Santiago de Compostela: Sarria - Ventas de Narón

Home > Santiago de Compostela: Sarria - Ventas de Narón

Santiago de Compostela: Sarria - Ventas de Narón

Santiago de Compostela: Sarria - Ventas de Narón -

Santiago de Compostela komt met rasse schreden dichterbij, vandaag passeert John de mytische 100-kilometergrens. De route voert van Sarria naar Ventas de Narón, een wandeletappe door heel veel kleine dorpjes van 34 hele kilometers.

23 mei 2018 • Santiago de Compostela

Afgelopen nacht heeft John goed geslapen. Het was gezellig met zijn mede-pelgrims in albergue. Vandaag wandelt John wederom samen met Ubele (of Oebele).

Om 6:30 starten ze in Sarria, een leuk stadje. Het eerste stuk loopt een behoorlijk steil omhoog en dat op de vroege ochtend. De eerste 15 km is het knap mistig en somber tussen de heuvels. John moet echt even warmdraaien, de vier weken eisen hun tol. Eenmaal op gang gaat de turbo aan.

In de mist en uit de mist

Sjoemelende Spanjaarden

John en Ubele maken kennis met sjoemelende Spanjaarden. Twee mannen in een auto vragen of ze iemand weten die een stempel kan scoren op hun pelgrimspaspoort. Deze gasten lopen zelfs die laatste 100 kilometer niet en proberen op slinkse wijze 2 stempels per dag te scoren. Soms wandelen zij kleine stukjes en doen alsof zij echte pelgrims zijn. Tja . . . ?!?!

Aardig uitzicht, niet zo helder als gisteren
Aardig uitzicht, niet zo helder als gisteren
Een mini 'Cruz de Fierro'
Een mini 'Cruz de Fierro'
Mooi in bloei !!
Mooi in bloei !!

Onderweg pauzeren de mannen een half uurtje om te ontbijten. Het is een pittige route met een flinke kuitenbijters en steile afdalingen. Ze passeren onderweg veel kleine dorpjes, soms met slechts tien huizen. En veel kleine boertjes.

Eén van de vele souvenirwinkels op de Camino
Eén van de vele souvenirwinkels op de Camino

De dorpjes hebben fantastische namen zoals: Barbadelo, Rente, Brea, Ferreiros, As Rozas, Vilachà, Portomarin, Gonzar, Castromaior, Hospital de la Cruz en Ventas de Narón. John komt in plaatsen waar ik nooit ben geweest.

De mytische 100-kilometergrens

Tussen de dorpjes Brea en Ferreiros passeert John het 100-kilometerpunt. Een mijlpaal voor de pelgrim. Minder dan 100 kilometer te gaan, daar mag je trots op zijn.

De 100-kilometergrens is een mijlpaal voor de pelgrim

Het wordt zowaar lekker weer, de jassen gaan uit. De temperatuur stijgt en daar krijg je dorst van. Hoogste tijd voor een hapje en een drankje. De bezochte bar doet niet aan klantenbinding. Waarom zouden ze, de meeste pelgrims komen hooguit één keer. De bediende heeft er 100% geen zin in en is ongeïnteresseerd. Waarschijnlijk in een slechte albergue geslapen ?!?! Dan snel verder, pelgrims kunnen hun tijd wel beter gebruiken.

Casa Molar, de albergue voor vannacht
Casa Molar, de albergue voor vannacht

Ventas de Narón

In Ventas de Narón vinden John en Ubele een knusse albergue, Casa Molar. John kijkt terug op een leuke wandeldag.

Waar is John nu ??

John is in Ventas de Narón
John is in Ventas de Narón

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 27: Sarria - Ventas de Narón
Datum wandeling
woensdag 23 mei 2018
Afstand
34 km
Kenmerken
Startpunt
Eindpunt
Casa Molar in Ventas de Narón

Meer wandelplezier

4 Reacties

Jolanda  -  23-05-2018 @ 23:31:41  -

Vandaag heeft John nog even gebeld. Ik kwam net terug met Freek van de dierenarts. Hij liep lekker vertelde hij, samen met Ubele. Zijn was werd gedaan en hij baalde van zijn vergeten shirt. Zijn ogen zaten ws nog half dicht, of slecht geslapen. Hij snakt weer naar de Hollandse pot: snijbonen en andijvie. Echte Hollander. John wij passeren elkaar maandag per vliegtuig, ik en je zus Carola. Op naar de laatste km. Adios.

Mirjam  -  23-05-2018 @ 23:34:54  -

Nou, dan moeten jullie onderweg maar even naar elkaar zwaaien 👋👋

Annet  -  24-05-2018 @ 06:19:18  -

Ja je bent er bijna knap hoor. De laatste loodjes. En dan hup naar de aardappelen met heerlijke boontjes.

Henk en riny  -  24-05-2018 @ 21:54:20  -

Dit is wel heel erg snel, voor ons gevoel ben je net weg. je gaat als een speer. wij wensen je de laatste paar kilometers vooral succes en mooi weer en zien je snel weer in Nederland met vast weer de hollandse pot en natuurlijk weer de barbecue.
Mirjam ook jij hebt heel veel leuke verhalen gemaakt. (misschien ooit eens een boek!!!!!!!!)  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje