Home > Omgekeerde Dag van Elst

Omgekeerde Dag van Elst

Omgekeerde Dag van Elst -

Best vreemd om nu de Vierdaagse voorbij is nog een verslagje te schrijven over de afgelopen 4 wandeldagen, met in het achterhoofd de wetenschap dat we het hebben gehaald. Toch begin ik nu met het verslag van de Dag van Elst waarbij we de route andersom wandelen. Een enerverend dagje met een goed einde.

22 juli 2017 • 4 daagse Nijmegen

De dag van Elst is een bijzondere dit jaar. We wandelen de route omgekeerd. De vervelende dijk van Oosterhout hebben we aan het begin. Na ongeveer 8 kilometer hebben we de dijk gehad. Heerlijk toch, op het heetst van de dag niet meer over de lange en saaie dijk.

Welkom in Overbetuwe, Welkom in Elst
Welkom in Overbetuwe, Welkom in Elst

De mensen in Oosterhout moeten er duidelijk aan wennen dat het wandellegioen in de vroege ochtend langs komt ipv de late ochtend en hele middag. Langs de route zie je stille protesten, ze zijn er niet blij mee.

Belangrijkste reden voor de organisatie om dat te doen is de veiligheid van de wandelaars met name bij eventuele hulpverlening en calamiteiten.

Hoe dan ook, het belooft een warme wandeldag te worden met veel zon. Het eerste stuk op de dijk vind ik frisjes, al snel wordt het warm. Ik ben het ondertussen gewend en kan er goed tegen. Het wandelen gaat lekker, ik heb een aardig tempo voor mijn doen en al snel ben ik in Elst, halverwege de route. Hier is het eerste echte feestje van de dag, de overbetuwe kleurt blauw. De gemeenste Ovebetuwe probeert er eenn blauwe dinsdag van te maken en juist daarom ben ik helemaal in het blauw uitgedost en John ook.

Na Elst is de samenkomst tussen de 40 en 50 kilometer en ik bedenk me dat John en ik weleens ongeveer tegelijk daar kunnen zijn. En jawel, het verschil is minimaal en ik wacht op John. Gezellig, samen wandelen we verder. Het gaat goed met ons.

Even wachten, John komt er aan. Zie jij hem komen ??
Even wachten, John komt er aan. Zie jij hem komen ??

Bij de KNWB nemen we een korte rustpauze, althans dat is de bedoeling. Daar krijgen we altijd een versnapering, er zijn toiletten en water. Maar het duurt veel langer dan gepland.

Op bezoek bij de EHBO

Als we daar eindelijk in de schaduw zitten voelt John zich niet lekker. Hij ziet lijkbleek en gaat er bij liggen. Hij is duizelig en heeft hoofdpijn. We gaan naar de EHBO. Daar mag hij gelijk gaan liggen en wordt er een arts bijgehaald. Deze controleert zijn temperatuur, hartslag en stelt hem de nodige vragen. John heeft een lichte verhoging en krijgt ijs op zijn voorhoofd en onder zijn oksels om af te koelen.

Oeps, ligt John ineens bij de EHBO Even afkoelen met ijs
Hulde voor de mensen van de EHBO

Dit lukt in eerste instantie niet, zijn temperatuur gaat zelfs iets omhoog. John moet rustig blijven liggen en krijgt een paracetamolletje tegen de hoofdpijn van de arts. Na een tijdje daalt zijn temperatuur. John wil graag naar het toilet en er loopt een verpleger met hem mee. Na het plasje knapt hij zienderogen op. Hij krijgt gelukkig weer wat kleur. Maar ze laten je niet zomaar gaan. Nog even de nacontrole en wat vragen beantwoorden.

John kan gelukkig verder wandelen en na deze lange pauze van meer dan 1 uur gaan we op stap voor de laatste 10 kilometer naar Nijmegen. Het gaat goed onderweg, John krijgt praatjes. Evengoed hou ik hem angstvallig in de gaten.

Ik heb mijn voeten goed ingepakt
Ik heb mijn voeten goed ingepakt

De eerste dag zit erop, de kop is er af. John heeft zoals altijd geen blaren, ik heb er eentje. Helaas wel een bloedblaar en daar mag je niets aan doen. Valt mee, ik had mijn tenen dan ook goed ingepakt in de vette watten!!

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe rondes en nieuwe kansen. We gaan er voor, de Via Gladiola komt dichterbij.

Fotoalbum: Dag van Elst - 4D17

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag van Elst - 4D17
Datum wandeling
dinsdag 18 juli 2017
Afstand
40 + 50 km
Start- & eindpunt
  De Wedren, Nijmegen
Media

Meer wandelplezier

4 Reacties

Joop Klever  -  22-07-2017 @ 12:13:09  -

Goedemiddag beste lopers,
Fantastisch dat jullie het weer gepresteerd hebben, ook al lees ik nu dat het met John de eerste dag niet helemaal lekker ging. Hij kwam even de man met "de hamer" tegen. Maar het belangrijkste hij kon weer verder. Het is maar goed dat er scherp opgelet wordt en ze je niet zomaar laten verder gaan. Wij hebben jouw gevolgd op de app en dat vond ik wel heel leuk. Nu nagenieten van alle indrukken en verder een hele fijne vakantie..

Marrian  -  22-07-2017 @ 14:06:49  -

Goedemiddag beide,

Mooi beschreven deze dag!
Wat goed dat jullie de vierdaagse uit hebben gelopen, top!
Fijn dat je bij John was op het moment dat hij niet lekker werd.
Weet je achteraf waar het ook aan heeft gelegen?
Ik pak mijn voeten nooit in en heb me deze keer verbaasd wat mensen allemaal met hun voeten doen, hele voeten worden ingetaped, inderdaad zag ik ook vette watten, is dat ter bescherming? Pas je dan nog wel je schoenen, vraag ik me af?
Ik beperkt me tot het verzorgen van die ene blaar en tapen van de grote teen waar ik last van kreeg.
Fijn he, de omgekeerde route, hij leek ook veel groener, ik hoop dat het blijft.
Ook ik heb de vierdaagse (4x40km) uit gelopen.
Ik heb nog aan je gedacht, daar ik iemand onderweg tegen kwam en we spraken over verschillende tochten die we in de toekomst nog willen lopen.
Voor mij is dat de Elfstedentocht, deze meneer vertelde dat hij iemand was tegen gekomen een dezer dagen en die had gezegd "nooit meer, vanwege de lange saaie rechte stukken. "
Ik kijk uit naar het verslag van je andere dagen!

Groet Marrian

Coby  -  22-07-2017 @ 20:34:02  -

Ondanks dat het verslag pas na de 4dgs is blijft het toch leuk om te lezen.😄

Mirjam  -  23-07-2017 @ 00:10:44  -

Hoi Marrian, de vette watten om mijn tenen is inderdaad als bescherming en het heeft geholpen. De watten voegen zich prima om de tenen en als je het zelf niet te dik doet voel jet het niet in de schoenen. Wel even met beleid je sok er overheen doen. Ik heb dit geleerd van de EHBO bij de Elfstedentocht .  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Campspace