Home > 11 Leuke korte wandelingen

11 Leuke korte wandelingen

Tot 11 kilometer

11 Leuke korte wandelingen - Tot 11 kilometer

Steeds vaker gaan we op stap voor een korte wandeling rond de 10 kilometer. Mijn knieën laten het simpelweg niet toe om een lange wandeling te maken. In dit blog zetten wij 11 korte wandelingen van 11 kilometer of minder voor je op een rijtje. Stuk voor stuk leuke wandelingen, meer dan zomaar een ommetje.

11 november 2020 • 11x

Een korte wandeling is natuurlijk een rekbaar begrip. Wat voor de één een korte wandeling is kan voor een ander al een mega-afstand zijn. Het is maar net hoe je het bekijkt. Mijn gemiddelde wandeling is om en nabij de 13 km. Ik vind het een fijne afstand. En er zijn zoveel mooie kortere routes, allemaal goed voor vele uren wandelplezier. Lekker even er tussenuit en toch niet de hele dag op stap. In dit blog noemen wij onze leukste 11 korte wandelingen tot 11 kilometer. Het is tenslotte de 11-de van de 11-de..

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

1 - Wandelen in Berg en Dal

Traag Tochtje Duivelsberg

Wandelen in Berg en Dal
8 km - Bergen vol wandelplezier.

Wij hebben ons hart verpand aan het wandelwalhalla rondom Berg en Dal. Het rondje Duivelsberg is een mooie wandeling van bijna 8 km. door een zacht glooiend landschap met een paar pittige hellingen.

- 30 juli 2021 - (91/100) -


2 - Doen in Amsterdam: Wandelen door trendy Noord

Verrassend anders

Doen in Amsterdam: Wandelen door trendy Noord
10 km - De verrassing van het onbekende

Het meest verrassende van deze wandeling was voor mij het onbekende. Een wandeling die ik nooit zelf zou verzinnen. De route door de Trendy stad Noord voert over oude rauwe industriële bedrijfsterreinen. Geen voor de hand liggende route, geen supermooie route en zeker geen route voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Maar wel super tof !!

- 25 november 2018 - (89/100) -


3 - Wandelen door het Lutterzand

Daar stroomt de Dinkel zo heerlijk door 't land

Wandelen door het Lutterzand
7 km - Met 100% Zandpadgarantie

Een onmeunig mooie wandeling door natuurgebied het Lutterzand bij De Lutte. De wandeling is 100% onverhard en loopt door het Dinkeldal, over de heide en door het bos. Wandelen langs de Dinkel is een feestje.

- 01 juni 2021 - (88/100) -


4 - Hoe leuk wandelen in Haarlem is . . .

Toeristische stadswandeling

Hoe leuk wandelen in Haarlem is . . .
8 km - Bijzonder leuke stadswandeling

In Haarlem wandelen we langs het Spaarne en door talrijke steegjes van het ene naar het andere Haarlemse hofje. Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad in Haarlem. We zijn aangenaam verrast door de heerlijke hofjes, smalle steegjes en de Gouden Straatjes. Wat ons betreft een op en top aanrader.

- 14 oktober 2018 - (88/100) -


5 - Trage Tocht Vechten

Lopen langs de linies

Trage Tocht Vechten
10 km - Bos, landgoederen en forten

Struinen door het bos, slenteren over landgoederen, wandelen langs de Kromme Rijn en op ontdekkingstocht over fort Vechten. Ik heb voor 100% genoten. Met 10 kilometer lengte is het een toffe wandeling voor de zaterdagmiddag. Zondag mag natuurlijk ook. Aanrader met kinderen.

- 19 november 2018 - (87/100) -


6 - Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is?

Klompenpad Benschop

Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is?
8 km - Wandelpret voor jong en oud(er)

Op een regenachtige vakantiedag wandelde ik met 2 neefjes het Benedeneindsepad. En een schik dat we hadden. Spelen met water, de uitkijktoren beklimmen, vogelbingo, een wiebelend trekpontje en meer . . . Hartstikke kits zo'n klompenpad!

- 28 augustus 2019 - (85/100) -


7 - Gave Street Art route in Rotterdam

Stadswandeling

Gave Street Art route in Rotterdam
10 km - Street Art op hoog niveau

Wandelen en Street Art is een prima combinatie. Je kunt er in de steden niet omheen want Street Art is booming. In Rotterdam kun je je hart ophalen aan de gaafste Street Art. Ik spotte er supergave kunstwerken. Dat smaakt naar meer.

- 09 december 2019 - (85/100) -


8 - Wandelen in Zuid-Limburg: Moerslag - Mesch

Grenswandeling

Wandelen in Zuid-Limburg: Moerslag - Mesch
10 km - Grensoverschrijdend wandelplezier

Wandelen in Zuid-Limburg, daar krijgen we nooit genoeg van. Genieten van magnifieke uitzichten. Machtig mooie kilometers door het Limburgse 5-sterren landschap . . . en een beetje België.

- 26 augustus 2018 - (84/100) -


9 - Stadswandeling Rotterdam

Met rondvaart door de haven

Stadswandeling Rotterdam
10 km - Toerist in eigen land

De Groene Wissel Rotterdam is een leuke stadswandeling waarbij de hotspots van de stad elkaar in rap tempo opvolgen. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen. Wij combineerden deze stadswandeling met een rondvaart door de haven. Leuk !!

- 02 augustus 2018 - (84/100) -


10 - Landgoedwandeling in Haarle

Sprengenberg en Palthetoren

Landgoedwandeling in Haarle
10 km - Genieten op landgoed de Sprengenberg

Wandelen over de statige eiken- en beukenlanen van landgoed Sprengenberg, gevold door slingerpaadjes over de heide. Maar ook kronkelende bospaden en heel veel rododendrons. Mooi in alle jaargetijden. Gewoon een fijne wandeling voor een middagje zorgeloos wandelplezier.

- 22 augustus 2021 - (83/100) -


11 - Sunset March 2470

Dagelijkse herdenkingsmars bij zonsondergang

Sunset March 2470
7 km - Een levend monument als herinnering aan de Waalcrossing

Nijmegen, vrijdagavond 23 juli, 21:38 uur. De zon verdwijnt langzaam achter de horizon. Ik wandel mee met de 2470-ste Sunset March. Een bijzondere ervaring. Indrukwekkend om deze oversteek mee te maken. In strak marstempo wandelen we de brug over, waar 48 paar lampen één voor één gaan branden.

- 09 augustus 2021 - (83/100) -


 

Welke korte wandeling is jouw favoriet?

Hopelijk inspireren we jou met dit lijstje om ook aan de wandel te gaan. Een wandeling hoeft echt niet lang te zijn om volop te genieten en dat is maar goed ook. Want wandelen een laagdrempelige manier is om lekker te bewegen en buiten bezig te zijn. Trek er gerust een hele middag (of dag of avond) voor uit. Er is altijd iets leuks te zien.

Wandelen kun je altijd en overal !!

Laatst bijgewerkt: 06 - 08 - 2023

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Neerijnen
-Wandelen door oneindig laagland-

Volgend bericht »

Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal
-12 wandelingen in Overijssel-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Stapvitaal