Home > Over de zeven heuvelen

Over de zeven heuvelen

Over de zeven heuvelen -

Vandaag stond de bergetappe met de 'beklimming' van de welbekende Zevenheuvelenweg op het programma. De dag van Groesbeek is altijd een pittige dag met het venijn in de staart. Wij hadden er weer zin, weer een stukje dichter bij de Via Gladiola !!

21 juli 2016 • 4 daagse Nijmegen

Het was vandaag geen hele bijzondere Dag van Groesbeek. Gewoon net als andere jaren eigenlijk, niettemin erg leuk en gezellig.

Vroeg op stap

Vannacht ging de eerste wekker alweer om 2:15 uur. John moet opstaan zodat hij ruim bijtijds op de Wedren kan zijn voor de start om 4:00 uur. Ik mag anderhalf uur later mijn bed uit en start om 5:00 uur. Maar dan lig ik nog zo lekker. Het wordt elke dag iets moeilijker om uit bed te komen. Wat een tijden.

Onderweg neem ik de nodige rust, ik krijg er niet echt de gang in. Ik wordt al binnen 15 km. ingehaald door onze campingbuurtjes en zij mochten echt een uur later starten. Best frustrerend.

Kaarsje opsteken

Een kaarsje opsteken kan ineens bijzonder zijn. In Mook ga ik op een bankje zitten, gewoon bij mensen voor de deur. Vorig jaar kreeg ik van deze aardige mensen iets te drinken aangeboden. Nu krijg ik een lekker kopje thee en ik raak aan de praat met andere wandelaars. Het is bijna te gezellig. De mevrouw naast mij vraagt wat zij moet betalen voor de koffie. Dat is dus niet de bedoeling, maar wij mogen binnen een kaarsje komen opsteken en dan een vrijwillige bijdrage doen in het kaarsenpotje. He, dat is leuk en ik ga naar binnen in het huis van die mensen om een kaarsje aan te steken. Zo speciaal dat zij in huis een soort van Maria altaar hebben gemaakt.

Maria-altaar in Mook bij mensen thuis
Maria-altaar in Mook bij mensen thuis

Een ijsje van Clevers

Ik wandel snel door naar Plasmolen waar ik traditiegetrouw een ijsje koop bij IJsrestaurant Clevers. Een bolletje ijs kost € 1,10 en ik zeg dat ik dat een raar en lastig bedrag vind. Ik heb slechts € 2,00 losgeld in mijn zak gestoken en ik kan dus geen 2 bolletjes kopen. Dat wil ik natuurlijk wel. De aardige verkoopster geeft mij toch 2 bolletjes ijs voor mijn € 2,00. Dat is voor mij het gevoel van de Vierdaagse en het ijsje smaakte mij buitengewoon goed !!

Lekker ijsje van Clevers IJssalon
Lekker ijsje van Clevers IJssalon

Ondertussen moet ik natuurlijk weer hoognodig plassen en net even geen toiletten, behalve die dixies. Ik heb me voorgenomen dat ik daar niet meer op ga, dus nu ook niet. Dan zie ik dat een andere wandelaarster aan bewoners vraagt of zij bij hun mag plassen (en dat mag). Ineens heb ik 2 nieuwe wandelvriendinnen met wie ik zogenaamd samen loop. Zo heb ik toch nog snel een normaal en schoon toilet gevonden. Dat lucht op hoor !!

Samen over de Zevenheuvelenweg

John is inmiddels bij de samenkomst van de 40 en 50 km. aangekomen. Hij belt mij waar ik ben en hij loopt alvast verder naar ons soepadresje van vorig jaar. Dat is niet meer zo ver weg en we hebben zin in soep. Meestal gaan we daar wat 'soep'eler van lopen. Helaas, dat valt even tegen. Die mensen hebben geen soep meer in de aanbieding. Niet dat we dat gevraagd hebben, maar het is er verdacht stil. Er zit dus niets anders op dan gewoon verder te lopen, dan maar iets minder 'soep'eler. Even verderop zit John op mij te wachten zodat we veel samen lopen vandaag.

