Home > Santiago de Compostela: Burgos - Hontanas

Santiago de Compostela: Burgos - Hontanas

Santiago de Compostela: Burgos - Hontanas -

Gisteren verliet John de mooie stad Burgos en wandelde hij naar Hontanas. Een leuke etappe van bijna 32 kilometer. En de Meseta, dat viel reuze mee . . . tot nog toe . . .

12 mei 2018 • Santiago de Compostela

John is en blijft een vroege vogel, dat is thuis ook het geval. Rond 6:30 uur gaat hij aan de wandel en verlaat hij de mooie stad Burgos. Hij heeft er zin in en in rap tempo wandelt hij vele pelgrims voorbij. Al snel is hij in het eerste dorpje langs de route, Tardajos.

Na 9 kilometer is John in Tardajos (helaas een beetje scheve foto)
Na 9 kilometer is John in Tardajos (helaas een beetje scheve foto)

Op weg naar het volgende gehucht, raakt John aan de praat met een Duits echtpaar. Deze meneer werkte bij Porsche. John heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om gelijk een Porsche te bestellen . . . 😉

De Meseta

De Meseta is een Spaanse hoogvlakte. Het is een strook van een kleine 200 kilometer tussen de steden Burgos en Léon. Het is een dunbevolkt gebied met eindeloos lange wegen en paden. Vanwege de eentonigheid is de Mesta gevreesd door veel pelgrims. Er schijnen pelgrims te zijn die dit gebied overslaan en met de trein verder reizen naar Léon.

De eerste etappe over de eindeloze Meseta

Voor John is vandaag de eerste kennismaking met de Meseta. Hij vindt het allemaal wel meevallen. Gewoon een beetje om je heen kijken, dan gaan de kilometers aardig snel. Tja, het is maar hoe je het bekijkt.

De Meseta komt er aan
De Meseta komt er aan
Em na 19 kilometer is hij in Hornillos del Camino
Em na 19 kilometer is hij in Hornillos del Camino

Hij passeert super kleine dorpjes. Het dorpje Hornillos del Camino heeft nog geen 60 inwoners (per 1-1-2016), uiteraard wel een kerk en een kroeg.

Kerkje van Hornillos del Camino
Kerkje van Hornillos del Camino

Hontanas

Rond 13:30 uur is John in Hontanas. Daar vindt hij een prima albergue om te overnachten. Dit keer slaapt hij op een kamer met 5 anderen en is er een (luxe) regendouche.

Dagelijks ritueel, even de was doen !!
Dagelijks ritueel, even de was doen !!

Ook Hontanas is een klein dorp, echt een gehucht. Het heeft nog geen 70 inwoners. In het hele dorp is geen fatsoenlijk internet dus John kan geen foto's naar huis sturen (een dag later gelukkig wel).

In de albergue eet John gezamelijk met de andere pelgrims. Gezellig samen aan tafel met een grote pan paella. In eerste instantie was John een beetje huiverig voor de paella, daar zit vis in . . . en wat de boer niet kent, dat eet-ie niet !! Maar het was toch een lekkere paella, zonder vis maar met kip.

Met z'n allen, lekkere paella eten
Met z'n allen, lekkere paella eten

Aan tafel vroegen ze of John met een e-bike naar Hontanas was gekomen . . . hij is zo snel . . . Hihi !!

John heeft goed gelopen met prachtig weer. De ochtenden beginnen koud en handschoenen zijn geen overbodige luxe. Het is geen bijzondere route en John heeft niet veel meegemaakt onderweg maar de eerste dag over de Meseta is voor 100% meegevallen.

Vanaf Saint-Palais (27-04-2018) tot nu heeft John 356 kilometer gewandeld in 15 dagen. Dat is meer dan 23 kilometer per dag. Hij loopt lekker op schema (voor zover er een schema is) !!

Waar is John nu ??

John is in Hontanas
John is in Hontanas

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 15: Burgos - Hontanas
Datum wandeling
vrijdag 11 mei 2018
Afstand
31 km
Kenmerken
Startpunt
Burgos
Eindpunt

Meer wandelplezier

5 Reacties

Annet  -  12-05-2018 @ 23:29:29  -

Zo John je schiet al op eind van de week ben je over de helft.

Annette  -  13-05-2018 @ 00:27:27  -

Leuk verslag weer en john gaat ook lekker!!

Peter Commijs  -  13-05-2018 @ 07:41:35  -

Het wekt herinneringen op, vooral het plaatsje Hontanas. Hier was het einde van mijn Camino, niersteen aanval, en naar het ziekenhuis in Burgos.
Dan lees ik het verhaal een beetje met een brok in de keel.
Go go John, Buen Camino.

Bea Bos  -  13-05-2018 @ 09:48:06  -

Hij gaat lekker John! Wie weet zien we je op de foute cross 😁...
(Zal wel volgend jaar zijn)

Mirjam  -  13-05-2018 @ 19:25:01  -

Dank je wel Peter, leuk dat jij en Sieta John zo volgen. Ik snap heel goed dat jij dit met een brok in je keel leest.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.