Home > Dag van Wijchen - 100 tinten roze

Dag van Wijchen - 100 tinten roze

Vierdaagse 2016

Dag van Wijchen - 100 tinten roze - Vierdaagse 2016

Vandaag de Dag van Wijchen, beter bekend als roze woensdag. In dit geval kun je wel spreken van 100 tinten roze. Er werd enorm warm weer voorspeld en ik zag er best een beetje tegenop. Maar net als gisteren is het goed gelopen !!

20 juli 2016 • 4 daagse Nijmegen

Vorig jaar had ik (Mirjam) tijdens de 2-de dag een behoorlijke dip. Met die gedachte aan vorig jaar in mijn achterhoofd ging ik vandaag van start en ik hoopte maar dat het beter zou gaan. Ik mocht gelukkig een half uurtje eerder starten, dit vanwege de hitte. En zoals wel vaker al je ergens tegenop ziet, blijkt het later enorm mee te vallen. Gelijk vanaf het begin had ik voor mijn doen een lekker wandeltempo. Het liep prima en ik had het naar mijn zin.

Roze outfit
Roze outfit

Zoals elk jaar had ik me aangepast aan de kleurcode en ik was gekleed in 2 tinten roze. Stom hè, ik vind het gewoon leuk !!

Onderweg in Wijchen kwam ik Hans weer tegen. Ik ken hem al een paar jaar van de vierdaagse en op de een of andere manier kom ik hem elk jaar wel een paar keer tegen. We hebben dan gelijk gezellig de praat en zo gaan de kilometers toch wat sneller.

Wijchen

Eenmaal op het punt waar de 40 en 50 km samenkomen wilke ik John even bellen, kijken waar hij is. Blijkt dat hij mij 7 minuten eerder had gebeld om te zeggen dat hij bij dat punt was.

Wij wandelen samen naar Nijmegen
Wij wandelen samen naar Nijmegen

Zoooo, hij is nog dichtbij en hij blijft eventjes op mij wachten. En vanaf Wijchen tot de finisch wandelen we gezellig samen verder. Zo lang hebben we nog nooit samen gewandeld ;-) En zoals je ziet is John niet in het roze gekleed . . . Stom hè, hij vind dat gewoon niet leuk . . .

Het samen naar Nijmegen wandelen ging wonder boven wonder goed. Ik had er aardig de sokken in en kon John prima bijhouden. Het scheelde wel dat het op sommige stukken erg druk was, dus een normaal tempo kon je toch niet lopen. In Wijchen, bij de burgemeester was er gewoon weer file en was ons tempo niet meer dan stapvoets.

Water genoeg onderweg

Water genoeg onderweg
Water genoeg onderweg

Het was warm, maar niet warmer dan gisteren. Er stond gelukkig wat meer wind en overal onderweg was meer dan genoeg water. Om te drinken, om onderdoor te lopen, om je flesje te vullen . . . overal een waterballet. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt en waren soms zelf behoorlijk doorweekt. We hadden het nodig. Bedankt mensen langs de route !!

100 tinten roze in Nijmegen

Pas in Nijmegen, de laatste 2 kilometer merk je echt wat van roze woensdag. Natuurlijk, heel veel wandelaars dragen iets in het roze, maar in Nijmegen is het feest. Eerst is het in het Waterkwartier een groot volksfeest. Dan volgt de Waalkade waar niets aan is, een dooie bedoeling en supersaai. Maar na de Waalkade kom je in het centrum en daar zijn 2 'roze' straten.

Roze woensdag - 100 tinten roze
Roze woensdag - 100 tinten roze

En dat vind John toch ook wel erg leuk en we doen gezellig mee met zingen en springen. Hoe gekker, hoe leuker het publiek het vindt.

Roze, gecombineerd met alle kleuren van de regenboog . . .
Roze, gecombineerd met alle kleuren van de regenboog . . .

Al snel waren we bij de finish om ons af te melden. We mogen morgen weer van start. De hitte van vandaag viel ons achteraf wel mee. We waren er natuurlijk goed op voorbereid en ik kan wel zeggen dat we heel veel gedronken hebben. Water, ice-tee, cola, ranje en nog meer water. En je moet ervoor zorgen dat je het hoofd koel houdt, zowel letterlijk als figuurlijk. Dus gewoon je pet kletsnat op de kop zetten . . . Charmant is anders, maar het werkt wel.

Al met al een leuke dag, vele malen leuker dan vorig jaar (maar dat lag aan mezelf). Wij gaan met goede moed op naar de zeven heuvelen van morgen. Meer naam dan daad . . . dat dan weer wel ;-)

Fotoalbum: Foto's in 100 tinten roze . . . »»

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Dag van Elst 2016

Volgend bericht »

Over de zeven heuvelen

8 Reacties

Leontine  -  20-07-2016 @ 21:24:01  -

Leuk om jullie verhalen te lezen en zo op de hoogte te blijven! En John roze kan best mooi zijn zal je goed staan. 👜🎀😆
Succes met de 7 heuvelen.

Gup en Bea Bos  -  20-07-2016 @ 21:29:09  -

He John en Mirjam,
Petje af hoor!! Gewoon doen alsof het 24 graden is i.p.v. 34 en alles komt goed!!
Nog 2 dagen te gaan, dit komt echt goed. Veel succes nog en geniet ervan!
Groet,
Gup en Bea

Coby  -  20-07-2016 @ 21:42:31  -

Hey toppers. Leuk verslag Mirjam en zag ik het nou goed had je een rokje aan😳. John er zij zo veel niet homo's die roze dragen staat jou ook vast goed.😄 Succes morgen met de heuveltjes. Gaat goed komen.👍

Ans Bouhuijzen  -  20-07-2016 @ 21:46:14  -

Toppy hoor dat jullie het weer gered hebben
en dat met die hitte.

Jullie tellen al weer af, komt vast weer helemaal goed.

Suc6 morgen en de groetjes uit Harmelen.

Nappies  -  20-07-2016 @ 21:52:01  -

Hoi Mirjam en John, de eerste dag was heftig, gelukkig ging het vandaag beter, jullie wennen snel aan de weersomstandigheden 😉☀️ En zijn al weer op de helft, dus het gaat jullie zeker weer lukken👍🏻 succes morgen🍀 Groetjes van de Nappies😘

Familie van Vliet  -  20-07-2016 @ 22:44:47  -

Jullie liggen vast al op 1 oor!
We willen jullie voor morgen heel veel succes wensen!
Geniet van al die heuvelen....

Lieve groet van Rob, Carola, Lucy, Suze, Tess en Ivan

Stef Stigter  -  20-07-2016 @ 23:05:25  -

Mooie site Mirjam. Leuk om te lezen en de foto's te zien. Veel succes nog jullie gaan weer als de brandweer. Doe John de groeten.

Susan   -  21-07-2016 @ 11:19:56  -

Succes! Over de helft alweer!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.