Home > Ommetje Harmelen - Haarzuilens

Ommetje Harmelen - Haarzuilens

Ommetje Harmelen - Haarzuilens -

Op de sport- & beweegkalender van TBFit staat voor 9 april a.s. wandelen op de agenda. Ons is wederom gevraagd of wij een leuke wandeling willen uitzetten van ongeveer 12 kilometer. Wij hebben Harmelen als startpunt gekozen en vandaag gaan wij alvast voorlopen.

20 maart 2016 • Utrecht

Vleuterweide

De Molenbrug We starten bij Het Wapen van Harmelen, midden in het dorp. Na een klein stukje door de bebouwde kom gaan we de Molenbrug over, de Harmelerwaard op. Bekend terrein voor mij, hier ben ik bijna 50 jaar geleden geboren. Na ongeveer 2 kilometer langs de Rijn, slaan we linksaf de Vinex wijk Vleuterweide in. Hier is onze eerste rust- en plaspauze (en dat al na 3 km.). We vereren mijn broertje met een kort bezoekje, we komen er nu zo kort langs. Na een lekker bakkie thee wandelen we verder door het park aan de rand van de wijk.

Haarzuilens

We ontkomen er niet aan en moeten toch even een heel kort stukje door een paar saaie nieuwbouwstraten. Eenmaal onder het spoor door gaan we richting Haarzuilens over het gelijknamige Landgoed. We nemen het Kerkenpad en dit is een vrij nieuw wandelpad. Hoewel . . . eeuwen geleden werd het pad al gebruikt om naar de kerk te wandelen. De kerk in Utrecht is 16,5 km ver en de kerk in Rome is nog 1643 km wandelen.

Het Wapen van HaarzuilensEigenlijk is het pad een beetje saai, zeker als het dan ook nog zachtjes begint te regenen, dat hebben we niet besteld. We wandelen over de oude akkers van het Wielrevelt naar Haarzuilens. We maken een rondje over De Brink en trakteren onszelf bij Het Wapen van Haarzuilens op iets lekkers.

Vijverbos Harmelen

Het Vijverbos We wandelen eerst een klein stukje terug om weer op de route te komen. Dan komen we langs Kasteel De Haar, altijd leuk voor een paar foto's. Daarvandaan wandelen we terug naar Harmelen over de Breudijk. We maken een korte 'omweg' door het Vijverbos. In het bos is het erg rommelig, er liggen overal enorm veel losse takken. Met recht een takkezooi . . . Jammer . . .

Tot slot wandelen we via de 'Harmelense Goudkust' (er staan hier alleraardigste optrekjes) weer terug naar ons startpunt: het Wapen van Harmelen. We hebben er de tijd voor genomen, heerlijk een dagje uit. Lekker op ons gemak gewandeld en beiden weer 14 hele kilometers op de teller. Voor herhaling vatbaar . . . niet omdat het moet, maar omdat het kan.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Ommetje Harmelen - Haarzuilens
Datum wandeling
zondag 20 maart 2016
Afstand
14 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Het Wapen van Harmelen
Horeca
Het Wapen van Harmelen, Het Wapen van Haarzuilens, De Vier Balken
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Gooise Lente Wandeltocht

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.