Home > Santiago de Compostela: Villares de Órbigo - El Ganso

Santiago de Compostela: Villares de Órbigo - El Ganso

Santiago de Compostela: Villares de Órbigo - El Ganso -

De 22-ste wandeldag loopt van Villares de Órbigo naar El Ganso, een etappe van bijna 27 kilometer. Een mooie wandeldag, John is het wandelen nog lang niet zat !!

19 mei 2018 • Santiago de Compostela

Albergue Villares de Órbigo

John is helemaal happy als hij om 7:00 uur vertrekt uit Albergue Villares de Órbigo. Wat een fijne albergue, John vindt het de beste en schoonste albergue tot nu toe. Hij heeft er lekker gegeten, samen met gezellige pelgrims. Christien, de hospita, at zelf ook mee met de groep. Zij heeft deze albergue 4 jaar geleden gekocht en is toen vanuit België geëmigreerd naar Spanje. Elke dag, het hele jaar door logeren er nieuwe pelgrims bij haar en daar geniet ze van. Een lieve vrouw die veel doet voor de peregrinos.

Gisteren was een hoofdpijnwandeldag met een super drukke weg langs de route, een dag om snel te vergeten. Vanaf nu wordt het mooier op de camino. John heeft er zin in.

Even pauze bij een kapelletje langs de route
Even pauze bij een kapelletje langs de route

Donativo

Onderweg passeert John stalletje langs de weg waar je van alles kunt pakken. Appelsap, koekjes, alle soorten vers fruit, gekookt ei en nog veel meer. En alles is donativo. Donativo betekent dat je zelf mag weten welk bedrag je betaald. Een eigen bijdrage, meestal voor een goed doel. Donativo betekent niet dat het gratis is !! Alles wordt gelijk bijgevuld. Heel bijzonder, John laat het zich goed smaken en doet (uiteraard) een bijdrage in de pot.

Alles is 'Donativo'
Alles is 'Donativo'

Astorga

Na een aantal leuke kleine dorpjes komt John in Astorga. Een mooi stadje. Hij loopt er een echtpaar uit Helmond tegen het lijf, zij zijn op reis in Noord Spanje. Mevrouw heeft de camino 4 jaar geleden gelopen (in 3.5 maand vanuit Veghel naar Santiago) en nu bezoekt zij samen met haar man nogmaals een paar camino-steden. John geniet van dit soort gesprekken, gezellig.

Kathedraal in Astorga
Kathedraal in Astorga
Bijzondere loop-brug over het spoor
Bijzondere loop-brug over het spoor

John wandelt op zijn gemak door de stad op naar zijn eindbestemming voor vandaag in El Ganso.

Drinkwater voor de pelgrims
Drinkwater voor de pelgrims

Na Astroga verandert het landschap. Het platte vlak komt ten einde, geen eindeloze vlaktes meer. Hij loopt door gehuchten met mooie namen zoals Murias de Rechivaldo, Santa Catalina de Somoza en El Ganso. Dorpjes die zonder de camino al lang verdwenen zouden zijn.

WOUW !!!
WOUW !!!

El Ganso

In El Ganso vindt John het mooi geweest voor vandaag en zoekt hij een albergue. Het middagritueel is hetzelfde, eerst douchen, iets drinken en kleren wassen en drogen. Dit keer hangt hij zijn kleren te drogen over het ijzerwerk van zijn bed. Een krakend bed . . .

Opvallende horeca in El Ganso
Opvallende horeca in El Ganso

Na gisteren kan deze albergue alleen maar tegenvallen. Het krakende bed belooft niet veel goeds. Het pelgrimsmenu valt vies tegen. De salade gaat nog wel maar John krijgt slechts een klein bordje kale spagetti met helemaal niks. Ook het toetje is mager.

Morgen is er weer een nieuwe dag, dan komt John langs het hoog(s)tepunt van de Camino Frances.

Bekijk het Fotoalbum voor meer foto's van de etappe van Villares de Órbigo - El Ganso.

Waar is John nu ??

John is in El Ganso
John is in El Ganso

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 22: Villares de Órbigo - El Ganso
Datum wandeling
vrijdag 18 mei 2018
Afstand
27 km
Kenmerken
Startpunt
Eindpunt
El Ganso
Media

Meer wandelplezier

2 Reacties

Annet  -  19-05-2018 @ 22:31:04  -

Weer een mooi verhaal om te lezen

Coby  -  19-05-2018 @ 22:41:28  -

Wat leuk weer om te lezen. En John wat een mooie foto’s weer. Succes morgen.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.