Santiago de Compostela: Reliegos - León

Home > Santiago de Compostela: Reliegos - León

Santiago de Compostela: Reliegos - León

Santiago de Compostela: Reliegos - León -

Vandaag wandelt John van Reliegos naar León, een saaie etappe van zo'n 26 kilometer. Maar León is de moeite helemaal waard, een mooie stad met een historisch centrum. John heeft in de kerk de pelgrimszegen ontvangen.

16 mei 2018 • Santiago de Compostela

John heeft vannacht boven verwachting goed geslapen. De angst dat het Duitse hondje weleens kon gaan snurken, of nog erger, last zou hebben van winderigheid, bleek geheel ongegrond. Het is nog nooit zo rustig geweest op de slaapzaal waar 6 mensen en een hond sliepen.

Goed uitgerust gaat John op stap. De dag begint met een saai en ongezellig stuk langs een provinciale weg. Na ongeveer 7 kilometer neemt hij een korte pauze met een glas verse jus d'orange van Spaanse sinaasappels onder de zon. De vitamientjes zijn ook weer binnen. Hij schuift aan bij zijn Duitse kamergenote en haar hondje en zo wordt het zelfs nog gezellig.

El Rio
Een saaie route . . . en toch een afwisselend landschap
Overdekte rustplaats - uit de zon - voor pelgrims op hun Camino
Overdekte rustplaats - uit de zon - voor pelgrims op hun Camino

Alleen wandelt John verder naar León. Onderweg krijgt hij een paar flinke kuitenbijters voor zijn kiezen, maar John wandelt toch wel erg makkelijk berg op. Hij haalt veel pelgrims in. Hij ontmoet een groep Nederlanders, die samen lopen. Dat is niets voor John, wandelen met een groep. De één wil dit, de ander dat, zo schiet je niet op.

Kerken en Kapelletjes

Overal kom je kerken en kapelletjes tegen op de Camino. Dat is niet zo heel vreemd want in de Middeleeuwen was pelgrimeren echt een religieuze activiteit. Men ging om te bidden, om vergeving te vragen of om een gunst af te smeken.

Kerken en Kapelletjes
Mini kapelletje
Mini kapelletje

León

Vanaf de berg heb je een fantastisch uitzicht over de stad León. De stad was in de middeleeuwen al een belangrijke pleisterplaats voor pelgrims op hun Camino. In de stad aangekomen wandelt John langs een informatiepunt speciaal voor pelgrims. Hier krijgt hij een stempel in zijn pelgrimspaspoort en een plattegrond van de stad. Dat is handig en de albergue is snel gevonden.

De Slaapfabriek

Het is een hele grote albergue, John noemt het een echte slaapfabriek. Dat belooft nog wat voor vannacht 😉.

De Slaapfabriek
De Slaapfabriek

John doucht eerst en gaat dan de stad in, hij is er nu toch. Gezellig een toeristisch rondje door de stad en een terrasje pakken. Hij komt er vele bekenden tegen die hij de afgelopen weken eerder heeft ontmoet. Het echtpaar uit Zuid Afrika is er ook, hen heeft hij al de hele week niet gezien.

Markt in León
Markt in León
León
León

De Pelgrimsmis

Aan het begin van de avond is John naar de pelgrimsmis geweest, dat hoort er wel een keertje bij als (on)gelovige pelgrim. Het is rustig in de kerk, slechts 20 pelgrims wonen de mis bij. Er zijn meer nonnen (allen oud) en misdienaars. De mis duurt zeker 50 minuten en dat is lang genoeg als je er niet veel van verstaat. John heeft de pelgrimszegen ontvangen en een kruisje op zijn voorhoofd. Het is leuk om mee te maken, John is een klein beetje Roomser geworden . . .

De kathedraal van León
De kathedraal van León

Na de pelgrimsmis eet John zijn menú de peregrinos en daarna is het de hoogste tijd om even te bellen met het thuisfront.

Een blije pelgrim
Een blije pelgrim

Het gaat goed met John, hij klinkt opgewekt. Hij heeft het gewoon prima naar zijn zin en hij vermaakt 'zijn eigen' wel. Zelfs een saaiere etappe als vandaag maakt hem niet uit, je moet er zelf wat van maken !! Hij wandelt elke dag met plezier. Heerlijk toch . . . wat wil een pelgrim nog meer ??

Hij is weer 26 kilometer dichterbij Santiago, nog 308 kilometer te gaan.

Trots op pelgrim John

Waar is John nu ??

John is in Leon
John is in Leon

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag 20: Reliegos - León
Datum wandeling
woensdag 16 mei 2018
Afstand
26 km
Kenmerken
Startpunt
Religos
Eindpunt
León

Meer wandelplezier

1 Reactie

Annet  -  17-05-2018 @ 06:19:24  -

Zo john nu elke week naar de kerk.😀 net als vroeger. Weer een mooi verhaal. Toppie!!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.