Home > Bergen verzetten op de Dag van Groesbeek

Bergen verzetten op de Dag van Groesbeek

Bergen verzetten op de Dag van Groesbeek -

De donderdag is traditiegetrouw de Dag van Groesbeek met als toppunt de Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal. Altijd een leuke, maar ook een behoorlijk zware etappe. Dit keer waren het niet alleen de heuvels die het tot een zwaardere etappe maakten, maar ook de regen speelde ons parten.

23 juli 2017 • 4 daagse Nijmegen

De hele nacht regent het behoorlijk, toch schrikken we beiden wakker van John's wekker die om 02:20 uur gaat. Oeps, we liggen nog lekker. De Zevenheuvelen roepen ons. John mag er als eerste uit. Als hij vanaf de camping vertrekt naar de start is het gelukkig droog, de grote vraag is voor hoelang ?!?!

Het regent, het komt met bakken uit de hemel

Rond 04:00 uur word ik weer wakker, ik ben net ingedommeld. Het regent pijpestelen. Jakkes, ik denk gelijk aan John, die nu in de regen loopt. John is droog bij de start gekomen, in de wachtrij heeft hij zijn regenpak aangetrokken. Het regent zeker tot 05:15 uur ononderbroken.

Als ik vanaf de camping naar de start fiets, is het gelukkig droog. Ik kom meteen in de goede sfeer voor vandaag, langs de Zevenheuvelenweg staan de eerste campers langs de weg op de beste plekjes.

Het houdt op met zachtjes regenen
Het houdt op met zachtjes regenen

Vandaag heb ik een late start (06:00 uur) en als ik vertrek is het droog. Het is ook benauwd, vochtig en warm. In tegenstelling tot gisteren ga ik vandaag voortvarend van start. Het is niet direct dat ik snel wandel, het voelt beter, vooral tussen de oren. Ik heb er schik in en dat is de beste motivatie. Bij Tamara, die van de gemeente niet meer mag schreeuwen vanwege overlast bij één buurman, koop ik een appelflap met een bakkie thee.

Het houdt op met zachtjes regenen

Veel tijd om van de appelflap te genieten heb ik niet. Het begint te regenen en niet zo zachtjes ook. Hup, snel de regencape aan en naar de overkant, daar is een benzinepomp met een hele grote overkapping. Daar kunnen best veel mensen onder schuilen.

Ik sta daar zo'n 5 minuten en als de regen minder lijkt te worden wandel ik verder, de regencape hou ik aan. Je hoort alleen het ruisende geluid van bewegende regencapes. Menig wandelaar doet de regencape te snel uit, om hem vervolgens net zo snel weer aan te trekken. Het zijn ondingen die erg warm zitten. Het middel is in dit geval beter dan de kwaal. In Malden doe trek mijn regencape uit. Voordat ik in Mook ben heb ik hem weer aan. Op een gegeven moment is het droog gebleven en kon de cape opgevouwen worden. Die is niet meer nodig. Mijn schoenen en voeten zijn droog gebleven, het viel uiteindelijk erg mee.

Alles ziet er anders uit als de zon schijnt

Als de zon komt, is het gelijk aangenaam warm. In Mook rust ik even, daar weet ik een adresje voor een lekker bakkie koffie of thee met een koek(je). Deze mensen geven iedereen die bij hun komt zitten iets te eten en te drinken, zo leuk dit. Daar zit ik graag even en ik merk dat er meer mensen zijn die dit weten en waarderen.

Na Mook komt Plasmolen en daar is IJsrestaurant Clevers. Je begrijpt het al, ik trakteer mezelf op een ijsje. Eén bolletje kost daar € 1,10, dat weet ik nog van vorig jaar. Ik heb echter € 1.50 in mijn zak. Ik geef die mevrouw die € 1.50 en vraag of ik voor dat bedrag een ijsje mag. Ze keek mij bedenkelijk aan en geeft mij anderhalf ijsje. Clever's Bedankt !!!

Een ijsje gaat er altijd in . . . helaas is de foto wat minder ;-)
Een ijsje gaat er altijd in . . . helaas is de foto wat minder ;-)

Vauit Plasmolen wandel ik naar Milsbeek, Breedeweg en Groesbeek. John belt mij op dat hij bij de samenkomst van de 40 en de 50 is. Ik ben daar zeker 20 minuten vandaan, denk ik. John wandelt net als gisteren met Henny en Hans en wil graag met hen verder. Helemaal goed toch, vooral als het lekker loopt. Als John bij de camping is, belt hij mij weer.

