Home > Santiago de Compostela: Hospital - Sarria

Santiago de Compostela: Hospital - Sarria

Santiago de Compostela: Hospital - Sarria -

Over de duizend jaar oude pelgrimsroute, de enige die al eeuwen bestaat, wandelt John vandaag van Hospital (de la Condesa) naar Sarria. Op deze etappe van 33 kilometer heeft John gezelschap van een Duiste medepelgrim, die hij gisteravond in de albegue heeft ontmoet.

22 mei 2018 • Santiago de Compostela

John heeft vannacht redelijk geslapen in de slaapfabriek, hiet viel niet tegen. Vanochtend zoals altijd vroeg vertrokken en hij heeft de hele dag samen met de Duitse Ubele gelopen. Gisteravond ontmoette hij Ubele tijdens het eten en hij sliep in dezelfde albergue.

Dit wordt vast en zeker ons tweede huis in Spanje
Dit wordt vast en zeker ons tweede huis in Spanje

Als je 's morgens vroeg vertrekt, ben je ook vroeg op de plaats van bestemming. De 33 kilometers zijn snel voorbij en om 14:00 uur zijn de mannen in Sarria.

Mooie wandelpaden

Sarria

Sarria is een klein stadje, ongeveer net zo groot als Montfoort. Er zijn volop mogelijkheden om te overnachten. De albergue (Alma del Camino) in Sarria is snel gevonden. Dit keer een luxe kamer voor 6 personen en er zijn slechts 2 bedden bezet. En ook niet onbelangrijk, een bed met lakens en dekens. Even geen slaapzak maar een echt bed. In de douche hangen echte handddoeken. Het droogt prima met zo'n sneldrogende handdoek maar een echte is veel fijner.

De albergue voor vannacht
De albergue voor vannacht

In de albergue staan een wasmachine en droger dus John en Ubele laten hun was doen. Zij krijgen alles schoon en droog terug.

Hij is er bijna !!

Vandaag heeft John 33 kilometer gewandeld, dat betekent dat hij bijna in Santiago de Compostela is. Volgens het boekje dat ik thuis heb liggen nog zo'n 115 kilometer. Uiterlijk zaterdag is John in Santiago. Hoogste tijd om na te denken over zijn terugreis.

Fontein met Jacobsschelp
Fontein met Jacobsschelp

Eigenlijk loopt John te snel, ik heb deze week nog geen vakantie. Het was mijn bedoeling om hem in Santiago op te halen, al dan niet als verrassing. Ik kijk daarom al een paar dagen naar de mogelijkheden om naar Santiago te vliegen. Dat valt niet mee.

Slechts 2x per week gaat er vanaf Schiphol een rechstreekse vlucht van en naar Santiago, elke maandag en donderdag. Pas zaterdag kan ik naar Santiago, dan maar geen rechtstreekse vlucht en een keertje overstappen.

Maar dat is echt een mijl op zeven. De goedkoopste vluchten doen er 12 uur of langer over, soms zelfs meer dan 24 uur. De duurdere vluchten (meer dan € 500,00) doen er nog 5 7 uur over. Dan ben ik zaterdagavond laat, of zelfs zondagochtend pas in Santiago. En dan maandag alweer terug want John wil graag met het eerste vliegtuig naar huis (en dat snap ik). Tja . . . ?!?!

Welkom in Sarria
Pelgrim John

Zijn ticket is geboekt !!

Kortom, John komt alleen met het vliegtuig naar huis en ik haal hem op vanaf Schiphol. Vanmiddag heb ik zijn vlucht geboekt.

Online boeken in reuze handig en snel gepiept. Het e-ticket heb ik doorgestuurd naar de albergue en zij printen het ticket voor John. Daarmee kan hij maandag inchecken op het vliegveld van Santiago (Aeropuerto de Santiago de Compostela).

Proosten op de Camino met de Duitse Ubele (links) en een Oostenrijker uit Gerlos (rechts)
Proosten op de Camino met de Duitse Ubele (links) en een Oostenrijker uit Gerlos (rechts)

De laatste loodjes

Het kan op de laatste 100 kilometer druk(ker) worden op de route, veel pelgrims beginnen hun Camino in Sarria. Om je Compostella te verdienen, moet je bewijzen dat je minstens de laatste 100 km gewandeld hebt. Vooral Spanjaarden wandelen daarom slechts 100 kilometer en zij schromen niet om te sjoemelen. Hoewel de meningen erover verdeeld zijn, is het daarom verstandig om op die laatste 100 kilometer 2 stempels per dag te scoren in je pelgrimspaspoort. Dat is niet moeilijk.

Over de wandeldag valt vandag niet zo heel veel te vertellen. We hebben vandaag voornamelijk contact gehad over het vliegticket, ook niet onbelangrijk !!

Waar is John nu ??

John is in Sarria
John is in Sarria

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 26: Hospital - Sarria
Datum wandeling
dinsdag 22 mei 2018
Afstand
33 km
Kenmerken
Startpunt
Hospital
Eindpunt

Meer wandelplezier

4 Reacties

Coby  -  23-05-2018 @ 02:49:38  -

Jeetje die Jihn gaat echt als een speer. Jammer dat jij heb niet kan ophalen. Succes met de laatste loodjes.👍

Gert Berculo  -  23-05-2018 @ 17:09:35  -

Hallo John, even een berichtje uit IJsselstein. Je bent bijna aan de finish zag ik net. Het is vast en zeker een hele belevenis. Hou nog even vol en nog een prettige laatste week. Groeten van Edith en Gert

Ben  -  23-05-2018 @ 22:33:22  -

Jammer dat Jan zo snel weer terug wil. Je had maandag rechtstreeks met Vueling voor 45 euro heen kunnen gaan en op donderdag rechtstreeks voor 2 keer 85 euro weer terug. Had Jan zijn Camino gevoel op je kunnen overdragen, bv richting Finisterre en/of Muxia samen kunnen lopen. Maar Jan heeft weinig rust geloof ik.

Jan had al in Muxia kunnen zijn maandag en dan samen terug bv.

Mirjam  -  23-05-2018 @ 23:09:44  -

Dank je wel Gert, John komt het je volgende week hoogstpersoonlijk allemaal vertellen 😃 😃

Beste Ben, dan voor je reactie, er zijn vele pelgrimswegen daar heb je gelijk in.
Maar ik heb toch een vraagje . . . Wie 'Ben' je eigenlijk ??  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.