Home > 11x - Ik ga wandelen en ik neem mee

11x - Ik ga wandelen en ik neem mee

Wat er in mijn rugzak zit

11x - Ik ga wandelen en ik neem mee - Wat er in mijn rugzak zit

Vorige week vroeg een collega aan mij of ik ook zo'n wandelaar ben die met een rugzak op stap gaat. Ze was benieuwd wat ik dan allemaal mee neem in mijn rugzak want ze had geen flauw idee. Een goede reden om eens kritisch naar de inhoud van mijn rugtas te kijken want ook als wandelaar is het zaak om goed beslagen ten ijs komen. Ik zet de 11 belangrijkste dingen op een rijtje.

11 februari 2021 • 11x

Als ik een korte(re) wandeling dicht bij huis maak neem ik vaak geen tas of rugzak mee. Alles wat ik dan nodig heb past in mijn jas- en broekzakken. Ga ik verder weg of is het een lange wandeling (meer dan 10 km) dan wandel ik altijd met mijn rugzak.

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

’s Zomers als het echt warm is gebruik ik liever mijn heuptasje want dat is veel minder warm op mijn rug. Voordeel van een heuptasje is dat je gedwongen word om minder (gewicht) mee te nemen.

Een aantal dingen heb ik standaard in mijn rugzak of heuptas zitten en zolang ik deze zaken niet gebruik, blijven ze ook in de tas. Als ik iets op maak of gebruik, vul ik het zodra ik thuis ben weer aan. Mijn rugzak en heuptas zijn dus altijd kant en klaar voor vertrek.


Eten en drinken

Ik neem altijd wat eten en genoeg drinken mee, het maakt niet uit waar of hoeveel kilometer ik wandel. Als ik trek heb, wil ik kunnen eten en hetzelfde geldt voor drinken. Ik wil niet afhankelijk zijn van de horeca onderweg die er soms niet is. Naast 2 broodjes, nootjes en vers fruit heb ik altijd een paar verpakte energierepen en/of plakken ontbijtkoek bij me. Als ik iets niet op eet laat ik het in mij rugtas tot een volgende keer. Ik ga nooit op stap zonder 2 flesjes water. Soms ook handig om iets schoon te maken. En als het onderweg kan, vul ik mijn flesjes opnieuw.

Jammie, vers fruit voor de broodnodige energie
Jammie, vers fruit voor de broodnodige energie

EHBO artikelen

EHBO spullen in de categorie beter mee verlegen dan om verlegen zoals een paar blarenpleisters (€), gewone pleisters, paracetamol, desinfecterende (hand)gel, pincet, tekentang en een naald om blaren door te prikken. Van alles heb ik kleine beetjes bij me. De meeste dingen gebruik ik gelukkig nauwelijks maar ik neem het voor de zekerheid wel mee. Je weet maar nooit . . .

Portemonnee

Dit behoeft denk ik geen uitleg. In mijn portemonnee zit mijn ID-kaart, mijn OV-kaart, mijn bankpas en natuurlijk muntgeld. Vaak heb ik mijn portemonnee niet nodig, maar het voelt niet goed om zonder op stap te gaan.

Heilige Christoffel

Dit is mijn Christoffel
Dit is mijn Christoffel

Sint-Christoffel is de patroonheilige van o.a. verkeersdeelnemers, reizigers en pelgrims. Daarom heb ik altijd een Christoffel in mijn rugtas zitten. Deze Christoffel heb ik van mijn moeder gekregen toen ik mijn rijbewijs haalde want die kon ik wel gebruiken. En op mijn allereerste ritje, alleen met mijn zusje in mijn eigen autootje, heeft Christoffel ons gelijk al geholpen. Ternauwernood kon ik een frontale botsing voorkomen. Jarenlang zat Christoffel in de auto. Ooit heb ik hem in mijn rugzak gedaan, geen idee waarom. Maar ook als wandelaar onderweg kan ik wel wat bescherming van bovenaf gebruiken.. (Ter geruststelling: ook in de auto heb ik nog steeds een Christoffel).

Wandelroute en/of Wandelgids

We hebben wandelgidsen (€) te kust en te keur. Als we een leuke route gevonden hebben, gaat de gids mee. En hebben we geen gids, dan kiezen we een route uit op de wandelzoekpagina en maken we een printje om mee te nemen.

Papieren zakdoekjes

Altijd handig. Is het niet voor een snottebel dan wel prima geschikt als wc-papier. Enne, ik neem mijn gebruikte papieren zakdoekjes (€) altijd mee in een plastic zakje en deponeer de inhoud in de eerste de beste prullenbak.

Een colsjaal

Een colsjaal en/of grote zakdoek ontbreekt niet in mijn rugzak. Bij koud weer geef ik de voorkeur aan een colsjaal. Voordeel van een col is dat deze niet wegwaait of afzakt en niet zo dik is als een gewone sjaal. Een grote zakdoek krijgt voorkeur bij heet weer. Ik gebruik de (natte) zakdoek als bescherming tegen de zon in mijn nek.

Snel drogende microvezel handdoek

Altijd handig om een schone doek mee te nemen. Mocht het ooit nodig zijn, dan kan ik mezelf er ook mee afdrogen. En het doekje is lekker klein, het neemt nauwelijks ruimte in.

Regencape/paraplu

Ik neem altijd een wegwerp regencape mee omdat deze klein is om mee te nemen. Als er serieus regen wordt voorspeld neem ik een grotere en stevigere regencape mee. Deze neemt meer ruimte in beslag en neem ik niet mee als het niet hoeft. Als er een kleine kans is op buien wil ik ook weleens een (storm)paraplu meenemen. De paraplu in combinatie met een regencape bevalt me prima.

Roze met witte stippen - blij ei in de regen in mijn vrolijke regencape (helaas geen scherpe foto)
Roze met witte stippen - blij ei in de regen in mijn vrolijke regencape (helaas geen scherpe foto)

Pet of muts

Mijn pet hangt bijna altijd aan m’n rugzak om me te beschermen tegen de zon en hitte. Ook bij regen is een petje handig, de capuchon van mijn regencape zakt dan niet voor mijn ogen. ’s Winters vervang ik mijn pet voor een warme wollen muts.

Zonnebrandcrème

Zonnebrand, voor het geval dat. Als het mooi weer is wil ik natuurlijk niet verbranden, dus zonnebrandcreme (€) met een hogere factor zit standaard in mijn rugtas. En voor mijn lippen heb ik lippenbalsem bij me, ook met een hoge SPF (Sun Protection Factor) en dat is geen overbodige luxe.Uiteraard neem ik ook altijd met telefoon en een fototoestel mee. Die zitten niet in mijn rugtas maar altijd in mijn broek- of jaszak. Beiden wil ik bij de hand hebben en snel kunnen pakken. Dan is mijn rugzak wat onhandig.

Wat ontbreekt er beslist niet jouw rugzak of heuptasje?

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Amerongen Zuylestein
-Wandelen door de Bovenpolder en het Amerongse Bos-

Volgend bericht »

100% Genieten - Winterwandeling in de Lopikerwaard
-Wandelen in een WinterWonderland-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.