Home > 11x - De leukste onverharde wandelroutes

11x - De leukste onverharde wandelroutes

Ode aan onverhard wandelen

11x - De leukste onverharde wandelroutes - Ode aan onverhard wandelen

Oktober staat in het teken van de campagne Ode aan het onverhard wandelen. Wij zijn fans van onverharde wandelpaden en -wegen. Hoe meer zandpadgarantie, des te mooier de route. Het allerleukste is dat we op plekken komen waar je alleen te voet kunt komen. In dit blog zetten wij onze 11 mooiste wandelingen met 95% zandpadgarantie of meer voor je op een rijtje.

11 oktober 2021 • 11x

Begin deze maand startte Wandelnet de campagne om het wandelen over onverharde paden onder de aandacht te brengen.

Onverhard wandelen betekent meer wandelcomfort, betere landschapsbeleving, minder drukte, meer veiligheid door afwezigheid van andere weggebruikers én is verrassender. Bovendien is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden en zijn veel onverharde paden onderdeel van de cultuurhistorie van een gebied.[ Bron: Wandelnet ]

t-r-a-g-e- - - - -
t-o-c-h-t-e-n
Trage Tochten doet als partner van Wandelnet mee aan de campagne Ode aan het onverhard wandelen. De term zandpadgarantie is onlosmakelijk verbonden met de Trage Tochten. Het is een begrip in wandelend Nederland. Maar zandpadgarantie is meer dan alleen zandpaden. Ook gras, grind, löss, klei en modder zijn onverhard.

Het is geen geheim dat wij grote fans zijn van Trage Tochten en daarmee ook van onverhard wandelen. Je komt ze daarom zeker tegen in ons rijtje met onze 11 mooiste onverharde wandelingen.

1 - Trage Tocht Borkel

Wandelen in natuurgebied de Malpie

Trage Tocht Borkel
Zandpadgarantie: 95%

De Trage Tocht Borkel is een grandioze wandeling door natuurgebied De Malpie tussen Valkenswaard en Borkel. Bos, heide en vennen zijn de hoofdingrediënten van deze wandelroute. Uiteraard met de nodige zandpadgarantie.

- 22 mei 2021 - (82/100) -


2 - Dorenweertsepad

Klompenpad vol natuur, cultuur en historie

Dorenweertsepad
Zandpadgarantie: 95%

Een afwisselende route met volop natuur, cultuur en historie. Van het boerenland en de uiterwaarden langs water naar slingerende bospaden over de heuvels. Van kasteel naar landgoedpark en dorp. En dat alles met een minimum aan asfalt.

- 29 juni 2020 - (85/100) -


3 - Trage Tocht Rheden

Topwandeling op de Veluwezoom

Trage Tocht Rheden
Zandpadgarantie: 95%

Ik waande mezelf even in het buitenland, zo mooi. De Trage Tocht Rheden is een pareltje, een waanzinnig mooie wandeling door bos en heide met mooie vergezichten. Struinen door de bossen, klimmen en dalen op het Herikhuizerveld en genieten van het uitzicht bij de befaamde Posbank. Een regelrechte aanrader vol zandpaden.

- 01 juli 2019 - (88/100) -


4 - Trage Tocht Berg en Dal

Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Trage Tocht Berg en Dal
Zandpadgarantie: 95%

De Trage Tocht Berg en Dal is een prachtige (bos)wandeling door fraaie oude bossen. Een wandelroute met net zo veel hoogte- als dieptepunten. Holle bospaden, statige bomenlanen en idyllische paadjes wisselen elkaar af, uiteraard grotendeels onverhard

- 23 juli 2021 - (92/100) -


5 - Tabakkertocht Amerongen

Wandelen op de Utrechtse heuvelrug

Tabakkertocht Amerongen
Zandpadgarantie: 95%

De Tabakkertocht in Amerongen voert door één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug, het Amerongse Bos. Als toegift volgt een struinroute door de de Amerongse Bovenpolder. Een mooie combinatie van bos, uiterwaarden en een historisch dorpje.