Heel veel mensen op de Zevenheuvelenweg
Heel veel mensen op de Zevenheuvelenweg
Na het feestgedruis van Groesbeek, komen we in de grote drukte op de Zevenheuvelenweg. Daar is het echt veels te druk en echt doorlopen kan gewoon niet. Wat een mensenmassa en wat een publiek. Overweldigend veel en als ik eerlijk ben ook teveel. En alles waar 'te' voor staat is niet goed, behalve tevreden ;-)

Doorstappen naar Nijmegen

Bij onze camping komen praten we met al onze buurtjes die langs de weg zitten. Altijd gezellig en een moment om naar uit te kijken. We moeten dan nog ruim 7 km stappen en we gaan snel verder. Vanuit Berg en Dal is het een aflopende zaak naar Nijmegen.

In Nijmegen gaan we de Kwakkenbergweg op waar geen eind aan komt. De laatste kilometer is weer superleuk, vooral de witte straat is erg gezellig.

Tja . . . soms zijn woorden overbodig
Tja . . . soms zijn woorden overbodig

Het is vandaag wederom een erg warme dag, klam en vochtig. De hitte blijft gewoon hangen, het voelt niet veel koeler dan gisteren en we hebben het vele water onderweg echt hard nodig.

We zijn op een mooie tijd binnen. John heeft prima gelopen. Ik iets minder voor mijn gevoel. Tempo was laag en ik liep gewoon niet lekker. Beetje teveel pijn in mijn schenen en dat voel je goed over de heuvels. Nu zijn we moe en voldaan en gaan we vroeg slapen. Ik keek na het douchen in de spiegel en schok van mezelf, ik zie er moe en afgepeigerd uit !! Welterusten allemaal.

Morgen is de Koningsetappe van deze 100-ste vierdaagse. Ik wil met onze koning op de foto (MySelfie) maar of dat gaat lukken, je leest het morgen. Belangrijker is de foto van mijn gouden kruisje (hoop ik) !!

Fotoalbum: Foto's dag van Groesbeek

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Dag van Wijchen - 100 tinten roze
-Vierdaagse 2016-

Volgend bericht »

Gouden kruisje
-En een hand van de koning-

6 Reacties

Coby  -  21-07-2016 @ 20:42:06  -

Goh wat een leuk verslag weer.😄 Zal het nog gaan missen. Weer een topprestatie van jullie jongelui.👍 Wat je allemaal niet beleeft en mee maakt op zo'n dag zeg. Morgen alweer de laatste dag geniet ervan en succes.

Annette  -  21-07-2016 @ 21:27:52  -

Hoi Mirjam en John,
Mirjam kan je er niets mee gaan doen met dat schrijven van je, het zijn zulke leuke stukjes om te lezen, misschien kan je een column krijgen bij een tijdschrift of zo. Een selfie met W.A zou helemaal een stunt zijn. Ik wens jullie heel veel succes morgen en drink er ééntje van ons op de finish, mocht je dan toevallig met W.A staan, dan mag hij er natuurlijk ook ééntje, toi toi toi

Ans Bouhuijzen  -  21-07-2016 @ 21:37:07  -

Hoi kanjers, knap hoor, leuk verslag, dat je 'smorgens nog
lekker ligt snap ik wel, maar dat ene ochtendje vroeg op
redden jullie ook nog wel, op naar de gladiolen.
Lieve groetjes uit Harmelen.

Lia en Arie  -  21-07-2016 @ 21:45:29  -

Hallo wandelaars,
Wij hebben eens goed naar de foto gekeken maar jullie zien er nog
fris en fruitig uit.Wel apart dat je een kaarsje opgestoken hebt bij
die mensen.Zo maak je nog eens iets mee.Morgen veel succes
op de via gladiola en laat het bier rijkelijk vloeien,eerlijk verdient.
Groeten uit Vreeswijk.

Familie van Vliet  -  21-07-2016 @ 23:01:38  -

Hallo toppertjes,

Nog maar 1 dagje genieten van het lopen tussen de mensenmassa!
Inderdaad Mirjam, je schrijft een bijzonder verhaal, telkens weer! Petje af, en dat na al die kilometers!

Veel loopplezier de laatste dag!

Groetjes uit Woerden

Joske  -  22-07-2016 @ 20:53:28  -

Wat een ontzettend leuk stukje, daar word ik echt vrolijk van. Ik heb helaas deze dag niet meer meegemaakt. Ben woensdag bij de sluis niet goed geworden en met de ambulance opgehaald. Heel jammer, maar heel goed van jullie.

vriendelijke groet,

Joske  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.