Vierdaagsetranen

In Groesbeek is het één groot feest. Het wordt mij even te machtig en ik ga er even bij zitten. Een aardige mevrouw begint een praatje met mij maar dat lukt niet. Ik had een momentje last van vierdaagsetranen, dat hoort er ook bij.

Het lucht wel op !!

Zonnige blik op de Zevenheuvelenweg Het is superdruk op en langs de Zevenheuvelenweg
Feest op de Zevenheuvelenweg

Feest op de Zevenheuvelenweg

Dan wandel ik de Zevenheuvelenweg op. Het zijn helemaal geen zeven heuvelen, volgens Wikipedia zijn het er slechts vier of toch zes ?!?! Hoe dan ook, ik raak de tel kwijt. Veel te druk met andere dingen die er om mij heen gebeuren, geen tijd om heuvels te tellen. Het is superdruk en ik kan niet lekker doorlopen. Heuvel op lopen is goed te doen. De heuvel af lopen vind ik vervelender, vooral voor mijn knieën, die ik hiermee toch wel een beetje overbelast. Er lopen veel militairen, die de Canadese begraafplaats bezoeken.

Ik wandel langs onze camping, Nederrijkswald, op de Zevenheuvelenweg, een moment om naar uit te kijken. Daar zitten de niet-wandelende campingbuurtjes. Het zijn er niet zo veel, maar diegenen die er zijn, zijn laaiend enthousiast.

Ik neem een rustpauze. John heeft niet gebeld dus ik bel hem. Blijkt dat ik eerder bij de camping ben, hij heeft in Groesbek al de nodige rust genomen.

Bert van de camping neemt een interview af :-) Even uitrusten bijde camping
Rust bij Camping Nederrijkswald

Bert, het manusje van alles van de camping is er ook. Hij heeft er zin en komt naar mij toe voor een diepte-interview over de vierdaagse. Gekkigheid allemaal en juist daarom zo leuk.

Vanaf de camping is het ongeveer 7,5 kilometer naar de finish. Dat gaat lukken. Ik wandel niet met John verder, de mannen gaag net te snel, bovendien vinden zij andere dingen leuk dan ik. John heeft een bakkie gedaan bij Jan van Vulpen, de beruchte boomzager en daar weer een t-shirt gescoord. Tja, daar wil ik niet bij zijn.

De 'Witte Straat'

Ooowww wat ben je mooi . . .  Zo Mooi . . . Zo mooi . . .
De witte straat is één van de leukste straten op de Dag van Groesbeek

Aan het eind wandelen we door één van de leukste straten op donderdag, de 'witte straat'. Iedereen is in het wit gekleed met enkele uitzonderlijke figuren erbij.

Bergen verzet

Vandaag heb ik vele malen beter gelopen dan gisteren. Gelukkig maar, het geeft mij motivatie voor morgen. Ik heb er vandaag 9 uur en 21 minuten over gedaan. Bijna 1 uur minder dan gisteren, heerlijk gevoel. Ik heb een leuke wandeldag gehad en John ook. En geen nieuwe blaren erbij.

In Berg en Dal speelden deze doedelzakspelers. Ik maakte er een filmpje van:

Gladiolen binnen handbereik

Nog één dagje bikkelen, de gladiolen komen dicht bij, die laat ik niet meer uit mijn handen glippen. We gaan er voor.

Fotoalbum: Dag van Groesbeek - 4D17

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag van Groesbeek - 4D17
Datum wandeling
donderdag 20 juli 2017
Afstand
40 + 50 km
Start- & eindpunt
  De Wedren, Nijmegen
Media

Meer wandelplezier

3 Reacties

Marlisa Vrieg   -  24-07-2017 @ 10:51:10  -

Gaaf! Ik ben van plan om deze zomer naar Morgins te gaan. Daar kan je best mooi wandelen: https://chezjan.com/nl/wandelroutes-in-zwitserland-en-frankrijk/ Hebben jullie ervaring met één van deze routes?

Groeten,

Marlisa

Marrian  -  24-07-2017 @ 13:44:23  -

Gezellig verslag en mooie begeleidende foto's,
ik kan me niet heugen die zwart- witjes te hebben gezien!

Coby  -  24-07-2017 @ 14:12:36  -

Leuk om te lezen hoor de verslagen en belevenissen van zo'n dag. Top dat je weer redelijk hersteld was van je kleine inzinking. Ik krijg al pijn in mijn benen en lijf als ik naar alle foto's en tv verslagen op div zenders kijk. Petje af voor jou John en alle andere lopers. Applaus.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje