostabat (Fr.)
Media

Meer wandelplezier

5 Reacties

Annette  -  28-04-2018 @ 08:52:31  -

Superleuk stukje weer en fijn dat hij weer op schema ligt en zo'n leuke eerste tocht heeft gelopen.

Coby  -  28-04-2018 @ 11:08:09  -

Goed om te lezen dat hij nu vlgs schema verder kan gaan met zijn tocht. En die man is blij dat hij zijn gasten kan vermaken met zijn niet zangtalent🤣 de voice finale zal hij niet halen denk ik.😄

Robbert, Susan, Luuk en Sven  -  28-04-2018 @ 13:37:32  -

Luuk vindt het gezang 'stomme herrie', maar wij vinden het wel gezellig... een zekere mate van entertainment.

Goed dat de kop eraf is...
En de reisperikelen; ach, zo maak je nog eens wat mee....

Mirjam  -  28-04-2018 @ 14:22:34  -

Hihi, ik snap Luuk helemaal. Maar als je met zo weinig zangtalent je gasten kunt vermaken heb je wel entertiantalent !!

Mirjam Boumans  -  28-04-2018 @ 19:01:20  -

Leuk verslag en na een vervelende start toch alles goed gekomen.
Heel veel succes met het lopen van de Camino.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.