Home > 11x - De leukste onverharde wandelroutes

11x - De leukste onverharde wandelroutes

Ode aan onverhard wandelen

11x - De leukste onverharde wandelroutes - Ode aan onverhard wandelen

Oktober staat in het teken van de campagne Ode aan het onverhard wandelen. Wij zijn fans van onverharde wandelpaden en -wegen. Hoe meer zandpadgarantie, des te mooier de route. Het allerleukste is dat we op plekken komen waar je alleen te voet kunt komen. In dit blog zetten wij onze 11 mooiste wandelingen met 95% zandpadgarantie of meer voor je op een rijtje.

11 oktober 2021 • 11x

Begin deze maand startte Wandelnet de campagne om het wandelen over onverharde paden onder de aandacht te brengen.

Onverhard wandelen betekent meer wandelcomfort, betere landschapsbeleving, minder drukte, meer veiligheid door afwezigheid van andere weggebruikers én is verrassender. Bovendien is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden en zijn veel onverharde paden onderdeel van de cultuurhistorie van een gebied.[ Bron: Wandelnet ]

t-r-a-g-e- - - - -
t-o-c-h-t-e-n
Trage Tochten doet als partner van Wandelnet mee aan de campagne Ode aan het onverhard wandelen. De term zandpadgarantie is onlosmakelijk verbonden met de Trage Tochten. Het is een begrip in wandelend Nederland. Maar zandpadgarantie is meer dan alleen zandpaden. Ook gras, grind, löss, klei en modder zijn onverhard.

Het is geen geheim dat wij grote fans zijn van Trage Tochten en daarmee ook van onverhard wandelen. Je komt ze daarom zeker tegen in ons rijtje met onze 11 mooiste onverharde wandelingen.

3 - Trage Tocht Rheden Topwandeling op de Veluwezoom

Zandpadgarantie: 95%

Ik waande mezelf even in het buitenland, zo mooi. De Trage Tocht Rheden is een pareltje, een waanzinnig mooie wandeling door bos en heide met mooie vergezichten. Struinen door de bossen, klimmen en dalen op het Herikhuizerveld en genieten van het uitzicht bij de befaamde Posbank. Een regelrechte aanrader vol zandpaden.

- 01 juli 2019 - Trage Tocht Rheden - 13 km -

We hopen je te inspireren met deze 11 toffe onverharde wandelroutes. Dit rijtje is uiteraard nooit compleet want wandelen over het onverharde pad kun je altijd en overal.

T!PWandelen met zandpadgarantie (€)
Wij zijn fans van de Trage tochen en onverharde paden. Wil jij ook Trage Tochten wandelen met meer dan 75% zandpadgarantie ?? Trakteer jezelf of een ander op de Zandpadgarantiebox (€). Voor slechts 130,00 ontvang je 13 wandelgidsen vol met Trage Tochten. Volop genieten van de natuur en de mooiste onverharde (zand)paden. Een must-have voor liefhebbers van onverhard wandelen!!

Wat is jouw favoriete onverharde wandelroute ?

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Rondwandeling over Landgoed de Groote Scheere
-Knooppuntenroute-

Volgend bericht »

Wandelen rond Handel en Huize Padua
-Te Gek om los te Lopen-

Leuk als je reageert

Laat een reactie achter
Naam
E-mail
Website


Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.