Home > Santiago de Compostela: León - Villares de Órbigo

Santiago de Compostela: León - Villares de Órbigo

Santiago de Compostela: León - Villares de Órbigo -

Vandaag wandelt John 36 lange kilometers van León naar Villares de Órbigo. De etappe was zo mogelijk nog saaier dan gisteren . . . het is zoals het is, ook dat hoort bij de Camino. John heeft in ieder geval weer veel kilometers gemaakt.

17 mei 2018 • Santiago de Compostela

Als je logeert in een slaapfabriek weet je één ding zeker; verslapen is onmogelijk !! John is vroeg wakker en gaat vroeg lopen. Om 6:00 uur wandelt hij al door de straten van León, op stap voor een nieuwe etappe

Zo slaap je dus in de slaapfabriek
Zo slaap je dus in de slaapfabriek

In de stad komt hij een Australisch meisje tegen, zij stapt net naar buiten als John langs wandelt. Ze wandelen de eerste 10 kilometer samen. In de stad is het leuk wandelen, daar is altijd iets te zien. Daarna is het minder spannend en loopt de route langs een provincialeweg. Allemaal lange (rechte) stukken, het kan John niet bekoren vandaag.

Van León naar Villares de Órbigo

In één van de eerste dorpen neemt John een ontbijt bij een bar. Het Australische meisje houdt hem gezelschap. Na een kwartiertje gaat John alleen verder. De Australische is druk met haar voeten en neemt wat langer rust.

Oude kerstoren met ooievaarsnesten
Van León naar Villares de Órbigo

Ook nu weer lange rechte wegen, grotendeels naast een drukke verkeersweg met af en toe een dorpje. Echt een hoofdpijnweg. Tot in Hospital de Órbigo, eindelijk een leuk dorpje. John wandelt nog 3 kilometer verder en komt dan in Villares de Órbigo, zijn eindbestemming van vandaag.

John arriveert na 36 kilometer in Villares de Órbigo
John arriveert na 36 kilometer in Villares de Órbigo

Villares de Órbigo

In Villares de Órbigo logeert hij vannacht in een kleine, knusse albergue met een Belgische hospita. Het verschil is groot met de slaapfabriek van afgelopen nacht.

Dan komt ook Deborah de albergue binnen. John heeft haar zo'n twee en een halve week eerder ontmoet en haar daarna niet meer gezien. Het is een leuk weerzien.

Vrolijk weerzien met 'oude bekenden' !!
Vrolijk weerzien met 'oude bekenden' !!

John heeft vandaag niet veel meegemaakt. Gewoon een dagje als zovelen. Ook dat hoort erbij. Als John zijn verslagje schrijft is het slecht weer met onweer en regen. Maar alles wat er nu valt, valt morgen niet. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en een Buen Camino.

Waar is John nu ??

John is in Villares de Órbigo
John is in Villares de Órbigo

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 21: León - Villares de Órbigo
Datum wandeling
donderdag 17 mei 2018
Afstand
36 km
Kenmerken
Startpunt
León
Eindpunt

Meer wandelplezier

3 Reacties

John  -  17-05-2018 @ 21:35:20  -

Het was zeer gezellig met het diner 8 mensen en de eigenaresse die gekookt heeft eerst soep dan salade en een soort pasta en een toetje aardbeien en slagroom heerlijk de beste aubergue lekker klein en knus welterusten voor straks en morgen om 7 uur ontbijt top

Annet  -  17-05-2018 @ 21:57:16  -

Klinkt allemaal weer goed. En John eet zelfs heerlijke aardbeien met slagroom.

Ben  -  19-05-2018 @ 23:08:11  -

Ben blij dat John nu weer een rustiger plekje heeft
zo.n slaapfabriek is ook niks voor hem  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.