Home > 11 Facebookgroepen over wandelen

11 Facebookgroepen over wandelen

Laat je inspireren

11 Facebookgroepen over wandelen - Laat je inspireren

Een beetje wandelaar kan er niet omheen: social media. Het begon voor mij destijds met Hyves en inmiddels 'zit' ik al ruim 11 jaar op Facebook. John iets korter. We delen onze nieuwe blogs op Facebook we volgen de nodige wandel-groepen en wandelaars. Daarom zetten we in dit blog 11 leuke Facebookgroepen over wandelen voor je op een rijtje.

11 maart 2021 • 11x

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

Terwijl ik dit lijstje maak bedenk ik me dat we beiden niet super actief zijn op Facebook. We lezen wel veel maar onze bijdrages zijn beperkt tot af en toe een reactie of alleen een simpele like. Toch willen we niet zonder en is Facebook belangrijk. We plaatsen er voornamelijk onze nieuwe blogs en op die manier krijgen we de nodige bezoekers op onze site. (De 11 Facebookgroepen staan in willekeurige volgorde.)

1 - Camino de Santiago - De Virtuele Albergue

De groep is een gezamenlijke facebookgroep van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) en het Vlaams Compostelagenootschap. Eigenlijk een soort van Virtuele Albergue. Binnen de facebookgroep is er (virtuele) ruimte voor ontmoeting en informatie-uitwisseling voor zowel ervaren als beginnende pelgrims.

Sinds John de Camino naar Santiago heeft gelopen zijn wij lid van deze groep en John is er inmiddels meerdere bekenden 'tegen gekomen'. Een leuke groep, de moeite waard voor elke pelgrim naar Santiogo.

2 - Wandel1000km

Groep van Wandelvrouw met ruim 8000 leden. Deze grote groep is voor iedereen die de uitdaging aan gaat om 1000 kilometer te wandelen in 2021 en het leuk vindt om dit te delen met anderen. Ik ben vanaf het begin in 2016 lid van Wandel1000km en alle jaren heb ik de 1000 km bij lange na niet gehaald. Misschien moet ik maar een groep beginnen om 500 kilometer per jaar te wandelen. Dan maak ik nog een kans ;-)

3 - Wandelvrienden

Deze groep is voor en door wandelaars. Het is een grote groep met meer dan 15.000 leden met wie je je wandelervaringen kunt delen. Regelmatig deel ik mijn nieuwe blogs in de groep Wandelvrienden. En veel leden uit deze groep kennen wij persoonlijk, dat maakt het extra leuk.

4 - Pieterpad Wandelaars

Groep van Stichting Pieterpad. Deze groep is voor en door Pieterpad Wandelaars om ervaringen en tips over het Pieterpad te delen. De groep heeft meer dan 20.000 leden. Niet zo gek want het Pieterpad is het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden!! John heeft het Pieterpad al gelopen en ooit wil ik het Pieterpad ook lopen. Veel Pieterpadders delen hun ervaringen en foto's. Gewoon leuk om te volgen!!

Jawel, John is van Pieterburen naar Maastricht gewandeld !!
Jawel, John is van Pieterburen naar Maastricht gewandeld !!

5 - Wandelingen

Groep van Wanda Wandelt met 5.182 leden die allen besmeet zijn met het wandelvirus. Een actieve groep om je wandelavonturen te delen en anderen te inspireren. En vergeet niet te vertellen welke Wandelingen je hebt gelopen en waar, liefst met link en foto's. Ook in deze groep deel ik regelmatig onze blogs. Zo hoop ik anderen te inspireren, zoals ook zij mij inspiratie geven voor een leuke wandeling..

6 - Wandelen met kinderen in Nederland

Nieuwe groep die pas sinds 21 februari 2021 bestaat. Nu nog een kleine(re) groep met 425 leden. Leden delen leuke routes om met kinderen te wandelen. De routes zijn allemaal net wat korter, zodat het leuk blijft voor de kleintjes. Ik heb nog wel een paar routes om te delen in de groep Wandelen met kinderen in Nederland.

7 - Sportwandelen

Heeft het wandelen jou ook in de greep? (Sport)wandelen is de meest eenvoudige manier om je conditie en je gezondheid te verbeteren, maar ook om van de natuur te genieten. Doel van deze groep is om elkaar te motiveren en onze avonturen te delen! Leuke groep om wandelingen te delen. Veel info en een grote diversiteit aan berichten.

8 - Gouden Kruisdragers Vierdaagse

De Facebookgroep voor alle Gouden Kruisdragers wereldwijd. Het felbegeerde Gouden Vierdaagsekruis wordt uitgereikt aan diegenen die 10 keer succesvol de Vierdaagse van Nijmegen hebben voltooid. Dat is wanneer je lid kunt worden van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse.Ik ben na het behalen van mijn gouden kruisje lid geworden van de groep Gold Medallists Four Days' Marches. Ik ben geen actieve deelnemer (ook niet meer aan de Vierdaagse), maar ik lees wel mee. Blijf toch trots op mijn Gouden kruisje.

Trots op mijn Gouden Kruisje
Trots op mijn Gouden Kruisje

9 - 4-daagse wandelvrienden

Gewoon een leuke groep met 6865 leden die besmet zijn met het Vierdaagsevirus. De Vierdaagse houdt de gemoederen flink bezig in de groep met 4-daagse wandelvrienden, met soms stevige discussies.

10 - Heel facebook wandelt -de 4-daagse en meer

De naam zegt genoeg, een facebookgroep met bijna 2000 leden voor en door 4-Daagse Wandelaars. Maar er is meer dan alleen de vierdaagse, je mag al je wandelingen delen. Dat zou ik vaker moeten doen!!

11 - Wandel-marktplaats

Groep van heel facebook wandelt -de 4-daagse en meer. Groep met een o.a. een aanbod van logeeradressen, verkoop en aankoop wandelgerelateerde spullen, wandelmaatje gezocht, schoenen, puzzels, wandelvakanties en noem maar op. Een kwestie van vraag en aanbod bij de Wandel-marktplaats. Simpel en doeltreffend.Staat jouw (favoriete) groep ook in dit rijtje . . . of juist niet. Wij zijn heel benieuwd en laat ons weten welke groepen jij volgt !? Volg je Wij Wandelen al op Facebook??

Wat is jouw favoriete Facebookgroep?

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

100% Genieten - Winterwandeling in de Lopikerwaard
-Wandelen in een WinterWonderland-

Volgend bericht »

Bergwandelen op het Geitenpad
-Naar het hoog(s)te punt van Arnhem-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer