Home > 11 Leuke korte wandelingen

11 Leuke korte wandelingen Tot 11 kilometer

11 Leuke korte wandelingen - Tot 11 kilometer

Steeds vaker gaan we op stap voor een korte wandeling rond de 10 kilometer. Mijn knieën laten het simpelweg niet toe om een lange wandeling te maken. In dit blog zetten wij 11 korte wandelingen van 11 kilometer of minder voor je op een rijtje. Stuk voor stuk leuke wandelingen, meer dan zomaar een ommetje.

11 november 2020 • 11x

Na mijn laatste Vierdaagse in 2017 ben ik steeds vaker kortere wandelingen gaan maken. Tot die tijd wandelde ik gemiddeld routes van zo'n 25 km. Dat is nu wel anders, mijn gemiddelde wandeling is om en nabij de 13 km. Een fijne afstand, ik hoef immers niet meer te oefenen voor Nijmegen en dat bevalt me prima 😉. En dan blijkt dat er zoveel mooie kortere routes zijn, goed voor vele uren wandelplezier. Lekker even er tussenuit en toch niet de hele dag op stap. John is meer van het doorstappen en kilometers maken. Toch wandelt hij zo nu en dan gezellig met me mee op een korte wandeling.

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

Een korte wandeling is natuurlijk een rekbaar begrip. Wat voor de één een korte wandeling is kan voor een ander al een mega-afstand zijn. Het is maar net hoe je het bekijkt. Een lange wandeling begint voor ons zo rond de 25 km en 11 km is dan best kort. In dit blog noemen wij onze leukste 11 korte wandelingen tot 11 kilometer. Het is tenslotte de 11-de van de 11-de.

1 - Stadswandeling door historisch Utrecht Utrecht acht keer anders

7 km - Geschiedenisles op locatie

Ik ben gek op stadswandelingen rondom een bepaald thema. De wandeling door historisch Utrecht is zo'n themaroute. Een wandeling van slechts 7 kilometer op een paar vierkante kilometer met ruime aandacht voor het Romeinse en het religieuze verleden. Zo is geschiedenis leuk !!

- 16 juni 2019 - Stadswandeling door historisch Utrecht - 7 km -

2 - Wandelen door het Lutterzand Daar stroomt de Dinkel zo heerlijk door 't land

7 km - Met 100% Zandpadgarantie

Een onmeunig mooie wandeling door natuurgebied het Lutterzand bij De Lutte. De wandeling is 100% onverhard en loopt door het Dinkeldal, over de heide en door het bos. Wandelen langs de Dinkel is een feestje.

- 01 juni 2021 - Wandelen door het Lutterzand - 7 km -

3 - Groene Wissel Doesburg Stadswandeling

7 km - Dwalen door Doesburg

Doesburg, historisch stadje aan de IJssel, de Poort van de Achterhoek. We wandelen er over de stadswallen, langs de IJssel en door het historische centrum. In het oudste café van Nederland genieten we van overheerlijke mosterdsoep. Met slechts 7 km op de teller zijn we als toerist in eigen land de hele middag zoet geweest. Het is een onverwachts leuke route!!

- 16 augustus 2019 - Groene Wissel Doesburg - 7 km -

4 - Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is? Klompenpad Benschop

8 km - Wandelpret voor jong en oud(er)

Op een regenachtige vakantiedag wandelde ik met 2 neefjes het Benedeneindsepad. En een schik dat we hadden. Spelen met water, de uitkijktoren beklimmen, vogelbingo, een wiebelend trekpontje en meer . . . Hartstikke kits zo'n klompenpad!

- 28 augustus 2019 - Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is? - 8 km -

5 - Hoe leuk wandelen in Haarlem is . . . Stadswandeling

8 km - Bijzonder leuke stadswandeling

In Haarlem wandelen we langs het Spaarne en door talrijke steegjes van het ene naar het andere Haarlemse hofje. Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad in Haarlem. We zijn aangenaam verrast door de heerlijke hofjes, smalle steegjes en de Gouden Straatjes. Wat ons betreft een op en top aanrader.

