Home > Dag van Wijchen door een roze bril

Dag van Wijchen door een roze bril

Dag van Wijchen door een roze bril -

De tweede dag is traditiegetrouw de Dag van Wijchen, oftewel de bekende Roze woensdag. Het heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Het belooft een hete dag te worden met temperaturen van boven de 30 graden. We gaan er weer voor en proberen het hoofd koel te houden. Uiteraard heb ik weer een hele roze outfit aangetrokken, anders val ik veel teveel op in het wandelpeloton.

22 juli 2017 • 4 daagse Nijmegen

Moeizame start

Dit is niet mijn dag vandaag. Pffttt . . .

Het begint al traag bij de start, pas om 05:30 uur ga ik lopen. Op zich niet zo erg, alleen ik wandel gelijk in de achterhoede. Ik krijg de hele dag de vaart er niet in. Ik wandel traag en ben niet vooruit de branden.

Ik word ingehaald door Adriaan, één van de campingbuurmannen. Hij wandelt een stukje met mij mee. Hij wandelt heel makkelijk en gaat te snel. Hij mag doorlopen van mij want ik kan hem met geen mogelijkheid bijhouden.

Zeker tot Wijchen gaat het moeizaam. Het grootste gedeelte zit tussen mijn oren. Ik heb helemaal geen zin om verder te wandelen. Het alternatief is om in Wijchen op de trein te stappen, dat is mijn eer te na. Opgeven is geen optie en ik wandel verder. Verstand op nul, blik op oneindig. Ook dan kom ik in Nijmegen.

Een paar lieve telefoontjes geven mij een opkikker en na ruim 25 moeizame kilometers gaat het langzamerhand beter. Gelukkig.

Jaarlijkse file in Wijchen

Ook vandaag kom ik John tegen. We zijn op 2 minuten na gelijk bij de samenkomst van de 40 en de 50 km. Een perfecte timing, is mijn tempo toch nog ergens goed voor. John wandelt samen met Henny en Hans en met z'n drietjes is het gezellig. Samen met de mannen wandel ik het hele stuk door Wijchen. We naderen naderen de burgemeester en consorten en de wandelaars van de 30 komen erbij. Het is file in Wychen, zelfs in de vakantie. Het moet niet gekker worden. In Wijchen is het ondanks de file supergezellig.

Het leed dat file heet John staat ook in de file
In de file in Wijchen

Ook niet onbelangrijk: Het gaat goed met John, ik zie het met eigen ogen. Vandaag heeft hij geen last van de hitte, blij toe.

Het muzikale repertoire

Overal langs de route is veel en vooral harde muziek te horen. Hier een band, daar de fanfare en verderop een orkest. Vervolgens een wandelaar met eigen boxen en dan nog alle DJ's onderweg. Live muziek en het gedreun uit de boxen lopen vloeiend in elkaar over. Normaal hou ik niet van marsmuziek, nu wel. Als de fanfare het speelt loopt het ineens een stuk makkelijker.

De meest gehoorde vierdaagsehits zijn:

  1. Sex met die kale
  2. Sweet Caroline
  3. Liever te dik in de kist . . . dan weer een feestje gemist . . .
  4. Schatje mag ik je foto
  5. You'll never walk alone
  6. Leef
  7. Wij lopen de Vierdaagse mee

Na alle drukte vind ik het heerlijk om op een rustig stuk te wandelen. Even bijkomen van alle hektiek, hoe leuk het ook is.

Supporters in Beuningen

Na Wijchen komt Beuningen en Annet zit langs de route om te supporteren. Ze komt dit keer niet speciaal voor ons maar voor Shannen en Tom die ook meewandelen. Wij wisten niet dat Annet daar zou zitten, toevallig dat wij haar zien. Leuk ook natuurlijk. Ook de Meiden van de Wit wandelen mee en Annette uit Benschop. Met z'n allen wandelen we verder, ik sluit me bij hen aan. Ze hebben een behoorlijk wandeltempo en kort voor Nijmegen ga ik weer mijn eigen weg. Ik red het wel vandaag.

Annet met haar zelfgemaakte spandoek, iedereen staat er op !! Shannen, Tom en de meiden van de Wit
Annet, bedankt voor je support !!

Nijmegen kleurt roze

In Nijmegen is het de laatste kilometer echt leuk en echt roze. De Waalkade is niets aan, vreselijk. Na de lange bocht naar boven begint het feest. Eerst de Hertogstraat met alle gekte en daarna het Faberplein. Een kort stukje maar ongekend wat een feest. Je moet er zelf geweest zijn om dit te begrijpen, ik kan het niet uitleggen. Wat een gekte. Ik kan ineens springen en Jodeljumpen.

Waar is het feestje . . . Hier is het feestje Ze ging er echt even voor staan !!
De Hertogstraat in Nijmegen is roze

Het is een moeizame dag voor mij. Om 15.46 uur ben ik binnen en dat met een vroege start. Ik heb er 10 uur en 17 minuten over gedaan. Morgen moet ik echt uit een ander vaatje tappen. Als bonus heb ik er een paar blaren bij gekregen. Ik heb er nu 5, meer dan genoeg. John heeft geen blaren.

Morgen gaan we de bergen in.

Fotoalbum: Dag van Wijchen - 4D17

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag van Wijchen - 4D17
Datum wandeling
woensdag 19 juli 2017
Afstand
40 + 50 km
Start- & eindpunt
  De Wedren, Nijmegen
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Omgekeerde Dag van Elst

2 Reacties

Coby  -  22-07-2017 @ 23:59:32  -

Top en die goede instelling van je dat opgeven geen optie is had je met voetballen ook al.😄En je weet wat " pijp" altijd zei. Even die mouwen opstropen heb jij nu ook vast vaak gedacht😏 Ach en wat die muziek onderweg betreft dat is toch ook de muziek die wij tijdens de voetbal weekendjes draaiden.😂

Mirjam  -  23-07-2017 @ 00:07:32  -

Ja de muziek van de voetbalweekenden doet het goed bij de vierdaagse. Kom pak je lasso maar en de Jodeljump passen ook nog prima in dit rijtje. En het mouwen opstropen van Wim komt nog altijd goed van pas 😀  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

ANWB Webwinkel