- 22 juli 2018 - (82/100) -


6 - Mr. Pieter van Tienhoven Route

Topwandeling - Boxtel - Brabant

Mr. Pieter van Tienhoven Route
Zandpadgarantie: 98%

Prachtige wandeling door natuurgebied de Kampina. Kronkelige graspaadjes, uitgestrekte heidevelden, stille vennetjes, loof- en naaldbossen en stromende beekjes wisselen elkaar af. Enige asfalt is de weg die we een paar keer oversteken.

- 31 mei 2020 - (86/100) -


7 - Trage Tocht Austerlitz

Op en top boswandeling

Trage Tocht Austerlitz
Zandpadgarantie: 99%

Voor liefhebbers van een boswandeling is de Trage Tocht Austerlitz een absolute aanrader. De eerste 100 meter loop je we langs de provinciale weg, daarna duik je het bos in. Meer asfalt kom je er niet tegen.

- 24 juni 2018 - (78/100) -


8 - Trage Tocht Kwintelooijen

Herfstachtig mooi

Trage Tocht Kwintelooijen
Zandpadgarantie: 100%

Een prachtige boswandeling door een gevarieerd bosgebied met voor mij Plantage Willem III als grootste verrassing. Ieder seizoen heeft zijn charme maar de herfst geeft volop kleur aan deze wandeling.

- 21 november 2021 - (87/100) -


9 - Prachtige boswandeling over de Holterberg

Wandelen op de Twentse Wallen

Prachtige boswandeling over de Holterberg
Zandpadgarantie: 100%

Een prachtige boswandeling op de Sallandse Heuvelrug. We wandelen er over stille bospaden en beklimmen de Holterberg waar we worden getrakteerd op een grandioze uitzichten. Het enige stukje asfalt op de route is het oversteken van de Toeristenweg.

- 03 januari 2021 - (85/100) -


10 - Trage Tocht Planken Wambuis

Wandelen op de Veluwezoom

Trage Tocht Planken Wambuis
Zandpadgarantie: 100%

De Trage Tocht Planken Wambuis is een toffe bos- en heidewandeling met stuifzand, glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen. Ik wandelde er toen de heide volop in bloei stond en keek uit over een prachtig paars tapijt. Zonder asfalt!!

- 16 september 2019 - (87/100) -


11 - Wandelen door het Lutterzand

Daar stroomt de Dinkel zo heerlijk door 't land

Wandelen door het Lutterzand
Zandpadgarantie: 100%

Een onmeunig mooie wandeling door natuurgebied het Lutterzand bij De Lutte. De wandeling is 100% onverhard en loopt door het Dinkeldal, over de heide en door het bos. Wandelen langs de Dinkel is een feestje.

- 01 juni 2021 - (88/100) -


We hopen je te inspireren met deze 11 toffe onverharde wandelroutes. Dit rijtje is uiteraard nooit compleet want wandelen over het onverharde pad kun je altijd en overal.

T!PWandelen met zandpadgarantie (€)
Wij zijn fans van de Trage tochen en onverharde paden. Wil jij ook Trage Tochten wandelen met meer dan 75% zandpadgarantie ?? Trakteer jezelf of een ander op de Zandpadgarantiebox (€). Voor slechts 140,00 ontvang je 14 wandelgidsen vol met Trage Tochten. Volop genieten van de natuur en de mooiste onverharde (zand)paden. Een must-have voor liefhebbers van onverhard wandelen!!

Wat is jouw favoriete onverharde wandelroute ?

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Rondwandeling over Landgoed de Groote Scheere
-Knooppuntenroute-

Volgend bericht »

Wandelen rond Handel en Huize Padua
-Te Gek om los te Lopen-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Wandelen begint bij Bever

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.