- 14 oktober 2018 - Hoe leuk wandelen in Haarlem is . . . - 8 km -

6 - Trage Tocht Neerijnen Wandelen door oneindig laagland

9 km - Volop variatie in de Betuwe

Mooi rondje, kort en krachtig en lekker afwisselend. Daar hou ik van. Water, walen en wielen, weiland, (park)bos, cultuur, kastelen, landgoed, uiterwaarden, dijken en de Waal. Genoeg moois te zien en tegelijkertijd even lekker een frisse neus halen.

- 02 november 2020 - Trage Tocht Neerijnen - 9 km -

7 - Stadswandeling Rotterdam Met rondvaart door de haven

10 km - Toerist in eigen land

De Groene Wissel Rotterdam is een leuke stadswandeling waarbij de hotspots van de stad elkaar in rap tempo opvolgen. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen. Wij combineerden deze stadswandeling met een rondvaart door de haven. Leuk !!

- 02 augustus 2018 - Stadswandeling Rotterdam - 10 km -

8 - Trage Tocht Vechten Lopen langs de linies

10 km - Bos, landgoederen en forten

Struinen door het bos, slenteren over landgoederen, wandelen langs de Kromme Rijn en op ontdekkingstocht over fort Vechten. Ik heb voor 100% genoten. Met 10 kilometer lengte is het een toffe wandeling voor de zaterdagmiddag. Zondag mag natuurlijk ook. Aanrader met kinderen.

- 19 november 2018 - Trage Tocht Vechten - 10 km -

9 - Doen in Amsterdam: Wandelen door trendy Noord Verrassend anders

10 km - De verrassing van het onbekende

Het meest verrassende van deze wandeling was voor mij het onbekende. Een wandeling die ik nooit zelf zou verzinnen. De route door de Trendy stad Noord voert over oude rauwe industriële bedrijfsterreinen. Geen voor de hand liggende route, geen supermooie route en zeker geen route voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Maar wel super tof !!

- 25 november 2018 - Doen in Amsterdam: Wandelen door trendy Noord - 10 km -

10 - Wandelen in Zuid-Limburg: Moerslag - Mesch Grenswandeling

10 km - Grensoverschrijdend wandelplezier

Wandelen in Zuid-Limburg, daar krijgen we nooit genoeg van. Genieten van magnifieke uitzichten. Machtig mooie kilometers door het Limburgse 5-sterren landschap . . . en een beetje België.

- 26 augustus 2018 - Wandelen in Zuid-Limburg: Moerslag - Mesch - 10 km -

11 - Gave Street Art route in Rotterdam Stadswandeling

10 km - Street Art op hoog niveau

Wandelen en Street Art is een prima combinatie. Je kunt er in de steden niet omheen want Street Art is booming. In Rotterdam kun je je hart ophalen aan de gaafste Street Art. Ik spotte er supergave kunstwerken. Dat smaakt naar meer.

- 09 december 2019 - Gave Street Art route in Rotterdam - 10 km -

 

Welke korte wandeling is jouw favoriet?

Hopelijk inspireren we jou met dit lijstje om ook aan de wandel te gaan. Een wandeling hoeft echt niet lang te zijn om volop te genieten en dat is maar goed ook. Want wandelen een laagdrempelige manier is om lekker te bewegen en buiten bezig te zijn. Trek er gerust een hele middag (of dag of avond) voor uit. Er is altijd iets leuks te zien.

Wandelen kun je altijd en overal !!

Delen = Vermenigvuldigen:

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Neerijnen
-Wandelen door oneindig laagland-

Volgend bericht »

Wandelgids - Wandelen in het Vechtdal
-12 wandelingen in Overijssel-

Leuk als je reageert

Geef een reactie op dit bericht: - 11 Leuke korte wandelingen -

 

(verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
 


Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.