Home > Santiago de Compostela: Fromista - Carrion de los Condes

Santiago de Compostela: Fromista - Carrion de los Condes

Santiago de Compostela: Fromista - Carrion de los Condes -

De 17-de etappe is een korte etappe van 'slechts' 19 kilometer. De route voert van Frómista naar Carrión de los Condes. Stap voor stap komt Santiago de Compostela dichterbij. John is inmiddels over de helft.

13 mei 2018 • Santiago de Compostela

Het gebruikelijke ochtendritueel herhaalt zich. Om 6:00 uur zijn de eerste pelgrims wakker en is het gedaan met de rust. Uitslapen zit er niet in en ook John stapt weer bijtijds uit bed. Om 7:00 uur gaat hij op pad. Het is nog ijskoud, het heeft gevroren.

Het is een saaie etappe, een lange rechte weg, direct langs de provinciale weg. Overal staan Camino-paaltjes, verdwalen in onmogelijk.

Kan niet missen . . . !! Daar gaat Joop, over de weg. John loopt op het wandelpad er naast.
John is onderweg naar Carrión de los Condes

In zijn eigen engels . . .

Bij de eerste herberg die hij onderweg tegenkomt neemt hij een bakkie en eet hij zijn stokbrood met jam. Snel gaat hij verder. Hij wandelt een stuk samen met een Deens vrouw en in 'zijn eigen engels' kan hij zich goed verstaanbaar maken.

Carrión de los Condes

Rond 11:30 uur is John in Carrión de los Condes. De Deense dame wandelt verder en John twijfelt. Het is nog vroeg, tijd genoeg. Maar dan moet hij minimaal 17 kilometer verder wandelen. 17 hele lange kilometers zonder dorpjes, zonder iets. John gaat niet verder en blijft bij zijn plan om zichzelf een rustige middag te gunnen.

En John gunt zichzelf meer, hij is nu eens geen zuinige pelgrim. Vannacht slaapt hij in een luxe hostel op een éénpersoonskamer met eigen (en schoon) sanitair. Hij neemt het ervan en doucht extra lang. Wat een heerlijkheid na al die dagen.

Carrión de los Condes Residencia Ntra. Sra. de Las Mercedes (Verpleeghuis)
Carrión de los Condes

De rest van de middag heeft hij tijd over. Hij wast zijn kleren en brengt zijn rugzak op orde. Daarna gaat hij als toerist het dorp verkennen. Carrión de los Condes is een leuk dorpje met een historisch centrum. Hij loopt Mathieu en Joop ook tegen het lijf. In de kerk steekt hij een (echt) kaarsje op voor iedereen die dat nodig heeft.

Kortom, John heeft een lekker rustig dagje achter de rug en is 19 kilometer dichter bij Santiago de Compostela. Volgens de wandelgids Te voet naar Santiago de Compostela heeft hij nog 402.3 kilometer te gaan vanuit Carrión de los Condes.

Dat betekent dat hij nu over de helft is. We tellen af . . .

Ultreia . . . et suseia !

Vooruit . . . en steeds maar verder . . .

Waar is John nu ??

John is in Carrión de los Condes
John is in Carrión de los Condes

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 17: Frómista - Carrión de los Condes
Datum wandeling
zondag 13 mei 2018
Afstand
19 km
Kenmerken
Startpunt
Frómista
Eindpunt
Hostal la Corte, Carrión de los Condes

Meer wandelplezier

2 Reacties

Annet  -  14-05-2018 @ 06:20:28  -

Goedemorgen. Ook bij ons loop er een wekker af 6.00 uur. Ja niet om te lopen maar het werk wacht weer😀. Voor Tom. Dus ook het verhaal eerst weer gelezen. Mooi hoor dat je ook even je rust kan pakken. En dan ook de volgende dag weer vroeg uit de veren. Suc6 weer vandaag John.

Stef Stigter  -  14-05-2018 @ 22:26:02  -

Niet te zuinig zijn John haha. Over de helft alweer! Fijn dat het zo goed gaat. Leuk om de verslagen te lezen.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.