Home > 1 april - #WandelnaarjeWerkdag

1 april - #WandelnaarjeWerkdag

1 april - #WandelnaarjeWerkdag -

Nee, geen 1 april grap; De eerste vrijdag van april is uitgeroepen toe Wandel naar je Werk Dag. In Amerika en Australie is deze dag al jarenlang een soort van traditie en nu voor het eerst ook in Nederland. Ik doe graag mee en met ruim 57 hele kilometers is het een behoorlijke uitdaging. Nooit eerder liep ik zoveel kilometers op een dag.

30 maart 2016 • Persoonlijk

In Amerika zijn ze er goed in; je kunt het zo gek niet bedenken, of zij hebben er een speciale dag voor bedacht. Moederdag, vaderdag en dierendag kennen we allemaal. Vorig jaar las ik op internet een berichtje over de Walk to Work Day op de eerste vrijdag in april. Dat was een nieuwe dag voor mij. Wat gaaf. En dus heb ik nog diezelfde dag vrij gevraagd voor vrijdag 1 april 2016, gewoon voor de zekerheid. Want als ik dit wil doen, is werken geen optie meer. In mijn blogbericht van 1 januari j.l. (Gelukkig Nieuwjaar') schrijf ik al over mijn plannen om op 1 april naar Den Haag te gaan wandelen. Nu is het bijna zover, ik wandel naar mijn werk!!

Zomaar een Twitterberichtje

De tweet van Hella van der Wijst

Zomaar uit het niets lijkt het erop dat dit ook een speciale dag in Nederland wordt. Op 19 feb j.l. plaatste Hella van der Wijst (bekend van het KRO programma De Wandeling) een berichtje op Twitter:

..zo maar een ideetje: bestaat er eigenlijk al een #wandelnaarjewerkdag ?We verzinnen voor alles toch een dag in Nederland? #wandelen

Hierop kwamen vele reacties en Wandelnet.nl waagde er een poll aan op Twitter. 81% vond dit een goed idee en al snel werd Hella 'benoemd' tot Ambassadrice van de Wandel naar je Werk Dag. En ook bij ons is de eerste vrijdag van april uitgeroepen tot #wandelnaarjewerkdag. En nee . . . dit is geen 1 april grap.

De voorbereiding

Ik ben er al een tijdje mee bezig, want wat is nou de kortste route. Op GoogleMaps heb ik varianten van de meest logische routes virtueel 'voorgelopen'. Uiteindelijk maakt het nauwelijks iets uit, het blijft ruim 57 kilometer. Ik kies ervoor om zoveel mogelijk over verharde (fiets)paden en wegen te wandelen, zodat ik mijn onderdanen niet extra belast op ongelijke en onverharde (gras)paden.

Wat neem ik mee

Ik wil rond 04:00 uur thuis vertrekken, zodat ik voor sluitingstijd op mijn werk ben. Vroeg opstaan dus. Het is dan nog wel donker maar dat maakt me niet uit. Een reflecterend hesje ligt al klaar.

Het eerste gedeelte van de route is bekend terrein en tot Gouda weet ik de weg uit mijn hoofd. In Gouda weet ik het niet precies, maar ik heb een ingebouwde tom-tom en die heeft me nog nooit in de steek gelaten. Daar vertrouw ik op en ik verwacht dat ik door het centrum de kortste route naar de Coenekoopbrug wel kan vinden, want daar moet ik overheen.

Het tweede gedeelte is ook bekend terrein, ik rij er immers al meer dan 25 jaar minimaal 3x per week langs. Vanaf Gouda wandel ik verder langs de A12 over het fietspad. Hier zie ik wel tegenop, dit is een saai stuk en het enige dat je hoort en ziet is de snelweg. Er zijn leukere wandelpaden. Walkman op en doorstappen dus, op naar Den Haag !!

Als toerist in 'eigen' stad wandelen

Eenmaal in Den Haag wil ik als een echte toerist over het Binnenhof wandelen om vervolgens mijn collega's op de Kneuterdijk gedag te zeggen. Ik blijf toeristje spelen en ga langs Paleis Noordeinde en het Vredespaleis richting het Statenkwartier. En als ik dan (eindelijk) op mijn werk ben wil ik op de foto met de Indische Tantes, die bij ons voor de deur staan.

Al met al een grote uitdaging. Ik heb geen flauw idee of ik het wel of niet haal. Ik beloof mezelf dat het mag, niet omdat het moet. Gelukkig is John solidair met mij, ook hij wandelt naar zijn werk.

Wandel jij ook naar je werk ??

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Ik doe mee, #WandelnaarjeWerkdag
-56 km - Benschop - Den Haag-

2 Reacties

Sanne   -  30-03-2016 @ 21:50:09  -

Dankjewel om mijn blogje een bezoekje te brengen. Ga je echt 57km wandelen? wow daar heb ik echt respect voor. Ik ga helaas niet mee doen. Zoveel km haal ik gewoon niet. Dan ben ik al te moe. Ik fiets ook wel naar het station. Misschien telt dat ook wel een beetje mee?

Mirjam  -  31-03-2016 @ 09:02:57  -

Dank je voor je reactie. Jawel, ik ga mijn uiterste best doen om 57 km te wandelen !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Albelli